Svøm med Apple Watch

Enten du svømmer runder i et basseng eller fristil i åpent vann, er Apple Watch Series 2 eller nyere klar for en svømmetur med deg.

Start en svømmeøkt

1. Åpne Trening-appen.
  2. Rull til Svømming i basseng eller Svømming i åpent vann. Bruk I basseng hvis du svømmer runder i et basseng, og I åpent vann når du svømmer i en innsjø eller i sjøen.
  3. Trykk for å starte treningsøkten, eller trykk på Mer-knappen Mer-symbolet for å angi et mål for kalorier, distanse eller tid.
  4. Når du skal svømme i basseng, vrir du på Digital Crown for å angi bassengets lengde. Dette hjelper Apple Watch med å måle rundene og distansen nøyaktig. Trykk deretter på Start.
  5. Vent på nedtellingen, som tar tre sekunder. Trykk på skjermen for å hoppe over nedtellingen.

Når treningsøkten starter, låses skjermen automatisk for å unngå at den oppfatter vanndråper som bevisste trykk.

• For å ta en pause i svømmeøkten trykker du på Digital Crown og sideknappen samtidig.
  • Når du vil fortsette økten, trykker du på Digital Crown og sideknappen igjen.

Du kan se fremgangen din på urskiven. Du kan velge hvilke målinger du ser på skjermen.

Du kan ikke bruke Apple Watch Series 1 og Apple Watch (1. generasjon) når du svømmer. Finn ut mer om vannbestandigheten til Apple Watch

Lås opp Apple Watch og fjern vann fra høyttalerne

Når du starter en svømmeøkt, låses skjermen automatisk for å unngå at den oppfatter vanndråper som bevisste trykk. Du kan se låsesymbolet symbolet for vannlås øverst på skjermen. Du må låse opp skjermen for å bruke klokken.

1. Trykk på både Digital Crown og sideknappen samtidig for å sette treningsøkten på pause.
  2. Tørk skjermen. Hvis skjermen er våt, kan vannet forårsake utilsiktede trykk.
  3. Vri på Digital Crown for å låse opp skjermen og fjerne vann fra Apple Watch. Klokken lager en lyd, og du kjenner kanskje vann på håndleddet.

For å låse Apple Watch igjen sveiper du til høyre og trykker på låseknappen .

Avslutt treningsøkten

1. For å sette treningsøkten på pause trykker du på Digital Crown og sideknappen.
  2. Vri på Digital Crown for å låse opp skjermen.
  3. Sveip til høyre og trykk på Avslutt-knappen avslutt treningsøkt-symbolet.

Når du er ferdig med treningsøkten, ser du en oppsummering av økten på Apple Watch, som blant annet viser svømmetakene du tok. Hvis du vil se mer, kan du sjekke treningshistorikken i Aktivitet-appen på iPhone.

Se rundetider og sett

1. Åpne Aktivitet-appen på iPhone.
  2. Trykk på Treningsøkter-fanen.
  3. Trykk på treningsøkten du ønsker å se.

Treningsøkten Svømming i basseng sporer automatisk rundetider og autosett, mens treningsøkten Svømming i åpent vann sporer rundetider. Rundetidene er varigheten av treningsøkten fordelt på distanse. Autosett viser hvile- og svømmetider separat.

I tidligere versjoner av watchOS ble hviletiden trukket fra rundetidene. I den nyeste versjonen av watchOS inkluderer rundetidene hviletiden.

Få bedre resultater

• Apple Watch beregner målingene under treningsøkter basert på informasjonen du oppga da du konfigurerte klokken. Slik blir hver treningsøkt målt:
    • I basseng: Når du starter en treningsøkt, bør du sørge for å angi riktig lengde på bassenget slik at det blir enklere for Apple Watch å måle runder og distanse. GPS brukes ikke når du svømmer i basseng, og vannet kan hindre pulsmålingen, men kalorier, runder og distanse blir fortsatt målt med det innebygde akselerometeret.
    • I åpent vann: GPS måler kun distansen hvis du bruker crawle-svømmetak. Vann kan forhindre pulsmålingen, men kalorier måles fortsatt med det innebygde akselerometeret.
  • Finn ut hvordan du oppdaterer den personlige informasjonen din.
  • Se Aktivitet-historikken din.
  • Finn ut mer om Trening-appen
  • Finn ut mer om hver treningstype på Apple Watch.