Lad MacBook Air eller MacBook Pro

Avhengig av den bærbare Macen din kan du lade batteriet med MagSafe 3 eller USB-C.

Finn ladeporten på Macen

Macen har en MagSafe 3-port, USB-C-porter eller begge deler. Hvis Macen har begge portene, kan begge brukes til å lade batteriet.

MagSafe 3-port

nærbilde av MagSafe 3-porten

MagSafe 3-porten er plassert helt til venstre på datamaskinen, nær escape-tasten.

Lad med MagSafe 3

USB-C-port

Nærbilde av to USB-C-porter på en MacBook Air

USB-C-porter er plassert på venstre side eller begge sider av datamaskinen.

Lad med USB-C

Lad med MagSafe 3

1. Koble USB-C-strømadapteren til en stikkontakt.

2. Koble USB-C-enden av MagSafe 3-kabelen til strømadapteren.

3. Koble den andre enden av kabelen til MagSafe 3-porten på Macen.

Diagram som viser en strømadapter koblet til en USB-C-til-MagSafe 3-kabel koblet til en bærbar Mac

Etter at du har koblet til laderen, lyser indikatorlampen grønt hvis batteriet er fulladet eller gult hvis batteriet lades eller lading er på vent.

Disse bærbare Macene kan lades med MagSafe 3:

• MacBook Air fra 2022 eller nyere

• 14-tommers MacBook Pro fra 2021 og nyere

• 16-tommers MacBook Pro fra 2021 og nyere

MagSafe 2- og MagSafe-strømadaptere er ikke kompatible med MagSafe 3.

Hvis indikatorlampen blinker

Hvis indikatorlampen på MagSafe 3-kontakten blinker gult gjentatte ganger, prøver du disse trinnene:

1. Koble USB-C-til-MagSafe 3-kabelen fra Macen og strømadapteren.

2. Koble USB-C-strømadapteren fra stikkontakten.

3. Bruk en tørr klut til å tørke av MagSafe 3-porten og MagSafe 3-kontakten. Sørg for at både porten og kontakten er tørre og fri for rusk.

4. Sørg for at USB-C-porten på strømadapteren og USB-C-kontakten er fri for rusk.

5. Start Macen på nytt.

6. Koble USB-C-strømadapteren til stikkontakten, koble USB-C-til-MagSafe 3-kabelen til adapteren og så til Macen, og prøv deretter å lade på nytt.

Hvis indikatorlampen fortsetter å blinke gjentatte ganger, kontakter du Apple.

Lad med USB-C

1. Koble strømadapteren til en stikkontakt.

2. Koble den ene enden av USB-C-kabelen til strømadapteren.

3. Koble den andre enden av kabelen til en USB-C-port på Macen.

Diagram som viser en strømadapter koblet til en USB-C-til-USB-C-kabel koblet til en bærbar Mac

Du kan også koble til en USB-C- eller Thunderbolt-skjerm som gir strøm, for eksempel Apple Studio Display. Hvis skjermen gir strøm til Macen, trenger du ikke koble til en separat USB-C-strømadapter.

Macen lades kun over én port om gangen, så å koble flere strømadaptere til USB-C-portene og MagSafe 3-porten (hvis tilgjengelig) resulterer ikke i raskere lading av Macen. USB-C-ladekabler støtter også forskjellige maksimale wattstyrker (W). For eksempel støtter Apple USB-C-ladekabel (1 m) opptil 60 watt, og Apple USB-C-ladekabel (2 m) støtter opptil 100 W. Hvis du kobler til mer enn én strømkilde, lades Macen bare fra strømadapteren eller skjermen som gir mest strøm.

Disse bærbare Macene kan lades med USB-C:

• MacBook Pro fra 2016 og nyere

• MacBook Air fra 2018 og nyere

• MacBook-modeller fra 2015 og nyere

Finn ut mer

Hvis du ikke er sikker på hvilken strømadapter og kabel du skal bruke med den bærbare Macen, finner du ut hvilken strømadapter og kabel som følger med Macen.

Finn ut hvilken kabel og strømadapter du trenger for å hurtiglade MacBook Air eller MacBook Pro.