Hvis USB-C-strømadapteren ikke lader den bærbare Macen

Finn ut hva du må gjøre hvis USB-C-strømadapteren som fulgte med den bærbare Macen slutter å lade, blir varm eller gnistrer.

Bærbare Macer kommer med en USB-C-strømadapter og ladekabel. Hvis du har et problem med en strømadapter som ikke er laget av Apple, kan du prøve å bruke Apple-strømadapteren og -kabelen som fulgte med den bærbare Macen i stedet.

Hvis Macen kom med en USB-C til MagSafe 3-kabel, kan du finne ut hva du skal gjøre hvis MagSafe-kabelen eller strømadapteren ikke fungerer.

USB-C-strømadapter

USB-C-strømadapter

Strømplugg sett ovenfra og som viser elektriske utstikkere forlenget

Strømplugg eller «duckhead»

Toppvisning av USB-C til USB-C-ladekabel

USB-C-ladekabel

Sjekk strømmen

Hvis strømadapteren ikke lader den bærbare Macen, kobler du strømadapteren fra stikkontakten, venter noen sekunder og kobler den til igjen. Hvis det ikke hjelper, kan du prøve disse tipsene.

Start Macen på nytt

Velg Apple-menyen  > Omstart, og klikk på Omstart.

Test strømuttaket

Påse at du har koblet USB-C-strømadapteren til et fungerende strømuttak. Koble USB-C-strømadapteren fra strømuttaket, og koble deretter til en enhet du vet fungerer, f.eks. en lampe, for å bekrefte at den slås på som forventet. Hvis strømuttaket fungerer, kobler du til USB-C-strømadapteren og prøver å lade Macen. Hvis Macen fortsatt ikke lader, slår du av Macen og lukker skjermen i 30 sekunder. Deretter åpner du skjermen og prøver å lade Macen igjen. Hvis du ikke bruker en Mac med Apple-chip, kan du tilbakestille SMC (systemadministreringskontroll).

Se etter gnister, misfarging eller skade

Når du kobler strømadapteren til et strømuttak, kan det oppstå gnister. Dette er normalt når du kobler elektrisk utstyr til et strømuttak. Hvis gnisten kommer fra et annet sted enn pinnene på støpselet, hvis du oppdager skade eller misfarging på adapteren, eller hvis du har spørsmål i forbindelse med at det oppstår gnister, kontakter du Apple.

Identifiser problemer med linjestøy

Koble strømadapteren fra strømuttaket og vent i 30 sekunder før du kobler den til igjen:

• Hvis den bærbare Macen begynner å lade når du har plugget strømadapteren inn igjen, kan det tyde på at du har problemer med støy på linjen (forstyrrelser som kommer av lekkasje av elektromagnetiske signaler) fra strømuttaket. Strømadapteren slår seg av automatisk når det innebygde overspenningsvernet merker linjestøy fra et uttak.

• Noen mulige kilder til linjestøy er lys med ballaster, kjøleskap eller minikjøleskap som er på samme elektriske krets som det uttaket du bruker. Det kan hjelpe å plugge strømadapteren inn i en avbruddsfri strømforsyning (UPS) eller et uttak som er på en annen krets.

Hvis strømadapteren fortsetter å slå seg av når du kobler den til et uttak du vet fungerer, tar du med deg adapteren til en Apple-autorisert tjenesteleverandør eller en Apple Store-butikk for ytterligere vurdering.

Sjekk pluggen, USB-C-kabelen og USB-C-portene

Finn ut hvordan du kontrollerer strømpluggen, USB-C-kabelen og USB-C-portene.

Prøv en annen strømplugg

Strømadapteren kommer med en avtakbar strømplugg som er utstyrt med de pinnene som du setter inn i det elektriske uttaket. Hvis den bærbare Macen ikke lader når du bruker strømpluggen (duckhead) med strømadapteren, kan du prøve den med en annen Apple-strømplugg, eller prøve å bruke en Forlengelseskabel for strømadapter fra Apple (selges separat).

Sjekk USB-C-kabelen

Den bærbare Macen kommer med en USB-C-kabel som lader maskinen. Du kan finne ut om det er kabelen som lager problemer ved å prøve en annen USB-C-kabel. Noen USB-C-kabler støtter bare dataoverføring og lader ikke Macen, så sørg for at kabelen du prøver også lader.

Hvis den bærbare Macen lades med en annen USB-C-kabel eller bare lades når du vrikker eller flytter USB-C-kabelen, må du slutte å bruke kabelen som ikke fungerer og få sjekket kabelen og strømforsyningen.

Inspiser USB-C-portene for rusk

Sørg for at USB-C-portene på Macen er rene og fri for rusk. Om nødvendig blåser du trykkluft inn i USB-C-portene.

Se etter oppdateringer

I noen tilfeller kan program- eller fastvareoppdateringer som forbedrer kommunikasjonen med strømadapteren være tilgjengelig for datamaskinen. Hvis Macen starter, ser du etter programvareoppdateringer på Macen.

Hvis adapteren blir varm

USB-C-strømadapteren kan bli varm under normal bruk, så sørg for å bruke den i et område med god ventilering. Plugg alltid strømadapteren direkte inn i strømuttaket ved hjelp av strømpluggen, eller plasser den på et bord eller et annet godt ventilert sted når du bruker en forlengelseskabel til strømadapter (selges separat).

Unngå å plassere adapteren i et område som er dårlig ventilert, for eksempel på en sofa, på et tykt teppe, på sengetøy eller på en pute. Ikke dekk til adapteren med et teppe eller annen form for isolasjon.

Strømadapteren kan slå seg av hvis den blir for varm. Hvis dette skjer, kobler du USB-C-kabelen fra den bærbare Macen, og så lar du strømadapteren kjøle seg ned før du håndterer den.

Avtal service eller kjøp en ny kabel eller adapter

Hvis den bærbare Macen fortsatt ikke lader, kan du ta den med til en Apple Store eller Apple-autorisert tjenesteleverandør for evaluering. Sørg for at du tar med deg Macen, USB-C-strømadapteren og eventuelle USB-C-kabler du bruker til lading.

Hvis du vil kjøpe en erstatning, velger du kabelen eller strømadapteren din nedenfor:

Selv om du kan bruke hvilken som helst USB-C-strømadapter med den bærbare Macen, bør du bruke en USB-C-strømadapter med lik eller høyere wattstyrke (W) enn strømadapteren som fulgte med Macen. Hvis du ikke er sikker på hvilken strømadapter som fulgte med Macen, kan du finne ut hvordan du identifiserer Mac-strømadapteren din.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.