Bruk ekspressreisekort med Apple Pay

Slår på ekspressreisemodus for å betale raskt for reiser med Apple Pay på iPhone og Apple Watch.

Dette trenger du for å komme i gang

Dette trenger du for å begynne å bruke ekspressreisemodus med Apple Pay:

Før du begynner, konfigurer du et kort i Wallet for bruk i ekspressreisemodus med Apple Pay. Du kan konfigurere et nytt kreditt- eller debetkort, et forhåndsbetalt kort eller et nytt reisekort.

Betal for reisen din med ekspressreisekort

Med ekspressreisemodus aktivert slipper du å validere med Face ID, Touch ID eller kode når du betaler for reiser med Apple Pay på iPhone eller Apple Watch. Og du trenger verken å vekke eller låse opp enheten eller åpne en app.

For å bruke ekspressreisemodus må du ha en iPhone eller Apple Watch som er påslått, men de trenger ikke å være koblet til et nettverk.

På iPhone

Når du betaler for transport med Apple Pay, holder du toppen av iPhone maksimalt noen centimeter fra midten av den kontaktløse leseren helt til du kjenner en vibrasjon. Du ser Ferdig og et hakemerke på skjermen.

På Apple Watch

Når du betaler for transport med Apple Pay, holder du skjermen på Apple Watch maksimalt noen centimeter fra midten av den kontaktløse leseren helt til du kjenner en vibrasjon. Du ser Ferdig og et hakemerke på skjermen.

Du kan har et betalingskort og et reisekort aktivert til bruk i ekspressreisemodus i den samme byen. Hvis transportselskapet aksepterer betalingskort og reisekort, velger den kontaktfrie leseren automatisk reisekortet.

Hvis en transaksjon ikke går igjennom, kan du kontakte transportselskapet for å se om ekspressreisemodus støttes på det aktuelle stedet. Deretter følger du instruksjonene på den kontaktfrie leseren. Du må kanskje velger et annet kort i Wallet for å betale for reisen:

1. Dobbeltklikk på sideknappen eller Hjem-knappen.
  2. Velg et kort.
  3. Autentiser med Face ID, Touch ID eller koden din.

Ekspressreisekort med Sparebluss

På iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR kan du bruke Sparebluss med ekspressreisekortene dine. Du kan raskt betale for reiser takket være Sparebluss, som er tilgjengelig i opptil fem timer når en iPhone trenger å lades.

For å se om ekspressreisekort er tilgjengelige når din iPhone trenger å lades, trykker du på sideknappen. Hvis du gjør dette ofte, kan det føre til en betydelig reduksjon i hvor mye strøm som er tilgjengelig for ekspressreisekort. Hvis du velger å slå av iPhone, er ikke denne funksjonen tilgjengelig.

Slik endrer du ekspressreisekortet

Hvis du legger til flere kort i Wallet enn det er mulig å bruke til å kjøre kollektivtransport, og du vil endre ekspressreisekortet, følger du denne fremgangsmåten for iPhone eller Apple Watch:

For iPhone

1. Åpne Innstillinger, rull ned, og trykk på Wallet og Apple Pay.
  2. Trykk på Ekspressreisekort.
  3. Velg et kort, og bruk Face ID, Touch ID eller koden din til å autentisere.

For Apple Watch

1. Åpne Watch-appen på iPhone, og trykk på Min Apple Watch-fanen.
  2. Trykk på Wallet og Apple Pay, og trykk deretter på Ekspressreisekort.
  3. Velg et kort, og bruk koden din for Apple Watch til å autentisere.

Hvis du ikke vil angi et kort for ekspressreisemodus, velger du bare Ingen eller Av.

Du kan angi ett betalingskort som ekspressreisekortet ditt per transportnettverk og ett reisekort som ekspressreisekortet ditt per transportnettverk.*

*Hvis du har ekspressreisemodus slått på for et reisekort som gjelder i Kina, fastlandet, kan du ikke aktivere noen andre kort for ekspressreisekort, bortsett fra Suica.

Deaktiver ekspressreisemodus

Følg denne fremgangsmåten for å slå av ekspressreisemodus for kortet ditt:

For iPhone

1. Åpne Innstillinger, rull ned, og trykk på Wallet og Apple Pay.
  2. Trykk på Ekspressreisekort.
  3. Trykk på Ingen eller Av.

For Apple Watch

1. Åpne Watch-appen på iPhone og trykk på Min klokke-fanen.
  2. Rull ned og trykk på Wallet og Apple Pay.
  3. Trykk på ekspressreisekortet, og trykk deretter på Ingen.

Hvis du deaktiverer ekspressreisemodus, kan du fortsatt bruke Apple Pay til å kjøre kollektivtransport hvis du bruker Face ID, Touch ID eller koden din til å autentisere.

Fjern ekspressreisekortet ditt

Følg denne fremgangsmåten hvis du trenger å fjerne ekspressreisekortet fra Wallet:

For iPhone

1. Åpne Wallet-appen på iPhone, og trykk på ekspressreisekortet ditt.
  2. Trykk på Mer-knappen, og trykk deretter på Fjern dette kortet.

For Apple Watch

1. Åpne Watch-appen på iPhone og trykk på Min klokke-fanen.
  2. Rull ned og trykk på Wallet og Apple Pay.
  3. Trykk på ekspressreisekortet, og trykk deretter på Fjern dette kortet.

Hvis enheten din er mistet eller stjålet

Hvis enheten er mistet eller stjålet, kan du følge denne fremgangsmåten for å stanse bruk av enheten:

1. Gå til iCloud.com og logg på med Apple-ID-en din.
  2. Velg Finn iPhone, og velg deretter Alle enheter.
  3. Velg enheten din, og velg mistet-modus.

Når du angir Mistet-modus for en enhet, kan den ikke brukes til å kjøre kollektivtransport eller gjennomføre andre transaksjoner med Apple Pay.

1. I Beijing og Shanghai støtter iPhone 6 og iPhone 6 Plus ekspressreisemodus.
  2. Hvis du er usikker på om reisekort med Apple Pay støttes der du er, kontakter du transportselskapet.