Legg til bilnøkkelen i Lommebok på iPhone eller Apple Watch

Du kan legge til bilnøkkelen i Lommebok-appen og bruke iPhone eller Apple Watch til å låse eller låse opp bilen og starte bilen.

Hvis du vil legge til og bruke en bilnøkkel på iPhone eller Apple Watch, trenger du:

• En kompatibel bil. Kontakt produsenten eller forhandleren for å finne ut om bilen er kompatibel.

• iPhone XS eller nyere eller iPhone SE (2. generasjon) med den nyeste versjonen av iOS, eller Apple Watch Series 5 eller nyere eller Apple Watch SE med den nyeste versjonen av watchOS.

• Å være logget på enheten med Apple-ID-en din.

Slik legger du til bilnøkkelen din i Lommebok på iPhone

1. Sørg for at bilen din er tilknyttet kontoen som bilprodusenten har gitt deg.

2. Åpne bilprodusentens app, e-post eller tekstmelding, eller bruk skjermen i bilen, og følg instruksjonene for å konfigurere en nøkkel.

3. Når du blir sendt til Lommebok-appen, trykker du på Fortsett.

4. Hvis du blir bedt om det i instruksjonene på skjermen, plasserer du iPhone på nøkkelleseren mens iPhonen og bilen blir sammenkoblet.

Bilnøkler i Lommebok

Når du legger til bilnøkkelen på iPhone, kan den legges til automatisk på en sammenkoblet Apple Watch. Eller du kan se alternativet for å legge den til på en sammenkoblet Apple Watch.

Du kan også legge til bilnøkkelen manuelt på Apple Watch. I Apple Watch-appen på den sammenkoblede iPhonen trykker du på Lommebok og Apple Pay > Legg til-knappen ved siden av bilnøkkelen.

Finn ut hvordan du fjerner bilnøkkelen fra Apple Lommebok

Hvis du får en ny iPhone eller nullstiller iPhonen du har nå, må du konfigurere bilnøkkelen i Lommebok-appen igjen.

Bruk bilnøkkelen på iPhone eller Apple Watch

Du kan bruke bilnøkkelen på iPhone eller Apple Watch til å låse, låse opp og starte bilen. Hvordan du bruker nøkkelen, og hvilke funksjoner som er tilgjengelige, avhenger av bilmodellen. Kontakt produsenten eller forhandleren for å finne ut hvilke funksjoner nøkkelen din støtter.

Når du legger til bilnøkkelen i Lommebok-appen, blir Aktiv adgang slått på automatisk. Med Aktiv adgang kan du bruke bilnøkkelen uten å låse opp enheten, og du trenger ikke å godkjenne med Face ID, Touch ID eller sikkerhetskode.

Finn ut mer om Aktiv adgang

Lås eller lås opp bilen og start bilen med Passiv adgang

Med noen biler kan du bruke Passiv adgang til å låse eller låse opp bilen og starte bilen. Alt du trenger å gjøre, er å ha enheten med deg.

• Når du nærmer deg bilen din med enheten din, låses den opp.

• Når du er inne i bilen, kan du starte den.

• Når du går bort fra bilen med enheten, låses den.

For å bruke passiv adgang på kompatible biler trenger du iPhone 11 eller nyere, eller Apple Watch Series 6 eller nyere.

Lås eller lås opp bilen og start bilen i nærheten

Med noen biler låser eller låser du opp bilen og starter bilen ved å holde enheten nær dørhåndtaket eller nøkkelleseren.

• Hvis du vil låse eller låse opp bilen, holder du enheten i nærheten av bilens dørhåndtak.

• For å starte bilen plasserer du iPhonen i nøkkelleseren i bilen eller holder Apple Watch nær leseren. Trykk deretter på startknappen til bilen.

Lås og lås opp bilen via fjernstyring

På noen biler kan du bruke enheten din til å låse eller låse opp bilen og bruke andre funksjoner via fjernstyring.

1. Åpne Lommebok-appen på enheten.

2. Trykk på bilnøkkelen.

3. Avhengig av hvilken bil du har, ser du forskjellige funksjoner, for eksempel lås, lås opp eller start.

For å bruke fjernadgang på kompatible biler trenger du iPhone 11 eller nyere, eller Apple Watch Series 6 eller nyere. Du må også være innenfor Bluetooth-rekkevidde av bilen din.

Del bilnøkkelen din

Avhengig av bilmodellen du har, kan du kanskje dele bilnøkkelen gjennom meldingsapper som Meldinger, Mail, WhatsApp med flere, eller via AirDrop.

1. Åpne Lommebok-appen på iPhone, og velg bilnøkkelen din.

2. Trykk på Del-knappenBildet har ingen alternativ tekst. Hvis du ikke ser alternativet for deling, må du oppdatere til den nyeste versjonen av iOS eller watchOS.

3. Velg et delingsalternativ.

4. Gi den delte nøkkelen et navn (eller velg en nylig kontakt for å bruke navnet til vedkommende), angi tillatelser for den delte nøkkelen, og velg om du vil kreve en aktiveringskode for ekstra sikkerhet. Noen bilnøkler krever en bilkode.

5. Velg mottaker. Hvis du deler via Meldinger og gir nøkkelen navn etter en nylig kontakt, blir denne kontakten automatisk angitt som mottaker.

6. Trykk på Fortsett, autentiser deg med Face ID, og følg instruksjonene på skjermen.

7. Hvis du valgte å kreve en aktiveringskode, eller hvis nøkkelen din krever en bilkode, vises koden etter at du har delt nøkkelen. Mottakeren trenger denne engangskoden for å legge til nøkkelen på enheten sin. Trykk på Del for å sende denne koden til mottakeren. For maksimal sikkerhet bør du dele den personlig eller over telefon.

Det kan hende at mottakeren også trenger nøkkelbrikken din eller en annen enhet som allerede har bilnøkkelen, for å legge den til på sin enhet.

Slik slutter du å dele bilnøkkelen: Åpne Lommebok-appen, og trykk på bilnøkkelen. Trykk på Personer-knappenBildet har ingen alternativ tekst, velg mottakeren du vil slutte å dele med, og trykk på Stopp deling.

Hvis du må lade iPhone

Avhengig av hvilken iPhone-modell du har, kan du bruke bilnøkkelen selv etter at iPhone-batteriet er tomt.

Hvis du mister enheten

• Hvis du mister enheten eller den blir stjålet, kan du merke enheten som mistet. Denne handlingen sørger for at ingen andre kan bruke enheten din, og slår automatisk av bilnøkkelen din og alle kort og billetter i Lommebok-appen.

• Delte nøkler blir ikke slått av når du merker enheten som mistet.