Generer en gjenopprettingsnøkkel etter at du har oppdatert til tofaktor autentisering

Hvis du bruker totrinnsbekreftelse og logger på en enhet med iOS 11 eller macOS High Sierra, oppdateres Apple-ID-en din automatisk til tofaktor autentisering. Når kontoen din er oppdatert, har du muligheten til å generere en ny gjenopprettingsnøkkel.

Denne artikkelen har blitt arkivert og oppdateres ikke lenger av Apple.

Du trenger ikke å bruke en gjenopprettingsnøkkel med tofaktor autentisering, men det gir deg mer kontroll over sikkerheten til Apple-ID-en din. Når du genererer en ny gjenopprettingsnøkkel, deaktiverer du andre metoder for kontogjenoppretting. Dermed blir gjenopprettingsnøkkelen den eneste måten du kan tilbakestille passordet eller få tilbake tilgangen til kontoen din på.

Vær oppmerksom på at du kan bli permanent låst ute fra Apple-ID-en din hvis du mister gjenopprettingsnøkkelen. Det er derfor viktig at du oppbevarer gjenopprettingsnøkkelen din på et trygt sted. Det kan være lurt å gi en kopi av gjenopprettingsnøkkelen til et familiemedlem, eventuelt oppbevare kopier på mer enn ett sted. Da er du trygg på at du har gjenopprettingsnøkkelen når du måtte trenge den.

Du kan generere en ny gjenopprettingsnøkkel under Innstillinger eller Systemvalg.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > Passord og sikkerhet. Du må kanskje oppgi Apple-ID-passordet.
  2. Trykk på Gjenopprettingsnøkkel.
  3. Skyv for å slå på Gjenopprettingsnøkkel.
  4. Trykk på Bruk gjenopprettingsnøkkel, og oppgi enhetskoden.
  5. Skriv ned gjenopprettingsnøkkelen, og oppbevar den på et trygt sted.
  6. Bekreft gjenopprettingsnøkkelen ved å oppgi den på det neste skjermbildet.

På Mac

1. Gå til Systemvalg > iCloud > Kontoinformasjon. Du må kanskje oppgi Apple-ID-passordet.
  2. Klikk på Sikkerhet.
  3. Klikk på Slå på i Gjenopprettingsnøkkel-delen.
  4. Klikk på Bruk gjenopprettingsnøkkel.
  5. Skriv ned gjenopprettingsnøkkelen, og oppbevar den på et trygt sted.
  6. Klikk på Fortsett.
  7. Bekreft gjenopprettingsnøkkelen ved å oppgi den på det neste skjermbildet.