Legg til og administrer TV-er og høyttalere i Hjem-appen

Bruk Hjem-appen til å legge til og styre alle de Apple TV-, HomePod- og AirPlay 2-kompatible smart-TV-ene og høyttalerne du har hjemme – alt på ett sted.

Legg til AirPlay 2-kompatible TV-er og høyttalere til Hjem-appen, og organiser dem etter rom. Nå kan du be Siri om å spille av det du vil se, der du vil se det. Du kan også spille av musikk fra hver TV og høyttaler i huset, spille noe forskjellig i hvert rom og bruke Siri til å styre hva som blir spilt.

Før du begynner

Se etter denne etiketten for TV-er:

Se etter denne etiketten for høyttalere:

Legg til TV-er og høyttalere i Hjem-appen

Legg til hver AirPlay 2-kompatible smart-TV, Apple TV og HomePod og AirPlay 2-kompatible høyttaler du eier i Hjem-appen. Deretter kan du spille av hva du vil, når du vil.

Legg til AirPlay 2-kompatible smart-TV-er

1. På smart-TV-en går du til innstillingene for Apple HomeKit og finner QR-koden. Hvis du trenger hjelp med å finne disse innstillingene, kontakter du produsenten.
  2. På iPhone, iPad eller iPod touch åpner du Hjem-appen, trykker på  og velger Legg til tilbehør.
  3. Bruk kameraet på iPhone, iPad, eller iPod touch til å skanne QR-koden på TV-skjermen.
  4. Vent til smart-TV-en er lagt til.
  5. Gi TV-en et navn, og velg rommet den står i.
  6. Trykk på Ferdig.

AirPlay 2-kompatible smart-TV-er fra Samsung støtter ikke HomeKit og kan ikke legges inn i Hjem-appen. Du kan fortsatt bruke AirPlay med Samsung smart-TV-er, men du kan ikke bruke Siri til å spille av videoer og styre avspillingen. For å bruke AirPlay med en Samsung smart-TV må du sørge for at Apple-enheten og smart-TV-en er koblet til samme Wi-Fi-nettverk.

Noen smart-TV-er kan kreve en programvareoppdatering eller ekstra konfigurering med appen til produsenten.

Legg til Apple TV 4K eller Apple TV HD

1. Sørg for at Apple TV-en er oppdatert til den nyeste versjonen av tvOS, tilkoblet Wi-Fi-nettverket ditt hjemme og logget på iCloud med samme Apple-ID som Hjem-appen.
  2. På Apple TV-en går du til Innstillinger > AirPlay > Rom.
  3. Velg et rom du har konfigurert i Hjem-appen, eller velg Legg til nytt rom.

Apple TV-en dukker opp på Hjem-appen eller i Rom-fanen.

Legg til HomePod

Konfigurer HomePod, så vises den automatisk i Hjem-appen.

HomePod er ikke tilgjengelig i alle land og regioner.

Legg til AirPlay 2-kompatible høyttalere

1. Åpne Hjem-appen, trykk på , og trykk på Legg til tilbehør.
  2. Trykk på Mangler kode eller kan ikke skanne, og trykk deretter på høyttaleren.
  3. Vent til høyttaleren er lagt til. Gi høyttaleren et navn, og velg hvilket rom den står i.
  4. Trykk på Ferdig.

Noen høyttalere kan kreve en firmwareoppdatering eller ekstra konfigurering med appen til produsenten. For å legge til høyttalere som er tilkoblet en AirPort Express 802.11n (2. generasjon), oppdaterer du AirPort Express til nyeste firmware.

Organiser TV-er og høyttalere etter rom

Hold smart-TV-er og høyttalere organisert etter rom i Hjem-appen på en iOS-enhet eller Mac. Deretter kan du bruke Siri til å spille av og styre musikken i hele huset. Og be Siri om å spille av det du vil se, der du vil se det.

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. I Hjem-appen trykker du på og holder inne en AirPlay-TV eller -høyttaler, og så trykker du på Innstillinger.
  2. Trykk på Rom og velg et rom for denne enheten.
  3. Trykk på Ferdig.

På Mac:

1. I Hjem-appen dobbeltklikker du på en AirPlay-TV eller -høyttaler, og så trykker du på Innstillinger øverst til høyre.
  2. Klikk på Rom og velg et rom for denne enheten.
  3. Klikk på Ferdig.

Vil du styre hva som blir spilt i bestemte områder i hjemmet, som overetasjen og underetasjen? Finn ut hvordan du kan bruke Hjem-appen til å gruppere rom i soner.

Endre AirPlay-innstillingene

Velg hvem som kan se høyttalerne og TV-ene dine og spille av musikk med dem i Hjeminnstillinger.

1. Åpne Hjem-appen på iOS-enheten eller Macen.
  2. På iOS trykker du på Hjeminnstillinger-symbolet. Hvis du har flere hjem, trykker du på Hjeminnstillinger og deretter på et hjem. På macOS går du til Rediger > Rediger Hjem i menylinjen.
  3. Bla ned og velg Gi tilgang til høyttalere og TV.

Herfra kan du tillate at alle som er koblet til Wi-Fi-nettverket ditt hjemme, eller kun de du har invitert til å styre hjemmet, kan strømme til enhetene dine med AirPlay.