Bruk Leggetid til å spore søvn på iPhone

Angi hvor lenge du vil sove hver natt, så vil Klokke-appen minne deg på å legge deg og aktivere alarmen når du må stå opp.

Leggetid-fanen i Klokke-appen med leggetid kl. 22.15 og vekking kl. 06.30.

Slik angir du leggetid

Første gangen du angir en leggetid, vil Klokke-appen stille deg et par spørsmål:

1. Åpne Klokke-appen og trykk på Leggetid-fanen.
  2. Trykk på Kom i gang og velg innstillingene dine.
  3. Trykk på Arkiver.

Når du har angitt en leggetid, gir iPhone deg en påminnelse når det er på tide å gå til sengs, og alarmen aktiveres når det er på tide å våkne.

For å endre tidspunktet drar du månesymbolet eller alarmsymbolet. Mens du drar, blir Leggetid-påminnelsen og Våkne-alarmen oppdatert automatisk.

Slå Leggetid på eller av

1. Åpne Klokke-appen og trykk på Leggetid-fanen.
  2. Slå Leggetid på eller av øverst til høyre.

Dette slår av både alarmen og påminnelsen.

Spor søvnhistorikk

Trykk på Leggetid-fanen og bla ned til Søvnanalyse, som viser nylig historikk.

Hvis du bruker iPhone når du skal være i sengen, blir ikke denne tiden medregnet. Og hvis du slumrer Våkne-alarmen, blir tiden du tilbringer i sengen oppdatert i forhold.

Data fra Leggetid blir også automatisk vist i Helse-appen.

Leggetid-valg med alarm angitt for ukedager og en Leggetid-påminnelse 15 minutter før leggetid.

Slik endrer du innstillingene

1. Åpne Klokke-appen og trykk på Leggetid-fanen.
  2. Trykk på Valg øverst til venstre.
  3. Dette kan du endre:
    • Velg hvilke dager Våkne-alarmen skal utløses. Alarmen utløses på de oransje dagene.
    • Angi når du vil ha påminnelse om å legge deg.
    • Velg en Vekkerklokkelyd for alarmen.
    • Juster lydnivået på alarmen.
    • Slå Ikke forstyrr mens jeg sover av eller på. Når du sover, dempes lyset på låseskjermen, anrop og varsler som kommer når enheten er låst, er lydløse, og varsler går til historikken din.
  4. Trykk på Ferdig.

Søvnanalyse i Helse-appen viser 8 timer og 15 minutter.

Slik ser du historikken din i Helse-appen

Åpne Helse-appen, trykk på Helsedata-fanen og trykk på Søvn > Søvnanalyse. Søvnanalysen viser hvor lang tid du tilbringer i sengen eller i sovende tilstand.

Leggetid i Klokke-appen sporer tiden du tilbringer i sengen, men ikke hvor mye du sover eller beveger deg. Apple Watch sporer heller ikke søvn eller tid tilbrakt i sengen.

Hvis du vil spore hvor lenge du sover, kan du prøve å bruke søvnsporing med Helse-appen. Du kan også manuelt skrive inn hvor lenge du har sovet. Finn ut hvordan du legger til data eller enheter i Helse-appen.