Denne artikkelen har blitt arkivert og oppdateres ikke lenger av Apple.

Hvis du ser varselmeldingen «Installeringen kan ikke fortsette med konfigurert Boot Camp»

Dette varselet kan vises når du installerer macOS Mojave eller nyere på enkelte iMac-modeller med harddisk på 3 TB. Finn ut hva du må gjøre.

Hvis Boot Camp er konfigurert på én av følgende iMac-modeller, kan du kanskje se varselet «Installeringen kan ikke fortsette med konfigurert Boot Camp» når du forsøker å oppgradere til macOS Mojave eller nyere. Varselet vises fordi Windows-partisjonen som ble opprettet av Boot Camp på disse modellene, ikke er kompatibel med filsystemet som brukes av den nye versjonen av macOS.

• iMac (Retina 5K, 27-tommers, sent 2014)Følg fremgangsmåten nedenfor for å fjerne Windows, oppgradere macOS og deretter installere Windows på nytt.

• iMac (27-tommers, sent 2013)Følg fremgangsmåten nedenfor for å fjerne Windows, oppgradere macOS og deretter installere Windows på nytt.

• iMac (27-tommers, sent 2012): Følg fremgangsmåten nedenfor for å fjerne Windows og deretter oppgradere macOS. Når du har oppgradert, kan du ikke lenger bruke Boot Camp til å installere Windows.

iMac (Retina 5K, 27-tommers, sent 2014) eller iMac (27-tommers, sent 2013)

Hvis du har en av disse modellene konfigurert med en harddisk på 3 TB, må du fjerne Boot Camp-partisjonen før du kan oppgradere til macOS Mojave eller nyere. Dette fjerner også Microsoft Windows og all data du har lagret til Macen, fra Windows. Når du har oppgradert macOS, kan du installere en kompatibel versjon av Windows.

1. Hvis du vil lagre Windows-data, starter du Macen i Windows

2. Start Macen i macOS, og åpne deretter Boot Camp-assistent, som er i Verktøy-mappen under Programmer-mappen.

3. Klikk på Fortsett, og velg deretter avkrysningsruten merket «Fjerne Windows [versjon] eller nyere».

4. Klikk på Fortsett igjen, og følg deretter instruksjonene på skjermen for å fjerne Boot Camp.

5. Avslutt Boot Camp-assistent når du er ferdig.

6. Du kan nå oppgradere til macOS Mojave eller nyere.

7. Når du har installert macOS, kan du bruke Boot Camp-assistenten til å installere Windows 10.

iMac (27-tommers, sent 2012)

Hvis du har denne modellen konfigurert med en harddisk på 3 TB, må du fjerne Boot Camp-partisjonen før du kan oppgradere til macOS Mojave eller nyere. Dette fjerner også Microsoft Windows og all data du har lagret til Macen, fra Windows.

Når du har oppgradert, kan du ikke lenger bruker Boot Camp til å installere Windows på denne Macen. Boot Camp viser et varsel om at nye installasjoner av Windows ikke støttes på denne Macen.

1. Hvis du vil lagre Windows-data, starter du Macen i Windows

2. Start Macen i macOS, og åpne deretter Boot Camp-assistent, som er i Verktøy-mappen under Programmer-mappen.

3. Klikk på Fortsett, og velg deretter avkrysningsruten merket «Fjerne Windows [versjon] eller nyere».

4. Klikk på Fortsett igjen, og følg deretter instruksjonene på skjermen for å fjerne Boot Camp.

5. Avslutt Boot Camp-assistent når du er ferdig.

6. Du kan nå oppgradere til macOS Mojave eller nyere.

Finn ut mer

Finn ut hvordan du identifiserer iMac-modellen din.