Få en kopi av dataene som er tilknyttet Apple-ID-kontoen din

Apple gir deg muligheten til å be om en kopi av dataene som er tilknyttet Apple-ID-en din, som en del av kontrollen du bør ha over dataene dine og personvernet ditt. Tilgangen til denne funksjonen varierer etter land og region.

Om dataene som er tilknyttet Apple-ID-en din

Du kan be om en kopi av dataene Apple lagrer, som er tilknyttet Apple-ID-en din. Informasjonen du kan be om, inkluderer, men er ikke begrenset til

• Apple-ID-kontoinformasjonen din og påloggingsoppføringer

• data du lagrer med iCloud, for eksempel kontakter, kalendere, notater, bokmerker, påminnelser, e-poster, bilder, videoer og dokumenter

• informasjon om appbruk som er knyttet til iCloud, Apple Music, Game Center og andre tjenester

• en oppføring med alle artiklene du har kjøpt eller lastet ned fra App Store, iTunes Store og Apple Books, i tillegg til nettlesingsloggen din i disse butikkene

• oppføringer av transaksjoner fra Apple Store-butikker og Apple-kundestøtte

• oppføringer av markedsføringskommunikasjon, innstillinger og annen aktivitet

• App Store-informasjon og appinstallasjonsaktivitet (for EU-baserte brukere)

Alle data som ikke er oppgitt, er i et format som ikke er personlig identifiserende eller tilknyttet Apple-ID-en din, er lagret i et gjennomgående kryptert format som Apple ikke kan dekryptere eller er ikke lagret av Apple i det hele tatt. I tillegg kan noen data ha blitt midlertidig lagret, men de er ikke lenger tilgjengelig på serverne våre.

Apple jobber hardt for å samle inn og lagre så lite data som mulig for å kunne tilby tjenestene du bruker.

Finn ut mer om Apples retningslinjer og praksis for personvern

Vi jobber hardt for å være nøyaktige og konsekvente, så dataene tilknyttet kontoen din og svarene på dataforespørsler kan endres når løsningene våre for lagring og innsamling endres.

Slik ber du om en kopi av dataene dine

1. Logg på apple.com/no/privacy med Apple-ID-en din og passordet ditt.

2. Velg «Be om en kopi av dataene dine».

3. På den neste siden velger du dataene du vil laste ned. Hvis du ikke ser dette alternativet, betyr det at denne funksjonen ikke er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din.

• EU-baserte brukere kan planlegge en engangsnedlasting eller regelmessig nedlasting (enten daglig i 30 dager eller ukentlig i 180 dager) for bestemte data, inkludert App Store-informasjon og appinstalleringsaktiviteten din.

4. Velg Fortsett.

Når du ber om en kopi av dataene dine (eller noen av dem), bekrefter vi først at du er kontoeieren som sender inn forespørselen. Etter bekreftelsen organiserer vi dataene tilknyttet Apple-ID-en din i filformater som er enkle å forstå. Når dataene er klare, kunngjør vi dette på Apple-ID-kontosiden din, og vi varsler deg om at de er tilgjengelige. Du har 14 dager på deg til å laste ned dataene. Etter denne perioden blir de fjernet fra den plasseringen, og du må sende inn en ny forespørsel.

Om dataene vi leverer

Vi leverer dataene dine enten i det opprinnelige formatet eller i bransjestandardformater som er enkle å åpne og lese. Bilder, videoer og dokumenter leveres i formatene de opprinnelig hadde. Kontakter, kalendere, bokmerker og e-poster blir levert i formatene .vcf, .ics, .html og .eml. Informasjon om appbruk leveres som regneark eller filer i formatene .json, .csv eller .pdf.

Hvis du trenger hjelp til å forstå informasjon i datafilene dine, kan du lese gjennom veiledningene for filer (i PDF-format). Disse beskriver de forskjellige typene data som er tilknyttet kontoen din. I USA må du be om disse veiledningene, og du mottar kun veiledninger for de spesifikke dataene dine. For å se informasjon for en bestemt fil, velger du appen eller tjenesten filen er tilknyttet. Disse veiledningene er kun tilgjengelige for filer som er opprettet av apper og tjenester, og ikke for innhold du har laget eller innhold andre har delt med deg – som e-poster, notater, kalenderhendelser, påminnelser, bilder, videoer eller dokumenter som er lagret i iCloud.

Vanlige spørsmål

Hvordan bør jeg laste ned og åpne dataene mine?

Bruk en Mac eller PC til å laste ned og åpne datafilene dine. Du skal kunne se disse filene i standardprogrammene på Macen eller PC-en din, inkludert Tekstredigering på Mac og Notisblokk på Windows.

Enkelte regnearkprogrammer kan automatisk runde store tall enten opp eller ned, for eksempel kontonumre, og vise dem feil. Hvis du velger å åpne dataene dine i et regneark, anbefaler vi at du bruker Numbers – såfremt det er mulig.

Kan jeg overføre dataene mine til en annen leverandør eller tjeneste?

Ja. Vi leverer dataene dine i bransjestandardformater som er laget for enkel importering til andre tjenester. Etter at du har mottatt dataene, kan du laste dem opp eller overføre dem til en annen tjeneste eller et annet format.

Når du starter en overføring av dataene dine fra Apple til en annen leverandør, eller til Apple fra en annen leverandør, kan du sjekke statusen for overføringsforespørselen din på privacy.apple.com/account.

Hvorfor er betalingsdataene, enhetsidentifikatorene og e-postadressene mine maskert?

Vi maskerer noen typer informasjon i dataene vi gir deg – inkludert kredittkort- og bankdetaljer, enhetsidentifikatorer og e-postadresser – av sikkerhetsmessige årsaker og for å beskytte deg mot tyveri eller svindel. Hvis du trenger denne informasjonen, kan du logge på kontoen din eller kontakte banken eller leverandøren av finanstjenestene du bruker.

Hvorfor vises datoen og klokkeslettet i et ukjent format?

Apple-kunder bor i ulike land og tidssoner, og i mange tilfeller bruker de samme brukerne Apple-tjenester fra forskjellige steder over tid. For å velge et konsekvent format bruker vi bransjestandarden UTC for datoer og klokkeslett.

Hvorfor har jeg ikke mottatt kopier av musikk, videoer, apper og bøker jeg har kjøpt?

Dataene Apple sender, inkluderer en liste over alle varene du har kjøpt eller lastet ned fra App Store, iTunes Store og Apple Books. Det faktiske innholdet du har kjøpt, er ikke personlige data, og derfor blir ikke innholdet sendt som en del av dette datasettet. Hvis det er nødvendig, kan du laste ned apper og spill fra App Store på nytt, innhold fra iTunes Store på nytt og bøker og lydbøker fra Apple Books på nytt.

Hvorfor ser jeg ordet «biometrisk» i noen av oppføringene mine for kjøp i App Store, iTunes Store og Apple Books?

Begrepet «biometrisk» indikerer ganske enkelt at du bekreftet kjøpet ved hjelp av Touch ID, Face ID eller Optisk ID. Apple samler ikke inn og lagrer ikke biometrisk informasjon på serverne sine.

Hvorfor ser jeg noen kjøp uventet markert som innløsing av gavekort?

Hvis gavekortsaldoen din ikke var nok for et kjøp og betalingsmåten din ble brukt til å fullføre kjøpet, vises kjøpet kanskje som innløsing av gavekort.

Hvorfor er informasjonen om iCloud-lagringsabonnementet mitt oppført i iTunes-kategorien?

Betalinger, kvitteringer og annen transaksjonsinformasjon for Apple-abonnementene dine administreres av iTunes-tjenesten vår. Derfor lagres informasjon om iCloud-lagringsabonnementet ditt med iTunes.

Hvorfor lagrer Apple helsedataene mine?

Helsedata lagres i iCloud for å holde dataene automatisk oppdatert på alle enhetene dine og for gjenoppretting av dataene hvis du mister enheten din. Apple bruker ikke og leser ikke denne informasjonen for andre formål. Du kan slå av denne funksjonen ved å slå av Helse i iCloud-innstillingene.

Hvordan får jeg tilgang til helsedataene mine?

Du kan få tilgang til helsedataene dine på to måter. Du kan laste ned dataene som en del av dataforespørselen din, eller du kan få tilgang til dem direkte i Helse-appen på iPhone. For å få tilgang til helsedataene dine direkte fra appen trykker du på brukerprofilen din øverst til høyre på startskjermen i Helse-appen og velger Eksporter helsedata.

Hvorfor lagrer Apple anropsloggen min?

Når du er logget på iCloud med Apple-ID-en din på flere enheter, blir anropsloggen din lagret og synkronisert for at du skal kunne ringe tilbake fra hvilken som helst enhet. Apple bruker ikke og leser ikke denne informasjonen for andre formål. Du kan slå av denne funksjonen ved å slå av iCloud Drive i iCloud-innstillingene.

Hvorfor ser jeg ikke Meldinger-innholdet mitt som en del av dataforespørselen?

Meldingene dine er krypterte på enheten din, og ingen har tilgang til dem uten sikkerhetskoden for enheten.

Kan jeg korrigere dataene tilknyttet Apple-ID-en min?

Ja. Hvis du mener at personlig informasjon Apple har lagret, er feil, kan du be om at vi oppdaterer den. Logg på Apple-ID-kontosiden din. Velg «Personlig informasjon». Deretter velger du de relevante alternativene til høyre og korrigerer informasjonen.

Kan jeg legge til flere datakategorier i en forespørsel jeg allerede har opprettet?

Ja, du kan be om flere datakategorier. Hvis du vil opprette en ny forespørsel for en datatype du allerede har bedt om, må du vente til den gjeldende forespørselen er fullført og fjernet fra Data og personvern-siden din.

Jeg har flere Apple-ID-kontoer. Mottar jeg en kopi av dataene som Apple lagrer, for hver av dem?

Nei. Hver Apple-ID er en unik konto. Hvis du vil ha en kopi av dataene dine fra mer enn én Apple-ID, logger du på hver konto individuelt, og deretter sender du inn en forespørsel for hver konto.

Jeg har en Apple-ID som administreres av utdanningsinstitusjonen min. Kan jeg be om en kopi av dataene mine?

Ja. Først må du få tillatelse fra skoleadministratoren til å logge på privacy.apple.com. Deretter kan du be om en kopi av dataene for funksjonene som er tilgjengelige med administrerte Apple-ID-er.

Finnes det andre data jeg kan be om eller få en kopi av?

Noen typer informasjon som lagres av Apple, er ikke en del av standardforespørselen for øyeblikket. Du kan få tilgang til eller be om denne informasjonen separat.

• AppleCare-saksnotater (inkludert data du kan ha sendt mens du mottok kundestøtte for Helse- eller EKG-appen): Du kan be om saksnotater og annen kundestøtteinformasjon fra telefonsamtaler du har hatt med AppleCare, ved å kontakte privacy_response@apple.com.

• FaceTime: Kontakt oss for å be om logger for FaceTime-samtaleinvitasjoner.

• Apple Pay-kort: For å gå gjennom kortene du bruker med Apple Pay, går du til Lommebok og Apple Pay i innstillingene på iOS-enheten. Eventuelt kan du gå til appleid.apple.com > Enheter og velge enhetene som har Apple Pay-symbolet.

Kan jeg kontakte Apple om hvordan dataene mine administreres?

Ja. Hvis du har spørsmål eller tilbakemeldinger knyttet til vår personvernerklæring eller andre emner, kan du kontakte oss.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.