Bruk Leggetid til å spore søvnen din på iPhone

Angi hvor lenge du vil sove hver natt, så vil Klokke-appen minne deg på å legge deg og aktivere alarmen når du må stå opp.

Slik angir du leggetid

Første gangen du angir en leggetid, vil Klokke-appen stille deg et par spørsmål:

1. Åpne Klokke-appen og trykk på Leggetid-fanen.
  2. Trykk på Kom i gang og svar på et par spørsmål:
  3. Trykk på Arkiver.

Når du har angitt en leggetid, gir iPhone deg en påminnelse når det er på tide å gå til sengs, og alarmen aktiveres når det er på tide å våkne.

For å endre tidspunkt drar du i  eller . Mens du drar, blir Leggetid-påminnelsen og Våkne-alarmen oppdatert automatisk.

Slå Leggetid på eller av

1. Åpne Klokke-appen og trykk på Leggetid-fanen.
  2. Trykk på Leggetid øverst på skjermen.

Dette slår av både alarmen og påminnelsen.

Spor søvnhistorikk

Trykk på Leggetid-fanen og bla ned til Søvnanalyse, som viser nylig historikk.

Hvis du bruker iPhone når du skal være i sengen, blir ikke denne tiden medregnet. Og hvis du slumrer Våkne-alarmen, blir tiden du tilbringer i sengen oppdatert i forhold.

Data fra Leggetid blir også automatisk vist i Helse-appen.

Hvordan endre innstillingene

1. Åpne Klokke-appen og trykk på Leggetid-fanen.
  2. Trykk på Alternativer øverst til venstre.
  3. Dette kan du endre:
    • Velg hvilke dager Våkne-alarmen skal utløses. Alarmen utløses på de oransje dagene.
    • Angi når du vil ha påminnelse om å legge deg.
    • Velg en Vekkerklokkelyd for alarmen din.
    • Juster lydnivået på alarmen.
  4. Trykk på Ferdig.

Søvndata i Helse-appen

Slik ser du historikken din i Helse-appen

Åpne Helse-appen, trykk på Helsedata-fanen og trykk på Søvn > Søvnanalyse. Søvnanalysen viser hvor lang tid du tilbringer i sengen eller i sovende tilstand.

Leggetid i Klokke-appen sporer tiden du tilbringer i sengen, men ikke hvor mye du sover eller beveger deg. Apple Watch sporer heller ikke søvn eller tid tilbrakt i sengen.

Hvis du vil spore hvor lenge du sover, kan du prøve å bruke søvnsporing med Helse-appen. Du kan også manuelt skrive inn hvor lenge du har sovet. Finn ut hvordan du legger til data eller enheter i Helse-appen.