Om sikkerhetsinnholdet i Safari 11.1

Dette dokumentet beskriver sikkerhetsinnholdet i Safari 11.1.

Om sikkerhetsoppdateringer fra Apple

Av hensyn til kundenes sikkerhet er det Apples praksis ikke å videreformidle, diskutere eller bekrefte sikkerhetsproblemer før det er foretatt en fullstendig undersøkelse og eventuelle nødvendige rettelser eller utgivelser er tilgjengelig. Nylige utgivelser er oppført på siden for Sikkerhetsoppdateringer fra Apple.

For mer informasjon om sikkerhet kan du gå til siden for Apple-produktsikkerhet. Du kan kryptere kommunikasjon med Apple ved å bruke PGP-nøkkelen for Apple-produktsikkerhet.

Apple-sikkerhetsdokumenter refererer til sårbarheter etter CVE-ID når det er mulig.

Safari 11.1

Utgitt 29. mars 2018

Safari

Tilgjengelig for: OS X El Capitan 10.11.6, macOS Sierra 10.12.6 og macOS High Sierra 10.13.4

Virkning: Besøk på et skadelig nettsted kan føre til falske adresselinjer

Beskrivelse: Et problem med inkonsistent brukergrensesnitt ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2018-4102: Kai Zhao fra 3H security team

CVE-2018-4116: @littlelailo, xisigr fra Tencent's Xuanwu Lab (tencent.com)

Safari-nedlastinger

Tilgjengelig for: OS X El Capitan 10.11.6, macOS Sierra 10.12.6 og macOS High Sierra 10.13.4

Virkning: Enkelte nedlastinger ble ikke fjernet fra listen over nedlastinger i privat nettlesermodus

Beskrivelse: Det var et problem med lekking av informasjon ved håndteringen av nedlastinger i privat Safari-nettlesermodus. Problemet ble løst gjennom ekstra validering.

CVE-2018-4186: en anonym forsker

Oppføring lagt til 2. mai 2018

Autofyll ved Safari-pålogging

Tilgjengelig for: OS X El Capitan 10.11.6, macOS Sierra 10.12.6 og macOS High Sierra 10.13.4

Virkning: Et skadelig nettsted kan eksfiltrere autoutfylt informasjon i Safari uten uttrykkelig brukerinteraksjon.

Beskrivelse: Safari autoutfyll krevde ikke uttrykkelig brukerinteraksjon før den fant sted. Problemet ble løst med forbedret heuristikk for autofyll.

CVE-2018-4137

Oppføring oppdatert 16. november 2018

WebKit

Tilgjengelig for: OS X El Capitan 10.11.6, macOS Sierra 10.12.6 og macOS High Sierra 10.13.4

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Flere problemer med skadet minne ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2018-4101: Yuan Deng fra Ant-financial Light-Year Security Lab

CVE-2018-4114: funnet av OSS-Fuzz

CVE-2018-4118: Jun Kokatsu (@shhnjk)

CVE-2018-4119: en anonym forsker i samarbeid med Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2018-4120: Hanming Zhang (@4shitak4) fra Qihoo 360 Vulcan Team

CVE-2018-4121: natashenka fra Google Project Zero

CVE-2018-4122: WanderingGlitch fra Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2018-4125: WanderingGlitch fra Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2018-4127: en anonym forsker i samarbeid med Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2018-4128: Zach Markley

CVE-2018-4129: likemeng fra Baidu Security Lab som jobber med Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2018-4130: Omair som jobber med Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2018-4161: WanderingGlitch fra Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2018-4162: WanderingGlitch fra Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2018-4163: WanderingGlitch fra Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2018-4165: Hanming Zhang (@4shitak4) fra Qihoo 360 Vulcan Team

WebKit

Tilgjengelig for: OS X El Capitan 10.11.6, macOS Sierra 10.12.6 og macOS High Sierra 10.13.4

Virkning: Besøk på et skadelig nettsted kan føre til et angrep med skripting mellom nettsteder

Beskrivelse: Det var et problem med skript på tvers av nettsteder i Safari. Problemet ble løst gjennom forbedret URL-validering.

CVE-2018-4133: Anton Lopanitsyn fra Wallarm, Linus Särud fra Detectify (detectify.com), Yuji Tounai fra NTT Communications Corporation

WebKit

Tilgjengelig for: OS X El Capitan 10.11.6, macOS Sierra 10.12.6 og macOS High Sierra 10.13.4

Virkning: Uventet interaksjon med indekseringstyper forårsaker en ASSERT-feil

Beskrivelse: Det var et problem med utvalgsindeksering ved håndtering av en funksjon i JavaScriptCore. Dette problemet ble løst gjennom forbedrede kontroller.

CVE-2018-4113: funnet av OSS-Fuzz

WebKit

Tilgjengelig for: OS X El Capitan 10.11.6, macOS Sierra 10.12.6 og macOS High Sierra 10.13.4

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til tjenestenekt

Beskrivelse: Et problem med skadet minne ble løst gjennom forbedret validering av inndata.

CVE-2018-4146: funnet av OSS-Fuzz

WebKit

Tilgjengelig for: OS X El Capitan 10.11.6, macOS Sierra 10.12.6 og macOS High Sierra 10.13.4

Virkning: Et skadelig nettsted kan eksfiltrere data på tvers av opphav

Beskrivelse: Det var et problem på tvers av opphav med Fetch API. Dette ble løst gjennom forbedret validering av inndata.

CVE-2018-4117: en anonym forsker, en anonym forsker

WebKit

Tilgjengelig for: OS X El Capitan 10.11.6, macOS Sierra 10.12.6 og macOS High Sierra 10.13.4

Virkning: Uventet samhandling fører til ASSERT-feil

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedrede kontroller.

CVE-2018-4207: funnet av OSS-Fuzz

Oppføring lagt til 2. mai 2018

WebKit

Tilgjengelig for: OS X El Capitan 10.11.6, macOS Sierra 10.12.6 og macOS High Sierra 10.13.4

Virkning: Uventet samhandling fører til ASSERT-feil

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedrede kontroller.

CVE-2018-4208: funnet av OSS-Fuzz

Oppføring lagt til 2. mai 2018

WebKit

Tilgjengelig for: OS X El Capitan 10.11.6, macOS Sierra 10.12.6 og macOS High Sierra 10.13.4

Virkning: Uventet samhandling fører til ASSERT-feil

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedrede kontroller.

CVE-2018-4209: funnet av OSS-Fuzz

Oppføring lagt til 2. mai 2018

WebKit

Tilgjengelig for: OS X El Capitan 10.11.6, macOS Sierra 10.12.6 og macOS High Sierra 10.13.4

Virkning: Uventet samhandling med indekseringstyper førte til en feil

Beskrivelse: Det var et problem med utvalgsindeksering ved håndtering av en funksjon i JavaScriptCore. Problemet ble løst gjennom forbedrede kontroller.

CVE-2018-4210: funnet av OSS-Fuzz

Oppføring lagt til 2. mai 2018

WebKit

Tilgjengelig for: OS X El Capitan 10.11.6, macOS Sierra 10.12.6 og macOS High Sierra 10.13.4

Virkning: Uventet samhandling fører til ASSERT-feil

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedrede kontroller.

CVE-2018-4212: funnet av OSS-Fuzz

Oppføring lagt til 2. mai 2018

WebKit

Tilgjengelig for: OS X El Capitan 10.11.6, macOS Sierra 10.12.6 og macOS High Sierra 10.13.4

Virkning: Uventet samhandling fører til ASSERT-feil

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedrede kontroller.

CVE-2018-4213: funnet av OSS-Fuzz

Oppføring lagt til 2. mai 2018

WebKit

Tilgjengelig for: OS X El Capitan 10.11.6, macOS Sierra 10.12.6 og macOS High Sierra 10.13.4

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til utføring av kode

Beskrivelse: Flere problemer med skadet minne ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2018-4145: funnet av OSS-Fuzz

Oppføring lagt til 18. oktober 2018

Ytterligere anerkjennelse

WebKit

Vi vil gjerne takke Johnny Nipper fra Tinder Security Team for hjelpen.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.