Bruk Siri til å spille av musikk eller podkaster

Siri kan nå spille av musikk fra biblioteket ditt og hjelpe deg å oppdage ny musikk. Siri kan også hjelpe deg å holde tritt med podkastene du følger og finne nye.

For å spille av musikk eller podkaster på enhetene dine med Siri, si «Hei Siri», for deretter å fortelle Siri hva du vil lytte til.

Siri er kanskje ikke tilgjengelig i ditt land eller region. Les mer om tilgjengelige iOS-funksjoner.

Lytt til musikk

Med et Apple Music-abonnement får du tilgang til hele Apple Music-katalogen og alle spillelistene dine. Siri kan søke etter artist eller album, og styre hva som spilles av og gi deg informasjon om musikken som spilles. Uten Apple Music-abonnement kan Siri spille av musikk fra musikkbiblioteket ditt, inkludert iTunes-kjøp og iTunes Match-sanger.

Finn og spill sanger og album

Spør Siri om å spille av alle sanger av en artist, selv om sangene ikke er i biblioteket ditt. Eller spør Siri om å «spille av musikken min» for å lytte til sanger i biblioteket ditt.

• «Spill '24K Magic' i tilfeldig rekkefølge.»
  • «Spill det nyeste David Guetta-albumet.»
  • «Spill musikken min fra Echosmith.»

Finn og spill musikk etter lister1

Du kan be Siri spille ny musikk, de største hitene eller ting som:

• «Spill topp 10 countrysanger.»
  • «Spill sangen som lå på 1. plass 31. januar 1973.»
  • «Spill noen hits fra 90-tallet.»
  • «Spill den mest populære Twenty One Pilots-sangen.»

Spill radio og stasjoner

Du kan be Siri om å spille en stasjon eller lage en ny stasjon til deg. Be Siri:

• «Spill av Beats 1.»
  • «Lag en radiostasjon basert på My Morning Jacket.»
  • «Spill elektronisk radio.»
  • «Spill musikk jeg liker.»
  • «Spill NRK radio.2»

Styr hva som spilles

Mens du lytter til et album eller en spilleliste, kan du be Siri om å spille av i tilfeldig rekkefølge. Du kan også fortelle Siri når du liker eller misliker en sang for å finjustere anbefalingene dine. Bare si «Hei Siri» og:

• «Spill av flere sanger som denne.»
  • «Hopp over denne sangen.»
  • «Slå på gjenta.»
  • «Skru opp volumet.»
  • «Jeg liker denne sangen.» eller «Jeg liker ikke denne sangen.»

Identifiser og legg til musikk

Siri kan gi deg informasjon om en sang som spilles nå eller som nylig ble spilt og legge musikk til i biblioteket ditt. Spør Siri:

• «Hvem synger denne?»
  • «Hva heter den forrige sangen?»
  • «Hvor mange sanger er det på dette albumet?»
  • «Legg denne sangen til i biblioteket mitt.»

Lær mer om hva som spilles

Du kan be Siri om mer informasjon om musikken du lytter til, og finne andre versjoner av sanger. Eksempel:

• «Hvilket år kom denne sangen ut?»
  • «Fortell meg mer om denne artisten.»
  • «Spill en annen versjon av denne sangen.»
  • «Hvilken sang er dette?»

1 Listesøk er bare tilgjengelig i USA.

2 Nyhetsradiokanaler varierer etter land og region.

Lytt til podkaster

Siri kan hjelpe deg når du vil lytte til hvilket som helst program i Apple Podkaster-katalogen, slik at du får med deg de nyeste episodene av podkastene du abonnerer på.

Spill podkaster

Siri kan hjelpe deg med å holde deg oppdatert på podkastene du følger. Du kan stille spørsmål som:

• «Spill av Oprahs Supersoul Conversations.»
  • «Spill av mine nyeste podkaster.»
  • «Spill av den første episoden av Lore-podkasten.»

Styr podkast-avspilling

Med Siri kan du styre avspillingen av podkaster. Be Siri:

• «Pause.»
  • «Hopp tilbake 30 sekunder.»
  • «Spill av dobbelt så raskt.»
  • «Hopp 10 sekunder frem.»

Lær mer om hva som spilles

Du kan be Siri om informasjon om podkastene du lytter til, og be Siri om å abonnere på nye podkaster. Eksempel:

• «Hvilken podkast er dette?»
  • «Abonner på dette showet.»

Spill av lyd hjemme

Med AirPlay og Siri kan du spille av og styre lyd i hele huset. Du kan også spille av lyd på flere høyttalere eller sette sanger i kø for avspilling eller opprette delte musikkøer.

Les om hvordan du kan konfigurere høyttalere i Home-appen.

Spill av musikk overalt

Du kan be Siri om å spille av musikk i flere rom, styre avspillingsvolumet og stille spørsmål om musikken. Si «Hei Siri» og:

• «Spill Rolling Stones overalt.»
  • «Slutt å spille musikk overalt.»
  • «Sett volumet i spisestuen til 10 prosent.»
  • «Hva spilles i kjøkkenet?»

Styr hvor det spilles

Du kan også spille musikken din i spesifikke rom, og styre hvilke høyttalere som er koblet til systemet ditt. Du kan for eksempel be Siri:

• «Spill en sang jeg liker i kjøkkenet.»
  • «Legg til høyttaleren i stua.»
  • «Fjern musikken fra kjøkkenet.»
  • «Flytt musikken til soverommet.»

Om å spille av innhold på HomePod

HomePod bruker automatisk samme Apple-ID som du er logget på med på iOS-enheten du brukte til å konfigurere den. Etter at du har konfigurert den, trenger ikke enheten å være tilstede for å bruke Siri til å spille av musikk eller podkaster.

Du kan lytte til disse lydkildene gjennom HomePod.

• Apple Music3
  • iTunes-musikkjøp
  • iCloud Music-biblioteket med Apple Music3 eller iTunes Match3
  • Beats 1-radiosending
  • Beats 1 On Demand4
  • Apple Podkaster

Du kan også strømme annet innhold med Airplay til HomePod fra din iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV og Mac5.

3 Abonnementer kreves for Apple Music og iTunes Match.

4 For å høre på Beats 1 On Demand trenger du et Apple Music-abonnement.

5 For å bruke AirPlay må du manuelt starte AirPlay fra en annen enhet eller app i stedet for å bruke «Hei Siri».

HomePod er ikke tilgjengelig i alle land og regioner.

Gjør mer med Siri