Slik oppgraderer du til macOS High Sierra

Hvis du har maskinvare eller programvare som ikke er kompatible med macOS Mojave, kan du kanskje oppgradere til macOS High Sierra.

Kontroller kompatibilitet

Du kan oppgradere til macOS High Sierra fra OS X Mountain Lion eller nyere på følgende Mac-modeller. Maskinen din trenger også minst 2 GB med minne og 14,3 GB med tilgjengelig lagringsplass.

MacBook fra slutten av 2009 eller senere
MacBook Air fra slutten av 2010 eller senere
MacBook Pro fra midten av 2010 eller senere
Mac mini fra midten av 2010 eller nyere
iMac fra slutten av 2009 eller nyere
Mac Pro fra midten av 2010 eller senere

Velg Om denne maskinen fra Apple ()-menyen for å finne ut hvilken Mac-modell du har. Hvis maskinen din ikke er kompatibel med macOS High Sierra, får du beskjed om det av installereren.

Lag en sikkerhetskopi

Det er lurt å sikkerhetskopiere Mac-maskinen din før du installerer oppgraderinger. Det er enkelt med Time Machine, men du kan også sikkerhetskopiere på andre måter. Finn ut hvordan du sikkerhetskopierer Mac-maskinen din.

Koble deg til

Det tar tid å laste ned og installere macOS, så du må sørge for at du har en stabil Internett-tilkobling. Hvis du bruker en bærbar Mac-maskin, må du koble den til strømnettet.

Last ned macOS High Sierra

Hvis du vil ha den sterkeste sikkerheten og de nyeste funksjonene, må du finne ut om du kan oppgradere til macOS Mojave, den nyeste versjonen av Mac-operativsystemet.

Hvis du fortsatt trenger macOS High Sierra, kan du bruke denne App Store-koblingen: Last ned macOS High Sierra.

Start installering

Installereren åpnes automatisk etter nedlasting.

Klikk på Fortsett, og følg instruksjonene på skjermen. Det er kanskje enklest å begynne installeringen om kvelden, slik at den kan fullføres over natten, om nødvendig.

Hvis installereren ber om tillatelse til å installere et hjelpeverktøy, må du skrive inn administratornavnet og passordet du bruker til å logge deg på maskinen, og deretter klikke på Legg til hjelper.

Tillat installeringen å fullføres

Du må tillate installeringen å fullføres før du setter maskinen i dvale eller lukker lokket. Maskinen din kan starte på nytt, vise en framdriftsindikator eller vise en blank skjerm flere ganger under installeringen av både macOS og relaterte oppdateringer til Mac-firmwaren.