Bruk Siri til å spille av musikk eller podkaster

Med Siri kan du spille det du vil høre, der du vil høre på det, og kontrollere alt med bare stemmen.

Slik bruker du Siri

Hvis enheten din støtter håndfri bruk av Siri, sier du «Hei, Siri». Hvis den ikke støtter dette, kan du bruke Siri ved å trykke på en knapp. Finn ut hvordan du aktiverer Siri på enheten din.

Spill av musikk

Hvis du har et Apple Music-abonnement, kan du be Siri om å spille av alt fra Apple Music-katalogen og biblioteket ditt samt få tilgang til funksjoner, for eksempel å finne sanger etter sangtekst og legge til musikk i biblioteket.

Hvis du ikke har et Apple Music-medlemskap, kan du be Siri spille av musikk fra musikkbiblioteket ditt, inkludert iTunes-kjøp.

På iOS og watchOS kan du også be Siri spille av musikk fra tredjepartsapper som støtter SiriKit.

Finn og spill av musikk

Vet du allerede hva du vil høre på? Da kan du be Siri om å spille det. Eller du kan be Siri om å finne en sang etter sangtekst. Si «Hei, Siri» og deretter noe som dette:

• «Spill det siste albumet til Tame Impala.»
  • «Spill Lover av Taylor Swift.»
  • «Spill treningsspillelisten min.»
  • «Spill sangen med teksten 'I travel the world and the seven seas'.»

Finn musikk etter lister, popularitet eller sjanger

Siri kan hjelpe deg med å oppdage ny og populær musikk fra alle sjangere. Og spille hits fra ethvert tiår. Si «Hei, Siri» og deretter noe som dette:

• «Spill dagens hits.»
  • «Spill de 10 mest populære sangene i verden.»
  • «Spill noe alternativ musikk fra 90-årene.»
  • «Spill noen populære hiphop-sanger.»

Fortell Siri hva du liker å høre på

Siri kan spille musikk du sannsynligvis liker, basert på avspillingsloggen din. Og du kan hjelpe Siri med å lære hva slags musikk du liker. Si «Hei, Siri» og deretter noe som dette:

• «Spill litt musikk jeg liker.»
  • «Jeg liker denne sangen.»
  • «Jeg liker ikke denne sangen.»
  • «Spill av flere sanger som denne.»

Legg til musikk i biblioteket eller i en spilleliste

Be Siri om å legge til en sang som spilles, eller albumet den er på, i biblioteket eller en egendefinert spilleliste. Bare si «Hei, Siri» og deretter noe som dette:

• «Legg denne sangen til i biblioteket mitt.»
  • «Legg dette albumet til i biblioteket mitt.»
  • «Legg denne sangen til i treningsspillelisten min.»

Lytt til radioen

Velg favorittradiostasjonen din. Lytt til direktesendt radio på Apple Music. Eller lag en egendefinert stasjon av musikken du liker. Si «Hei, Siri» og deretter noe som dette:

• «Spill av Z100.»
  • «Spill BBC Radio.»
  • «Spill Apple Music 1.»
  • «Spill den siste episoden av Elton Johns Rocket Hour.»
  • «Lag en radiostasjon for Daniel Caesar.»

Styr hva som spilles

Enten du vil hoppe over en sang eller høre en annen versjon av den, kan Siri gjøre det for deg. Bare si «Hei, Siri» og deretter noe som dette:

• «Hopp over denne sangen.»
  • «Slå på gjenta.»
  • «Stopp.»
  • «Bland dette albumet.»
  • «Skru opp volumet.»
  • «Spill en annen versjon av denne sangen.»

Lær mer om hva som spilles

Siri kan fortelle deg navnet på sangen som spiller, hvem som synger den, med mer. Bare si «Hei, Siri» og deretter noe som dette:

• «Hvilken sang er dette?»
  • «Hvilket år kom denne sangen ut?»
  • «Hvem synger denne?»
  • «Hvor mange sanger er det på dette albumet?»

Lytt til podkaster

Med Siri kan du fortsette å lytte til favorittpodkastene dine, abonnere på nye show og kontrollere avspilling.

På iOS og watchOS kan du også be Siri spille av podkaster fra tredjepartsapper som støtter SiriKit.

Spill og abonner på podkaster

Spill favorittpodkasten din, lytt til en ny podcast, og abonner på podkaster. Si «Hei, Siri» og deretter noe som dette:

• «Spill av Oprahs Supersoul Conversations.»
  • «Spill av den siste episoden av Lore-podkasten.»
  • «Hvilken podkast er dette?»
  • «Abonner på dette showet.»

Styr avspillingen

Be Siri kontrollere avspillingen av en podkast du lytter til. Bare si «Hei, Siri» og deretter noe som dette:

• «Pause.»
  • «Hopp tilbake 30 sekunder.»
  • «Spill av dobbelt så raskt.»
  • «Hopp ti minutter frem.»

Spill og kontroller lyd i hele hjemmet

Med AirPlay og Siri kan du be Siri spille musikk i bestemte rom i huset eller i flere rom samtidig. Og du kan kontrollere hva som spilles i hele hjemmet ditt, med bare stemmen.

For å komme i gang er det bare å konfigurere AirPlay 2-kompatible høyttalere i Hjem-appen.

Spill det der du vil høre det

Be Siri spille musikk i ett rom og strømme en podkast til et annet. Eller om å spille den samme lyden overalt i huset. Bare si «Hei, Siri» og deretter noe som dette:

• «Spill Tame Impala på kjøkkenet.»
  • «Spill dette overalt.»
  • «Spill denne podkasten på soverommet.»
  • «Spill Taylor Swift på soverommet og på kjøkkenet.»

Styr hvor det spilles

Du kan flytte lyd til forskjellige rom, kontrollere avspilling og spørre om hva som spilles av. Bare si «Hei, Siri» og deretter noe som dette:

• «Slutt å spille musikk overalt.»
  • «Sett volumet i stuen til 20 prosent.»
  • «Flytt musikken til soverommet.»
  • «Hva spilles av på kjøkkenet?»

Gjør mer med Siri

Med Siri kan du også gjøre dette:

Tilgjengeligheten av Siri, funksjoner og kommandoer varierer etter språk, land og region. Finn ut hvilke Siri-funksjoner som støttes i landet ditt eller regionen din.