Hvis du ser varselmeldingen «Installeringen kan ikke fortsette med konfigurert Boot Camp»

Dette varselet vises når du prøver å installere macOS Mojave 10.14 på bestemte iMac-modeller som er konfigurert med harddisker på 3 TB. Finn ut mer om alternativene for å installere macOS Mojave på disse modellene.

«Installeringen kan ikke fortsette med Boot Camp konfigurert» vises når du prøver å installere macOS Mojave på disse datamaskinene som har en eksisterende Boot Camp-partisjon:

• iMac (27-tommer, sent 2012) med harddisk på 3 TB
  • iMac (27-tommer, sent 2013) med harddisk på 3 TB
  • iMac (Retina 5K, 27-tommer, sent 2014) med harddisk på 3 TB

Dette varselet vises fordi et eksisterende Boot Camp Windows-partisjonsskjema er i konflikt på disse modellene med APFS, som er filsystemet macOS Mojave bruker.

Hvis du har iMac (27-tommers, sent 2012), kan du installere macOS Mojave ved å følge trinnene nedenfor – men etter oppdateringen kan du ikke bruke Boot Camp til å installere Windows.

Hvis du har iMac (27-tommers, sent 2013) eller iMac (Retina 5K, 27-tommers, sent 2014), følger du trinnene nedenfor for å installere macOS Mojave og deretter installere Windows med Boot Camp.

iMac (27-tommer, sent 2012) med harddisk på 3 TB

Når du har installert macOS Mojave, kan du ikke bruke Boot Camp til å installere Windows på iMac (27-tommer, sent 2012) med harddisk på 3 TB.

Slik installerer du macOS Mojave på denne modellen:

1. Sikkerhetskopier Windows-dataene dine, slik at du kan gjenopprette dem hvis du installerer Windows på en annen datamaskin.
  2. Bruk Boot Camp-assistent til å fjerne Boot Camp-partisjonen.
  3. Installer macOS Mojave.

iMac (27-tommers, sent 2013) eller iMac (Retina 5K, 27-tommer, sent 2014) med harddisk på 3 TB

Slik installerer du macOS Mojave og Windows 10 på disse to modellene:

1. Sikkerhetskopier Windows-dataene dine.
  2. Bruk Boot Camp-assistent til å fjerne Boot Camp-partisjonen.
  3. Installer macOS Mojave.
  4. Bruk Boot Camp-assistent til å installere Windows 10.*
  5. Gjenopprett Windows-dataene dine fra en sikkerhetskopi om nødvendig.

* macOS Mojave godtar nye installasjoner av Windows 10 eller nyere.