Bruk Ekspressreise med Apple Pay

Med Ekspressreise på iPhone og Apple Watch kan du raskt betale med Apple Pay, uten å måtte vekke, låse opp eller åpne en app på enheten. Du trenger ikke engang å bekrefte med Face ID, Touch ID eller sikkerhetskoden.

Dette trenger du for å bruke Ekspressreise med Apple Pay

Før du reiser, konfigurerer du et kort i Wallet for Ekspressreise med Apple Pay. Du kan konfigurere et nytt kredittkort, debetkort, et forhåndsbetalt kort eller et nytt reisekort.

Betal for reisen med Ekspressreise

For å bruke Ekspressreise må du ha en iPhone eller Apple Watch som er påslått, men de trenger ikke å være koblet til et nettverk.2

Bruk Ekspressreise på iPhone

1. Hold den øverste delen av iPhone nær midten av den kontaktfrie leseren.
  2. Vent til du kjenner at det vibrerer.
  3. Du ser Ferdig og et hakemerke på skjermen.

Bruk Ekspressreise på Apple Watch

1. Hold skjermen til Apple Watch nær midten av den kontaktfrie leseren.
  2. Vent til du kjenner at det vibrerer.
  3. Du ser Ferdig og et hakemerke på skjermen.

Når du betaler via en kontaktfri leser, må du holde kortet eller enheten du vil betale med, adskilt fra de andre kortene eller enhetene dine. Dette kan bidra til å unngå krøll, slik at riktig kort belastes. Krøll med kortene kan oppstå når kortet ditt og enheten ved et uhell brukes samtidig. Kontakt transportselskapet for å finne ut mer om kortkrøll, eller hvis du mistenker at feil kortet ble belastet.

Hvis du ønsker å bruke Face ID eller Touch ID til å kjøre kollektivtransport, kan du slå av Ekspressreise for Apple Pay i Innstillinger-appen.

Du kan ha et betalingskort og et reisekort aktivert for Ekspressreise i den samme byen. Hvis transportselskapet aksepterer betalingskort og reisekort, velger den kontaktfrie leseren automatisk reisekortet.

Hvis en transaksjon ikke går igjennom, kan du kontakte transportselskapet for å se om Ekspressreise støttes på det aktuelle stedet. Deretter følger du instruksjonene på den kontaktfrie leseren. Du må kanskje velge et annet kort i Wallet for å betale for reisen:

1. Dobbeltklikk på sideknappen eller Hjem-knappen.
  2. Velg et kort.
  3. Autentiser med Face ID, Touch ID eller sikkerhetskoden din.

Overfør penger til reisekortet ditt

Du kan legge til penger på reisekortet med Apple Pay på iPhone eller Apple Watch.3

På iPhone

1. Åpne Wallet-appen, og trykk på reisekortet.
  2. Trykk på Legg til penger, velg hvilket beløp du vil sette på kortet, og trykk på Legg til.
  3. Velg kortet du vil betale med, og bruk Face ID eller Touch ID til å fullføre transaksjonen.

På Apple Watch

1. Åpne Wallet-appen.
  2. Trykk på reisekortet ditt.
  3. Trykk på Legg til penger, og følg deretter instruksjonene på skjermen.

Hvis du ikke ser Legg til penger, kontakter du det lokale transportselskapet for å finne ut hvordan du kan legge til penger på reisekortet ditt i Wallet.

Før du reiser, må du sørge for at du har nok penger på reisekortet i Apple Pay til å betale for hele reisen. Eller sørg for at du har et kredittkort, debetkort eller forhåndsbetalt kort i Apple Pay du kan bruke til å betale for reisen. Du må også sørge for at batteriet har nok strøm til at det varer gjennom hele reisen.

Finn ut hva du kan gjøre hvis du legger til penger på reisekortet og saldoen ikke oppdateres i Wallet-appen.

Ekspressreisekort med reservestrøm

Du kan bruke reservestrøm med ekspressreisekortene dine til raskt å betale for reiser. På en kompatibel iPhone med den nyeste iOS-versjonen er reservestrøm tilgjengelig i opptil fem timer når iPhone må lades.

For å se om ekspressreisekort er tilgjengelige når iPhone må lades, trykker du på sideknappen. Hvis du gjør dette ofte, kan det føre til at reservestrømmen som er tilgjengelig for ekspressreisekort, reduseres betraktelig. Hvis du velger å slå av iPhone, er ikke denne funksjonen tilgjengelig.*

*Du kan bruke ekspressreisekort med reservestrøm med iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR og nyere.

Slik aktiverer eller endrer du ekspressreisekortet

Hvis du legger til flere kort i Wallet enn det er mulig å bruke til å kjøre kollektivtransport, og du vil endre ekspressreisekortet, følger du denne fremgangsmåten for iPhone eller Apple Watch:

For iPhone

1. Åpne Innstillinger, rull ned, og trykk på Wallet og Apple Pay.
  2. Trykk på Ekspressreisekort.
  3. Velg et kort, og bruk Face ID, Touch ID eller sikkerhetskoden din til å autentisere.

For Apple Watch

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone, og trykk på Min Apple Watch-fanen.
  2. Trykk på Wallet og Apple Pay, og trykk deretter på Ekspressreisekort.
  3. Velg et kort, og bruk koden din for Apple Watch til å autentisere.

Hvis du ikke vil angi et kort for Ekspressreise, velger du bare Ingen eller Av.2

Du kan angi ett betalingskort som ekspressreisekortet ditt per transportnettverk og ett reisekort som ekspressreisekortet ditt per transportnettverk.**

**Hvis du har Ekspressreise slått på for et reisekort som gjelder i Fastlands-Kina, kan du ikke aktivere noen andre kort for Ekspressreise, bortsett fra Suica, PASMO og Octopus.

Deaktiver Ekspressreise

Følg denne fremgangsmåten for å slå av Ekspressreise for kortet ditt:

For iPhone

1. Åpne Innstillinger, rull ned, og trykk på Wallet og Apple Pay.
  2. Trykk på Ekspressreisekort.
  3. Trykk på Ingen eller Av.

For Apple Watch

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone, og trykk på Min Apple Watch-fanen.
  2. Rull ned og trykk på Wallet og Apple Pay.
  3. Trykk på Ekspressreisekort, og trykk deretter på Ingen.

Hvis du deaktiverer Ekspressreise, kan du fortsatt bruke Apple Pay til å kjøre kollektivtransport hvis du bruker Face ID, Touch ID eller sikkerhetskoden din til å autentisere.

Fjern ekspressreisekortet ditt

Følg denne fremgangsmåten hvis du vil fjerne ekspressreisekortet fra Wallet:

For iPhone

1. Åpne Wallet-appen på iPhone.
  2. Trykk på ekspressreisekortet.
  3. Trykk på Mer-knappen, og trykk deretter på Fjern dette kortet.

For Apple Watch

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone, og trykk på Min Apple Watch-fanen.
  2. Rull ned og trykk på Wallet og Apple Pay.
  3. Trykk på ekspressreisekortet, og trykk deretter på Fjern dette kortet.

Hvis enheten din er mistet eller stjålet

Hvis enheten er mistet eller stjålet, kan du følge denne fremgangsmåten for å stanse bruk av enheten:

1. Gå til iCloud.com og logg på med Apple-ID-en din.
  2. Velg Finn iPhone, og velg deretter Alle enheter.
  3. Velg enheten din, og velg mistet-modus.

Når du angir mistet-modus for en enhet, kan den ikke brukes til å kjøre kollektivtransport eller gjennomføre andre transaksjoner med Apple Pay.

1. Hvis du er usikker på om reisekort med Apple Pay støttes der du er, kontakter du transportselskapet.
  2. Noen steder der du kan betale for transport ved hjelp av et betalingskort i Wallet-appen, kan Ekspressreise være slått på automatisk for enheten din.
  3. Et Visa-, Mastercard- eller UnionPay-kort utstedt i Hongkong som du bruker med Apple Pay, er påkrevd for å kjøpe eller fylle på et Octopus-kort i Wallet-appen. Hvis du har et kredittkort eller debetkort som ikke er utstedt i Hongkong, kan du bruke Octopus for Tourists-appen i stedet.