Oppgrader institusjonen din til Apple Business Manager

Oppgrader til Apple Business Manager fra Apples distribusjonsprogrammer, inkludert Enhetsregistreringsprogrammet (DEP) og Voluminnkjøpsprogrammet (VPP).

Hvis organisasjonen din bruker Apples distrubusjonsprogrammer for øyeblikket, for eksempel DEP eller VPP, kan du oppgradere til Apple Business Manager.

Med Apple Business Manager kan du kjøpe innhold og konfigurere automatisk enhetsregistrering gjennom løsningen din for administrering av mobile enheter (MDM). Apple Business Manager er tilgjengelig på nettet, og det er laget for teknologiadministratorer og IT-administratorer.

Gå gjennom denne informasjonen før du oppgraderer til Apple Business Manager.

Oppgrader til Apple Business Manager

For å oppgradere til Apple Business Manager* logger du på deploy.apple.com eller business.apple.com med Agent-kontoen din for Apples distribusjonsprogrammer, og deretter følger du instruksjonene. Oppgraderingsprosessen tar bare noen få minutter.

Når du har oppgradert, har Apple Business Manager tilgang til følgende:

• Kontoer
  • Påloggingsinformasjon for kontoer
  • MDM-tjenere
  • MDM-enheter
  • Tjenertokener
  • Enhetsordrer
  • Annet som er tilknyttet kontoen din

Når du har oppgradert, bruker du Apple Business Manager-portalen for å få tilgang til dataene dine. Du mister tilgangen til nettstedet for Apples distribusjonsprogram etter oppgraderingen.

*For å oppgradere med en Mac må du bruke versjon 11 eller nyere av Safari. Hvis du bruker PC, må du sørge for at du har versjon 25.10 eller nyere av Microsoft Edge.

Velg et domene for administrerte Apple-ID-er

Når du har oppgradert til Apple Business Manager, blir du bedt om å skrive inn organisasjonens nettsted. Apple Business Manager bruker nettstedet du angir som standarddomenet for de administrerte Apple-ID-ene dine. Hvis nettstedet ditt for eksempel er www.mycompany.edu, ser de administrerte Apple-ID-ene dine ut som manager@mycompany.com.

Hvis domenet for nettstedet ditt er annerledes enn e-postdomenet, kan du kanskje foretrekke å angi e-postdomenet i stedet. Apple Business Manager-administratoren din kan endre standarddomenet etter oppgradering.

Inviter VPP Program Purchasers til Apple Business Manager

Organisasjonen din kan ha én eller flere separate (VPP)-kontoer. Hvis organisasjonen din har VPP-kontoer, må du invitere dem separat fra brukerne dine etter at du har oppgradert til Apple Business Manager. Finn ut hvordan du inviterer VPP Program Purchasers til Apple Business Manager.

Rolleendringer for Apple Business Manager

Apple Business Manager introduserer noen endringer i rollene som du tilordner brukerne.

Agenter er nå administratorer

I Apples distribusjonsprogrammer var agent det høyeste nivået for administrativ tilgang. Agenter hadde mulighet til å godkjenne vilkårene og betingelsene for Apples distribusjonsprogrammer på vegne av institusjonen.

I Apple Business Manager heter denne rollen nå administrator. Organisasjonen din kan ha opptil fem administratorer i Apple Business Manager.

Administratorer er nå ledere

I Apples distribusjonsprogrammer var det administratorer for DEP og VPP. Når du oppgraderer til Apple Business Manager, blir administratorer konvertert til ledere. I tabellen nedenfor ser du hvordan Administrator-roller konverteres til Leder-roller:

Roller i Apples distribusjonsprogrammer

Roller i Apple Business Manager

Administrator for enhetsregistreringsprogram

Enhetsleder

Administrator for voluminnkjøpsprogrammet

Innholdsleder

Administrator som kan opprette og endre andre administratorer

Personleder

Ingen

Ansatt

Én bruker kan ha flere roller i Apple Business Manager. Hvis brukeren din var en administrator for mer enn ett program, blir vedkommende tilordnet alle de gjeldende rollene i Apple Business Manager. Administrator eller institusjonsansvarlig kan legge til, fjerne eller endre lederroller etter oppgraderingen.

Administrerte Apple-ID-er for alle roller

Når tidligere agenter og administratorer logger på Apple Business Manager for første gang, endres Apple-ID-ene deres til administrerte Apple-ID-er. Hvis kontoene deres ikke tidligere ble konfigurert med tofaktorautentisering, bør de gjøre det nå.

Finn ut mer

Finn ut hvordan du konfigurerer og bruker Apple Business Manager.