Overfør en kopi av iCloud-bildesamlingen din til en annen tjeneste

Du kan be om å få overført en kopi av iCloud-bildene dine – bilder og videoer som er knyttet til Apple‑ID-en din – til en annen tjeneste.

Denne tjenesten er tilgjengelig for kunder i over 240 land verden rundt. Den gjør dem i stand til å overføre bilder til Google Foto.

Du kan be om å få overført en kopi av bilder og videoer du har lagret i iCloud-bilder, til Google Foto. Når du overfører bilder og videoer fra iCloud-bilder, blir bildene du har lagret hos Apple, verken fjernet eller endret – det sendes bare en kopi av innholdet ditt til den andre tjenesten.

Overføringsprosessen tar mellom tre og syv dager. Vi bruker denne tiden til å verifisere at forespørselen kom fra deg, og til å utføre overføringen.

Noen data og formater som er tilgjengelige i iCloud-bilder – f.eks. smarte albumer, Live Photos og enkelte RAW-filer – er kanskje ikke tilgjengelige når du overfører innholdet ditt til en annen tjeneste. Mer informasjon om hvilke data som overføres, finner du nedenfor.

Før du ber om å få overført bilder og videoer

Før du ber om å få overført innholdet i iCloud-bilder, må du kontrollere at

• du bruker iCloud-bilder til å lagre bilder og videoer hos Apple

• Apple‑ID-en din bruker tofaktorautentisering.

• du har en Google-konto, slik at du kan bruke Google Foto

• Google-kontoen din har nok tilgjengelig lagringsplass til at overføringen kan fullføres

Hvis du legger til flere bilder eller videoer i iCloud-bilder før dataoverføringen starter, trenger du mer plass i Google-kontoen din for å fullføre overføringen. Hvis Google-kontoen går tom for plass i løpet av overføringen, blir ikke alle filene dine overført. Hvis du legger til, oppdaterer eller sletter innhold etter at overføringen har startet, eller hvis bildene og videoene dine fremdeles holder på å lastes opp, kan det hende at disse endringene eller tilføyelsene ikke blir inkludert i overføringen.

Slik ber du om å få overført innholdet ditt i iCloud-bilder

Slik starter du en forespørsel om å få overført bildene og videoene i iCloud-bilder:

1. Logg på med Apple‑ID-en din på privacy.apple.com.

2. Velg Overfør en kopi av dataene dine.

3. Følg trinnene for å fullføre forespørselen.

Du blir bedt om å logge på Google-kontoen din for å starte overføringen.

Du får et varsel om overføringsforespørselen på e-post, og når overføringen er fullført, får du en e-post til. Hvis du avbryter overføringsforespørselen før den er fullført, og hvis noen bilder eller videoer allerede er overført, blir de værende i Google Foto. Du kan sjekke statusen for forespørselen din på privacy.apple.com/account.

Om bildene og videoene som overføres

Kun innhold som er lagret i iCloud-bilder*, blir overført. Bildene og videoene overføres enten i det opprinnelige formatet eller i bransjestandardformater som er enkle å åpne og lese. I noen tilfeller kan det hende at overføringen ikke inkluderer alle bildene, videoene eller formatene du forventet, og det kan være flere årsaker til at dette skjer.

• Overføringen inkluderer kopier av bilder og videoer du har lagret i iCloud-bilder, knyttet til Apple‑ID-en din. Disse formatene inkluderes: .jpg, .png, .webp, .gif, enkelte RAW-filer, .mpg, .mod, .mmv, .tod, .wmv, .asf, .avi, .divx, .mov, .m4v, .3gp, .3g2, .mp4, .m2t, .m2ts, .mts, og .mkv.

• Kun den nyligste redigeringen av hvert enkelt bilde overføres – ikke den opprinnelige versjonen. Duplikater vises som kun ett bilde.

• Så langt det er mulig, overføres bilder sammen med tilhørende album. Videoer overføres separat, uten tilhørende album.

• Når filene er overført til Google, begynner filnavnene på albumer og videoer med «Kopi av».

• Noe innhold – inkludert delte albumer, smarte albumer, bildestrøminnhold, Live Photos, noe metadata samt bilder og videoer som er lagret i andre mapper eller på andre plasseringer – overføres ikke i det hele tatt.

Den totale lagringsplassen for Google-kontoen din gjelder for innhold som overføres fra iCloud-bilder til Google Foto. Google Foto har også en grense på 20 000 bilder pr. album. Hvis du overfører et album med mer enn 20 000 bilder, blir de overskytende bildene fremdeles overført, men de legges ikke til i albumet.

Det er også mulig at dataene du forventet, ikke er i et format som kan overføres, eller det kan hende de kun eksisterte i svært kort tid og ikke lenger finnes på serverne våre. Vi jobber hardt for å være nøyaktige og konsekvente, så dataene tilknyttet kontoen din og svarene våre på dataforespørsler kan endres i takt med at løsningene våre for lagring og innsamling endres. Apple jobber hardt for å samle inn og lagre så lite data som mulig for å kunne tilby tjenestene du bruker. Finn ut mer om Apples retningslinjer for personvern.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.