Legg til et transittkort til Apple lommebok

Legg til et reisekort til lommebok-appen for å betale for turer når du bruker Apple Pay.

For å kjøre kollektivtransport med Apple Pay trenger du følgende:

For å legge til et nytt reisekort må du ha et gyldig betalingskort i lommebok-appen.

Legg til et reisekort på iPhone eller Apple Watch

Du kan legge til et transittkort til lommebok-appen på din iPhone eller Apple Watch

Slik legger du til et reisekort på iPhone

1. Åpne lommebok-appen på iPhone.

2. Trykk på Legg til-knappen Legg til-knappen.

3. Trykk på Reisekort for å legge til et nytt reisekort, eller trykk på Forrige kort for å legge til et reisekort du har lagt til i Lommebok-appen tidligere.

4. Velg et reisekort fra listen, eller søk på sted eller kortnavn.

5. Trykk på Fortsett.

6. Velg beløpet du vil sette inn på kortet, og trykk på Legg til.2

7. Følg trinnene på skjermen for å bekrefte kjøpet og legge til reisekortet.

Slik legger du til et reisekort på Apple Watch

1. Åpne Wallet-appen på Apple Watch.

2. Rull ned, og trykk på Legg til kort.

3. Trykk på Reisekort for å legge til et nytt reisekort, eller trykk på Forrige kort for å legge til et reisekort du har lagt til i Lommebok-appen tidligere.

4. Velg et reisekort fra listen.

5. Trykk på Fortsett.

6. Velg et beløp som skal legges til på kortet, og trykk på Fyll på penger.2

7. Følg trinnene på skjermen for å bekrefte kjøpet og legge til reisekortet.

Når du legger til et gyldig transittkort, vil det kortet automatisk bli satt til Express-modus. Du vil også ha muligheten til å legge til penger på reisekortet i Lommebok-appen.

Bruken og tilgjengeligheten av reisekortet kan være begrenset avhengig av region. Kontakt transportselskapet for å finne ut om tillegging av transittkort i lommebok-appen støttes i byen eller regionen din.

Apple Watches administrert med Familieoppsett kan muligens innebære at man ikke kan legge til kort direkte på Apple Watch.

Overfør det fysiske reisekortet ditt til Lommebok fra Apple

Dersom du har et fysisk transittkort, kan du muligens være i stand til å flytte det kortet og kortets saldo til lommebok-appen på din iPhone eller Apple Watch.

Overføre det fysiske reisekortet ditt til iPhone

1. På iPhone åpner du Lommebok-appen.

2. Trykk på Legg til-knappen Legg til-knappen.

3. Trykk på Reisekort.

4. Velg et kort fra listen, eller søk på sted eller kortnavn.

5. Trykk på Fortsett.

6. Trykk på Overfør eksisterende kort.

7. Angi kortnummeret ditt eller annen påkrevd informasjon.3

8. Legg reisekortet på et flatt underlag, og legg den øverste delen av iPhonen på kortet til du ser Kort lagt til på skjermen. Dette kan ta flere minutter.

Overføre det fysiske reisekortet ditt til din Apple Watch

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhonen.

2. Gå til Min Apple Watch-fanen og trykk på Lommebok og Apple Pay.

3. Trykk Legg til kort, deretter trykk Transittkort

4. Velg et kort fra listen, eller søk på sted eller kortnavn.

5. Trykk på Fortsett.

6. Trykk på Overfør eksisterende kort.

7. Angi kortnummeret ditt eller annen påkrevd informasjon.3

8. Legg reisekortet på et flatt underlag, og legg den øverste delen av iPhonen på kortet til du ser Kort lagt til på skjermen. Dette kan ta flere minutter.

Hvis du får en feilmelding, for eksempel Ingen kort ble funnet eller Kunne ikke legge til kort:

• Hvis du har et deksel på iPhonen, tar du av dette eller fjerner eventuelt metall som kan komme mellom iPhonen og det fysiske kortet.

• Sørg for at den øverste delen av iPhonen ligger på det fysiske kortet ditt og holder seg i ro.

• Sjekk med transportselskapet for å undersøke om det fysiske kortet ditt kan overføres.

Etter du har overført det fysiske kortet ditt til lommebok-appen, kan det være at det fysiske kortet ikke lenger virker.

Bruk Express-modus med transittkortet ditt.

Dersom du bruker Express-modus, vil du kunne betale raskt for turene med kun ett klikk. Du trenger ikke å vekke eller låse opp enheten, eller autentisere ved hjelp av Face ID, Touch ID eller en sikkerhetskode.

Når du legger til et gyldig transittkort, kan det være at Express-modus allerede er aktivert på det kortet som standard. Eller du kan velge et gyldig reisekort eller betalingskort som Express-modus-kort.

Lær hvordan du setter et transitt- eller betalingskort til Express-modus.

Overfør reisekortet ditt mellom enheter

Du kan bare ha et transittkort i lommebok-appen på én enhet om gangen. For å bruke reisekortet ditt på en annen enhet, kan du flytte det fra iPhone til Apple Watch, eller fra én iPhone til en annen.

Slik overfører du reisekortet ditt fra iPhone til Apple Watch

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhonen.

2. Gå til Min Apple Watch-fanen, og trykk på Lommebok og Apple Pay.

3. Trykk på Legg til-knappen ved siden av reisekortet du vil flytte.

4. Du kan også velge Legg til kort for å vise en liste over tidligere kort fra de andre enhetene dine.

Du kan bruke Apple Watch-appen for å flytte kortet tilbake til iPhone når du ikke reiser.

Slik overfører du reisekortet ditt til en ny enhet ved hjelp av oppsettassistenten

1. I oppsettassistenten på den nye iPhonen trykker du på Lommebok.

2. Velg reisekortene du vil overføre fra den forrige enheten.

3. Trykk på Fortsett for å bekrefte at du vil overføre reisekortet til den nye enheten.4

Den forrige enheten må være i nærheten og koblet til internett for å fullføre overføringen til den nye enheten.

Slik overfører du reisekortet ditt ved hjelp av Lommebok-appen

1. Åpne Lommebok-appen på din nye iPhone og trykk på Legg til-knappen Legg til-knappen.

2. Trykk på Tidligere kort og velg reisekortet.

3. Følg trinnene på skjermen for å legge til reisekortet på den nye iPhonen.4

Den forrige enheten må være i nærheten og koblet til internett for å fullføre overføringen til den nye enheten.

Slik fjerner du reisekortet

1. På iPhone åpner du Lommebok-appen.

2. Trykk på reisekortet ditt.

3. Trykk på Mer knappenNo alt supplied for Image, og trykk deretter på KortdetaljerKortdetaljer-symbolet.

4. Bla ned og trykk på Fjern dette kortet. Trykk på Fjern for å bekrefte.

1. Hvis du logger av iCloud eller slår av Face ID, Touch ID eller sikkerhetskoden din på iPhone eller Apple Watch, fjernes alle kreditt-, debet- og reisekortene fra den enheten. Når du fjerner et reisekort fra hvilken som helst enhet, blir den gjenstående saldoen lagret og tilgjengelig for overføring til den samme eller en annen iPhone eller Apple Watch som er koblet til et nettverk og logget på iCloud med samme Apple-ID.

2. For å kjøpe eller fylle på et Octopus-kort i Lommebok-appen må du ha et Visa-, Mastercard- eller UnionPay-kort utstedt i Hongkong og bruke det med Apple Pay. Hvis du har et kredittkort eller debetkort som ikke er utstedt i Hongkong, kan du bruke Octopus for Tourists-appen i stedet. For å kjøpe eller fylle på et reisekort for Fastlands-Kina må du ha et kreditt- eller debetkort fra China UnionPay.

3. I Hongkong kreves fødselsdato og Hongkong-ID for personlige Octopus-kort og kort med AAVS (Automatic Add Value Service) slått på.

4. Når overføringen er fullført, er det forrige kortet fortsatt synlig i Lommebok-appen med et varsel om at kortet ikke kan brukes.