Om sikkerhetsinnholdet i Safari 12

Dette dokumentet beskriver sikkerhetsinnholdet i Safari 12.

Om sikkerhetsoppdateringer fra Apple

Av hensyn til kundenes sikkerhet er det Apples praksis ikke å videreformidle, diskutere eller bekrefte sikkerhetsproblemer før det er foretatt en fullstendig undersøkelse og eventuelle nødvendige rettelser eller utgivelser er tilgjengelig. Nylige utgivelser er oppført på siden for Sikkerhetsoppdateringer fra Apple.

For mer informasjon om sikkerhet kan du gå til siden for Apple-produktsikkerhet. Du kan kryptere kommunikasjon med Apple ved å bruke PGP-nøkkelen for Apple-produktsikkerhet.

Apple-sikkerhetsdokumenter refererer til sårbarheter etter CVE-ID når det er mulig.

Safari 12

Utgitt 17. september 2018

Safari

Tilgjengelig for: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14

Virkning: Et skadelig nettsted kan være i stand til å eksfiltrere automatisk utfylte data i Safari

Beskrivelse: Et logisk problem ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2018-4307: Rafay Baloch fra Pakistan Telecommunications Authority

Oppføring oppdatert 24. september 2018

Safari

Tilgjengelig for: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14

Virkning: En bruker kan kanskje ikke slette oppføringer i nettlesingsloggen

Beskrivelse: Oppføringer i loggen som har omdirigeringer, kan kanskje ikke fjernes via sletting. Problemet ble løst gjennom forbedret datasletting.

CVE-2018-4329: Hugo S. Diaz (coldpointblue)

Oppføring oppdatert 24. september 2018

Safari

Tilgjengelig for: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14

Virkning: Besøk på et skadelig nettsted ved å klikke på en kobling kan føre til forfalsking av brukergrensesnittet

Beskrivelse: Et problem med inkonsistent brukergrensesnitt ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2018-4195: xisigr fra Tencents Xuanwu Lab (www.tencent.com)

Oppføring oppdatert 24. september 2018

WebKit

Tilgjengelig for: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14

Virkning: Et skadelig nettsted kan være i stand til å forårsake uventet adferd på tvers av opprinnelsessteder

Beskrivelse: Det var et problem på tvers av opprinnelsessteder i iframe-elementer. Problemet ble løst gjennom forbedret sporing av sikkerhetsopphav.

CVE-2018-4319: John Pettitt fra Google

Oppføring lagt til 24. september 2018

WebKit

Tilgjengelig for: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14

Virkning: Uventet samhandling fører til ASSERT-feil

Beskrivelse: Et problem med skadet minne ble løst gjennom forbedret validering.

CVE-2018-4191: funnet av OSS-Fuzz

Oppføring lagt til 24. september 2018

WebKit

Tilgjengelig for: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14

Virkning: Et skadelig nettsted kan bli i stand til å kjøre skript i kontekst som tilhører et annet nettsted

Beskrivelse: Det var et problem med skript på tvers av nettsteder i Safari. Problemet ble løst gjennom forbedret URL-validering.

CVE-2018-4309: en anonym forsker i samarbeid med Trend Micros Zero Day Initiative

Oppføring lagt til 24. september 2018

WebKit

Tilgjengelig for: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Flere problemer med skadet minne ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2018-4299: Samuel Groβ (saelo) i samarbeid med Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2018-4323: Ivan Fratric fra Google Project Zero

CVE-2018-4328: Ivan Fratric fra Google Project Zero

CVE-2018-4358: @phoenhex team (@bkth_ @5aelo @_niklasb) i samarbeid med Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2018-4359: Samuel Groß (@5aelo)

CVE-2018-4360: William Bowling (@wcbowling)

Oppføring lagt til 24. september 2018 og oppdatert 24. oktober 2018

WebKit

Tilgjengelig for: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14

Virkning: Sikkerhetsfeil på tvers av opprinnelsessteder inkluderer den åpnede rammens opprinnelse

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom fjerning av informasjon om opprinnelse.

CVE-2018-4311: Erling Alf Ellingsen (@steike)

Oppføring lagt til 24. september 2018

WebKit

Tilgjengelig for: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14

Virkning: Et skadelig nettsted kan eksfiltrere bildedata på tvers av opphav

Beskrivelse: Det var et problem med skript på tvers av nettsteder i Safari. Problemet ble løst gjennom forbedret URL-validering.

CVE-2018-4345: en anonym forsker

Oppføring lagt til 24. september 2018

WebKit

Tilgjengelig for: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14

Virkning: Uventet samhandling fører til ASSERT-feil

Beskrivelse: Et problem med minnebruk ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2018-4361: funnet av OSS-Fuzz

Oppføring lagt til 24. september 2018 og oppdatert 24. oktober 2018

WebKit

Tilgjengelig for: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med fortsatt bruk etter frigjøring ble løst med forbedret minnestyring.

CVE-2018-4312: Ivan Fratric fra Google Project Zero

CVE-2018-4315: Ivan Fratric fra Google Project Zero

CVE-2018-4197: Ivan Fratric fra Google Project Zero

CVE-2018-4314: Ivan Fratric fra Google Project Zero

CVE-2018-4318: Ivan Fratric fra Google Project Zero

CVE-2018-4306: Ivan Fratric fra Google Project Zero

CVE-2018-4317: Ivan Fratric fra Google Project Zero

Oppføring lagt til 24. september 2018

WebKit

Tilgjengelig for: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med skadet minne ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2018-4316: crixer, Hanming Zhang (@4shitak4) fra Qihoo 360 Vulcan Team

Oppføring lagt til 24. september 2018

Ytterligere anerkjennelse

WebKit

Vi vil gjerne takke Cary Hartline, Hanming Zhang fra 360 Vulcan team, Tencent Keen Security Lab i samarbeid med Trend Micros Zero Day Initiative og Zach Malone fra CA Technologies for hjelpen.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.