Kontakt Apple angående sikkerhetsproblemer

Denne siden inneholder informasjon om Apple-produktsikkerhet og hvordan forskere, utviklere, personell hos offentlige myndigheter og journalister innen sikkerhet kan kontakte Apple for å rapportere eller spørre om sikkerhetsproblemer.

Kunder

Passord for Apple-konto

• Hvis du tror at Apple-kontoen (Apple-ID) din er kompromittert, av phishing eller noe annet, logger du på Apple-ID-siden for å endre passordet ditt med en gang.
  • Hvis du har glemt Apple-ID-passordet ditt, går du til iforgot.apple.com/no/.
  • Hvis du har mottatt en e-post som ser ut et phishing-forsøk som hevder å være fra Apple, kan du gå til Apples informasjonsside om phishing-angrep..

Tips om sikkerhet og personvern

Få tips og informasjon om hvordan du kan gjøre enhetene og dataene dine sikrere, unngå phishing-svindel og holde kontoen din sikker. Les også om Apples forpliktelse til personvernet ditt og personvernerklæringen vår.

Du kan finne ut mer om avanserte sikkerhetsfunksjoner i iOS-sikkerhetsveiledningen.

Sikkerhetsoppdateringer fra Apple

Noe av det viktigste du kan gjøre for å opprettholde sikkerheten til Apple-produktet ditt er å holde programvaren oppdatert. Gå til Apple-sikkerhetsoppdateringer for å finne ut mer om hvordan du holder Apple-enhetene dine oppdatert og få mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i Apples nyeste programvareoppdateringer.

Tapte eller stjålne produkter

Apple Pay

Hvis du har problemer med Apple Pay, går du til Apple Pay-kundestøtte.

Apple Pay er ikke tilgjengelig i alle markeder. For å se en oversikt over land som tilbyr Apple Pay, klikker du her.

Teknisk kundestøtte

Kontakt Apple-kundestøtte hvis du trenger hjelp. De fleste Apple-produkter har 90 dagers kostnadsfri kundestøtte over telefon og ett års begrenset garanti. Vi anbefaler at du kontrollerer dekningen din før du kontakter oss.

Utviklere

Kontakt Apple Developer Connection for å be om hjelp med tilbakekallelse av sertifikat eller utstedelsesdato.

Forskere av sikkerhet og personvern

For å rapportere sikkerhets- eller personvernproblemer som påvirker Apple-produkter eller nettjenere, kontakter du product-security@apple.com.

Du kan bruke Apples Produktsikkerhet PGP-nøkkel til å kryptere sensitiv informasjon som sendes via e-post. Når vi mottar e-posten, sender vi en automatisk bekreftelse på mottak. Hvis du ikke får bekreftelsen, må du kontrollere e-postadressen og sende e-posten på nytt. Vi sender deg ytterligere e-poster hvis vi trenger mer informasjon for å undersøke et sikkerhetsproblem.

Av hensyn til kundenes sikkerhet er det Apples praksis ikke å avsløre, diskutere eller bekrefte sikkerhetsproblemer før det er foretatt en fullstendig undersøkelse og eventuelle nødvendige rettelser eller utgivelser er tilgjengelig. Apple distribuerer informasjon om sikkerhetsproblemer i produktene sine via sikkerhetsvarsler. Du kan også motta Apple-sikkerhetsvarsler via adresselisten for sikkerhetskunngjøringer.

Varsler som sendes ut av Apple Produktsikkerhet er signert med Apple Produktsikkerhet PGP-nøkkelen. Vi oppfordrer deg til å kontrollere signaturen for å påse at dokumentet faktisk er skrevet av vårt personale og ikke har blitt endret.

Apple gir anerkjennelse til granskere som har rapportert sikkerhetsproblemer på Apples nettjenere via siden for Apple Web Server-varslinger.

Offentlige myndigheter

Les følgende retningslinjer angående å kontakte Apple med forespørsler om offentlige myndigheter:

Finn ut hvordan Apple håndterer informasjonsforespørsler fra myndighetene.

Journalister

Journalister kan kontakte Apples presseinformasjon på media.help@apple.com

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.