Om sikkerhetsinnholdet i iOS 11.1

Dette dokumentet beskriver sikkerhetsinnholdet i iOS 11.1.

Om sikkerhetsoppdateringer fra Apple

Av hensyn til kundenes sikkerhet er det Apples praksis ikke å videreformidle, diskutere eller bekrefte sikkerhetsproblemer før det er foretatt en fullstendig undersøkelse og eventuelle nødvendige rettelser eller utgivelser er tilgjengelig. Nylige utgivelser er oppført på siden for Sikkerhetsoppdateringer fra Apple.

For mer informasjon om sikkerhet kan du gå til siden for Apple-produktsikkerhet. Du kan kryptere kommunikasjon med Apple ved å bruke PGP-nøkkelen for Apple-produktsikkerhet.

Apple-sikkerhetsdokumenter refererer til sårbarheter etter CVE-ID når det er mulig.

iOS 11.1

Utgitt 31. oktober 2017

CoreText

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: Behandling av en skadelig tekstfil kan føre til uventet avslutning av et program

Beskrivelse: Et problem med nekting av tjeneste ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2017-13849: Ro fra SavSec

Kjerne

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: Et program kan kjøre vilkårlig kode med kjernerettigheter

Beskrivelse: Et problem med skadet minne ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2017-13799: en anonym forsker

Meldinger

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: En person med fysisk tilgang til en iOS-enhet kan få tilgang til bilder fra låst skjerm

Beskrivelse: Et problem med låst skjerm tillot tilgang til bilder via Svar med melding på en låst enhet. Problemet ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2017-13844: Miguel Alvarado fra iDeviceHelp INC

Siri

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: En person med fysisk tilgang til en iOS-enhet kan være i stand til å bruke Siri til å lese varselmeldinger om innhold der det er angitt at det ikke skal vises på låst skjerm

Beskrivelse: Det var et problem med Siri-tillatelser. Dette problemet ble løst gjennom forbedret kontroll av tillatelser.

CVE-2017-13805: en anonym forsker

StreamingZip

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: En skadelig zip-fil kan endre begrensede områder i filsystemet

Beskrivelse: Et problem med banehåndtering ble løst gjennom forbedret validering.

CVE-2017-13804: @qwertyoruiopz hos KJC Research Intl. S.R.L.

UIKit

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: Tegn i et sikkert tekstfelt kan bli avslørt

Beskrivelse: Tegnene i et sikkert tekstfelt ble avslørt i løpet av endring av hendelser. Problemet ble løst ved forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2017-7113: en anonym forsker, Duraiamuthan Harikrishnan fra Tech Mahindra, Ricardo Sampayo fra Bemo Ltd

WebKit

Tilgjengelig for iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generasjon

Virkning: Behandling av skadelig nettinnhold kan føre til utføring av vilkårlig kode

Beskrivelse: Flere problemer med skadet minne ble løst gjennom forbedret minnehåndtering.

CVE-2017-13784: Ivan Fratric fra Google Project Zero

CVE-2017-13783: Ivan Fratric fra Google Project Zero

CVE-2017-13785: Ivan Fratric fra Google Project Zero

CVE-2017-13788: xisigr fra Tencents Xuanwu Lab (tencent.com)

CVE-2017-13802: Ivan Fratric fra Google Project Zero

CVE-2017-13792: Ivan Fratric fra Google Project Zero

CVE-2017-13795: Ivan Fratric fra Google Project Zero

CVE-2017-13798: Ivan Fratric fra Google Project Zero

CVE-2017-13796: Ivan Fratric fra Google Project Zero

CVE-2017-13794: Ivan Fratric fra Google Project Zero

CVE-2017-13793: Hanul Choi i samarbeid med Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2017-13791: Ivan Fratric fra Google Project Zero

CVE-2017-13803: chenqin (陈钦) fra Ant-financial Light-Year Security

Wi-Fi

Tilgjengelig for: iPhone 7 eller nyere, og 9,7-tommers iPad Pro (tidlig 2016) eller nyere

Virkning: En angriper innenfor Wi-Fi-rekkevidde kan tvinge frem gjenbruk av engangsnøkler i WPA-klienter (Key Reinstallation Attacks – KRACK)

Beskrivelse: Det var et logisk problem i håndteringen av tilstandsoverføringer. Dette ble løst gjennom forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2017-13080: Mathy Vanhoef fra imec-DistriNet-gruppen hos KU Leuven

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.