Om sikkerhetsinnholdet i iOS 11.3

Dette dokumentet beskriver sikkerhetsinnholdet i iOS 11.3.

Om sikkerhetsoppdateringer fra Apple

Av hensyn til kundenes sikkerhet er det Apples praksis ikke å videreformidle, diskutere eller bekrefte sikkerhetsproblemer før det er foretatt en fullstendig undersøkelse og eventuelle nødvendige rettelser eller utgivelser er tilgjengelig. Nylige utgivelser er oppført på siden for Sikkerhetsoppdateringer fra Apple.

For mer informasjon om sikkerhet kan du gå til siden for Apple-produktsikkerhet. Du kan kryptere kommunikasjon med Apple ved å bruke PGP-nøkkelen for Apple-produktsikkerhet.

Apple-sikkerhetsdokumenter refererer til sårbarheter etter CVE-ID når det er mulig.

iOS 11.3

Utgitt 29. mars 2018

Apple TV-appen

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: En angriper i en privilegert nettverksposisjon kan kanskje forfalske passordforespørsler i Apple TV-appen

Beskrivelse: Et problem med validering av inndata ble løst gjennom forbedret validering av inndata.

CVE-2018-4177: Jerry Decime

Oppføring lagt til 13. april 2018

Klokke

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: En person med fysisk tilgang til en iOS-enhet kan se e-postadressen som brukes til iTunes

Beskrivelse: Det var et problem med avsløring av informasjon i håndteringen av alarmer og tidtakere. Problemet ble løst gjennom forbedring av tilgangsrestriksjoner.

CVE-2018-4123: Zaheen Hafzar M M (@zaheenhafzer)

CoreFoundation

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: Et program kan være i stand til å få utvidede rettigheter

Beskrivelse: En kappløpssituasjon ble løst gjennom tilleggsvalidering.

CVE-2018-4155: Samuel Groß (@5aelo)

CVE-2018-4158: Samuel Groß (@5aelo)

CoreText

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: Behandling av en skadelig streng kan føre til tjenestenekt

Beskrivelse: Et problem med tjenestenekt ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2018-4142: Robin Leroy fra Google Switzerland GmbH

Filsystemhendelser

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: Et program kan være i stand til å få utvidede rettigheter

Beskrivelse: En kappløpssituasjon ble løst gjennom tilleggsvalidering.

CVE-2018-4167: Samuel Groß (@5aelo)

Filer-widget

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: Filer-widget kan vise innhold på en låst enhet

Beskrivelse: Filer-widgeten viste hurtiglagrede data i låst tilstand. Problemet ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2018-4168: Brandon Moore

Finn iPhone

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: En person med fysisk tilgang til enheten kan være i stand til å deaktivere Finn iPhone uten å oppgi et iCloud-passord

Beskrivelse: Det var et problem med tilstandshåndtering ved gjenoppretting fra en sikkerhetskopi. Problemet ble løst gjennom forbedret tilstandskontroll under gjenoppretting.

CVE-2018-4172: Viljami Vastamäki

iCloud Drive

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: Et program kan være i stand til å få utvidede rettigheter

Beskrivelse: En kappløpssituasjon ble løst gjennom tilleggsvalidering.

CVE-2018-4151: Samuel Groß (@5aelo)

Kjerne

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: Et skadelig program kan kanskje utføre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Flere problemer med skadet minne ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2018-4150: en anonym forsker

Kjerne

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: Et program kan lese begrenset minne

Beskrivelse: Et valideringsproblem ble løst gjennom forbedret rensing av inndata.

CVE-2018-4104: National Cyber Security Centre (NCSC) i Storbritannia

Kjerne

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: Et program kan kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Et problem med skadet minne ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2018-4143: derrek (@derrekr6)

Kjerne

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: Et skadelig program kan være i stand til å fastslå layouten til kjerneminnet

Beskrivelse: Det var et problem med avdekking av informasjon i overgangen av programtilstand. Problemet ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2018-4185: Brandon Azad

Oppføring lagt til 19. juli 2018

libxml2

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til uventet programstopp for Safari

Beskrivelse: Et problem med fortsatt bruk etter frigjøring ble løst med forbedret minnestyring.

CVE-2017-15412: Nick Wellnhofer

Oppføring lagt til 18. oktober 2018

E-post

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: En angriper i en privilegert nettverksposisjon kan være i stand til å fange opp innholdet i S/MIME-kryptert e-post

Beskrivelse: Et problem med inkonsistent brukergrensesnitt ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2018-4174: John McCombs fra Integrated Mapping Ltd og McClain Looney fra LoonSoft Inc.

Oppføring oppdatert 13. april 2018

NSURLSession

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: Et program kan være i stand til å få utvidede rettigheter

Beskrivelse: En kappløpssituasjon ble løst gjennom tilleggsvalidering.

CVE-2018-4166: Samuel Groß (@5aelo)

PluginKit

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: Et program kan være i stand til å få utvidede rettigheter

Beskrivelse: En kappløpssituasjon ble løst gjennom tilleggsvalidering.

CVE-2018-4156: Samuel Groß (@5aelo)

Hurtigvisning

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: Et program kan være i stand til å få utvidede rettigheter

Beskrivelse: En kappløpssituasjon ble løst gjennom tilleggsvalidering.

CVE-2018-4157: Samuel Groß (@5aelo)

Safari

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: Besøk på et skadelig nettsted ved å klikke på en kobling kan føre til forfalsking av brukergrensesnittet

Beskrivelse: Et problem med inkonsistent brukergrensesnitt ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2018-4134: xisigr fra Tencents Xuanwu Lab (tencent.com), Zhiyang Zeng (@Wester) fra Tencent Security Platform Department

Autofyll ved Safari-pålogging

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: Et skadelig nettsted kan eksfiltrere autoutfylt informasjon i Safari uten uttrykkelig brukerinteraksjon.

Beskrivelse: Safari autoutfyll krevde ikke uttrykkelig brukerinteraksjon før den fant sted. Problemet ble løst gjennom forbedret heuristikk for autoutfylling.

CVE-2018-4137

SafariViewController

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: Besøk på et skadelig nettsted kan føre til grensesnittsvindel

Beskrivelse: Et problem med tilstandsadministrering ble løst ved å deaktivere skriving helt til målsiden er lastet inn.

CVE-2018-4149: Abhinash Jain (@abhinashjain)

Sikkerhet

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: Et skadelig program kan heve rettigheter

Beskrivelse: En bufferoverflyt ble løst gjennom forbedret størrelsesvalidering.

CVE-2018-4144: Abraham Masri (@cheesecakeufo)

Statuslinje

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: Et skadelig program kan være i stand til å få tilgang til mikrofonen uten å varsle brukeren

Beskrivelse: Det var et konsistensproblem i å avgjøre når mikrofonbruksindikatoren skulle vises. Problemet ble løst gjennom forbedret kapasitetsvalidering.

CVE-2018-4173: Joshua Pokotilow fra pingmd

Oppføring lagt til 9. april 2018

Lager

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: Et program kan være i stand til å få utvidede rettigheter

Beskrivelse: En kappløpssituasjon ble løst gjennom tilleggsvalidering.

CVE-2018-4154: Samuel Groß (@5aelo)

Systemvalg

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: En konfigurasjonsprofil kan feilaktig forbli aktiv etter fjerning

Beskrivelse: Det var et problem med CFPreferences. Problemet ble løst gjennom forbedret rydding av preferanser.

CVE-2018-4115: Johann Thalakada, Vladimir Zubkov og Matt Vlasach fra Wandera

Telefoni

Tilgjengelig for: iPhone 5s og nyere og WiFi + Cellular-modeller av iPad Air og nyere

Virkning: En ekstern angriper kan forårsake uventet omstart av en enhet

Beskrivelse: Det var et problem med dereferanse til en nullpeker ved håndtering av SMS-meldinger i klasse 0. Problemet ble løst gjennom forbedret meldingsvalidering.

CVE-2018-4140: @mjonsson, Arjan van der Oest fra Voiceworks BV

Oppføring oppdatert 30. mars 2018

Telefoni

Tilgjengelig for: iPhone 5s og nyere og WiFi + Cellular-modeller av iPad Air og nyere

Virkning: En angriper utenfra kan være i stand til å kjøre vilkårlig kode

Beskrivelse: Flere bufferoverflyter ble løst gjennom forbedret validering av inndata.

CVE-2018-4148: Nico Golde fra Comsecuris UG

Oppføring lagt til 30. mars 2018

Nettapp

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: Informasjonskapsler kan uventet vedvare i nettappen

Beskrivelse: Et problem med informasjonskapsler ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2018-4110: Ben Compton og Jason Colley fra Cerner Corporation

WebKit

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Flere problemer med skadet minne ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2018-4101: Yuan Deng fra Ant-financial Light-Year Security Lab

CVE-2018-4114: funnet av OSS-Fuzz

CVE-2018-4118: Jun Kokatsu (@shhnjk)

CVE-2018-4119: en anonym forsker i samarbeid med Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2018-4120: Hanming Zhang (@4shitak4) fra Qihoo 360 Vulcan Team

CVE-2018-4121: Natalie Silvanovich fra Google Project Zero

CVE-2018-4122: WanderingGlitch fra Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2018-4125: WanderingGlitch fra Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2018-4127: en anonym forsker i samarbeid med Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2018-4128: Zach Markley

CVE-2018-4129: likemeng fra Baidu Security Lab som jobber med Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2018-4130: Omair som jobber med Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2018-4161: WanderingGlitch fra Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2018-4162: WanderingGlitch fra Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2018-4163: WanderingGlitch fra Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2018-4165: Hanming Zhang (@4shitak4) fra Qihoo 360 Vulcan Team

WebKit

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: Uventet interaksjon med indekseringstyper forårsaker en ASSERT-feil

Beskrivelse: Det var et problem med utvalgsindeksering ved håndtering av en funksjon i JavaScriptCore. Dette problemet ble løst gjennom forbedrede kontroller

CVE-2018-4113: funnet av OSS-Fuzz

WebKit

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til tjenestenekt

Beskrivelse: Et problem med skadet minne ble løst gjennom forbedret validering av inndata

CVE-2018-4146: funnet av OSS-Fuzz

WebKit

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: Et skadelig nettsted kan eksfiltrere data på tvers av opphav

Beskrivelse: Det var et problem på tvers av opphav med Fetch API. Dette ble løst gjennom forbedret validering av inndata.

CVE-2018-4117: en anonym forsker, en anonym forsker

WebKit

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: Uventet samhandling fører til ASSERT-feil

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedrede kontroller.

CVE-2018-4207: funnet av OSS-Fuzz

Oppføring lagt til 2. mai 2018

WebKit

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: Uventet samhandling fører til ASSERT-feil

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedrede kontroller.

CVE-2018-4208: funnet av OSS-Fuzz

Oppføring lagt til 2. mai 2018

WebKit

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: Uventet samhandling fører til ASSERT-feil

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedrede kontroller.

CVE-2018-4209: funnet av OSS-Fuzz

Oppføring lagt til 2. mai 2018

WebKit

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: Uventet samhandling med indekseringstyper førte til en feil

Beskrivelse: Det var et problem med utvalgsindeksering ved håndtering av en funksjon i JavaScriptCore. Problemet ble løst gjennom forbedrede kontroller.

CVE-2018-4210: funnet av OSS-Fuzz

Oppføring lagt til 2. mai 2018

WebKit

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: Uventet samhandling fører til ASSERT-feil

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedrede kontroller.

CVE-2018-4212: funnet av OSS-Fuzz

Oppføring lagt til 2. mai 2018

WebKit

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: Uventet samhandling fører til ASSERT-feil

Beskrivelse: Problemet ble løst gjennom forbedrede kontroller.

CVE-2018-4213: funnet av OSS-Fuzz

Oppføring lagt til 2. mai 2018

WebKit

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til utføring av kode

Beskrivelse: Flere problemer med skadet minne ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2018-4145: funnet av OSS-Fuzz

Oppføring lagt til 18. oktober 2018

WindowServer

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: Et program uten rettigheter kan være i stand til å loggføre tastetrykk som er gjort i andre programmer, selv om sikker inndatamodus er aktivert

Beskrivelse: Ved å skanne tastetilstander kunne et program uten rettigheter være i stand til å loggføre tastetrykk som var gjort i andre programmer, selv om sikker inndatamodus var aktivert. Problemet ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2018-4131: Andreas Hegenberg fra folivora.AI GmbH

Ytterligere anerkjennelse

E-post

Vi vil gjerne takke Sabri Haddouche (@pwnsdx) fra Wire Swiss GmbH for hjelpen.

Oppføring lagt til 21. juni 2018

Sikkerhet

Vi vil gjerne takke Abraham Masri (@cheesecakeufo) for hjelpen.

Oppføring lagt til 13. april 2018

WebKit

Vi vil gjerne takke Johnny Nipper fra Tinder Security Team for hjelpen.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.