Forstå og kontroller den personlige informasjonen du lagrer med Apple

Som en del av innsatsen vi gjør for å beskytte personvernet ditt, gjør vi det enkelt for deg å gå gjennom og kontrollere dataene du lagrer med Apple.

Verktøy for data og personvern

Logg på med Apple-ID-en din på privacy.apple.com for å få tilgang til administrasjonsverktøy for personvern på siden for Data og personvern.

Disse selvbetjente verktøyene er tilgjengelige for kunder i over 240 land og regioner, og de lar deg blant annet gjøre følgende:

• Få en kopi av dataene du lagrer hos Apple som er tilknyttet Apple-ID-en din. EU-baserte brukere kan planlegge en engangsforespørsel eller gjentakende forespørsel om bestemte data (inkludert App Store-informasjon og appinstallasjonsaktivitet).

• Deaktiver Apple-ID-en din midlertidig.

• Slett Apple-ID-en din – og dataene som er knyttet til den – permanent.

• Be om en feilretting i den personlige informasjonen din.

• Finn ut mer om datatypene Apple samler inn.

Data- og personvernerklæringer

For å sikre at vi oppfyller våre egne høye standarder for å beskytte dataene vi lagrer på dine vegne, gjennomfører vi omfattende gjennomgang av forekomstene der vi samler inn og oppbevarer dataene dine. Som et resultat av dette, inkluderer Apple-produkter data- og personvernerklæringer som gjør det enkelt å forstå hvordan Apple bruker personopplysningene dine.

Vi viser deg disse erklæringene før du logger på med Apple-ID-en din eller slår på nye funksjoner som bruker dataene dine. Denne informasjonen er også tilgjengelig på apple.com/no/legal/privacy/data/.

Vi er stolte over arbeidet vi gjør for å ivareta personvern, og vi kommer til å fortsette å bruke den bransjeledende «privacy-by-design»-standarden vår for å sørge for at flotte opplevelser ikke kommer på bekostning av personvernet ditt og sikkerheten din.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til apple.com/no/privacy.