Om iOS 11-oppdateringer

iOS 11 legger til hundrevis av nye funksjoner på iPhone og iPad, blant annet en helt ny App Store, en smartere og mer produktiv Siri, forbedringer i Kamera og Bilder og teknologier for utvidet virkelighet for å legge til rette for virtuelle opplevelser. iOS 11 er også den største oppdateringen for iPad noen sinne, og det legges til kraftige nye funksjoner for å utføre flere oppgaver samtidig, en ny Filer-app og nye måter å bruke Apple Pencil.

Hvis du vil ha oppdateringen eller du har problemer med å oppdatere, kan du finne ut mer.

iOS 11.1.2

iOS 11.1.2 inneholder feilrettinger for iPhone og iPad. Nytt i oppdateringen:

• Det rettes en feil der skjermen på iPhone X ikke reagerte på berøring i en periode etter et raskt temperaturfall.
  • Det rettes en feil som kunne føre til at Live Photo-bilder og videoer tatt med iPhone X, ble forvrengt.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 11.1.1

iOS 11.1.1 inneholder feilrettinger for iPhone og iPad. Nytt i oppdateringen:

• Det rettes en feil som oppstår når autokorrektur brukes med tastaturet.
  • Det rettes en feil der Hei Siri sluttet å virke.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 11.1

iOS 11.1 inneholder over 70 nye emojier samt feilrettinger og forbedringer.

Emoji

• Det er lagt til mer enn 70 nye emojier for mattyper, dyr, mytiske skapninger, klesvalg, mer uttrykksfulle smilefjes, kjønnsnøytrale figurer og mer.

Bilder

• Det rettes en feil som kunne føre til at noen bilder så uklare ut.
  • Det rettes en feil som kunne føre til at Live Photo-effekter ble spilt av sakte.
  • Det rettes en feil som kunne føre til at noen bilder ikke ble vist i Personer-albumet etter gjenoppretting fra en iCloud-sikkerhetskopi.
  • Det rettes en feil som kunne påvirke ytelsen ved sveiping mellom skjermbilder.

Tilgjengelighet

• Forbedret støtte for skriving med engelsk punktskriftalfabet (Grade 2).
  • VoiceOver har forbedret tilgang til PDF-er med flere sider.
  • Rotorhandlingene i VoiceOver er forbedret for å annonsere innkommende varslinger.
  • Menyen for VoiceOver-rotorhandlinger har forbedret funksjonalitet for fjerning av en app fra appveksleren.
  • Det rettes en feil der alternative taster ikke ble vist for noen brukere når VoiceOver ble brukt med Berør og løft.
  • Det rettes en feil der VoiceOver-rotoren alltid returnerte til standardhandlingen i Mail.
  • Det rettes en feil der VoiceOver-rotoren ikke kunne slette meldinger.

Andre feilrettinger og forbedringer

• Du kan igjen få tilgang til appveksleren ved å trykke på kanten av skjermen med 3D Touch.
  • Det rettes en feil som førte til at Mail-varslinger ble vist på nytt på låst skjerm.
  • Det rettes en feil i bedriftsmiljøer som hindret flytting av data mellom administrerte apper.
  • Det rettes en feil med noen GPS-tilbehør fra tredjeparter som førte til unøyaktige stedsdata.
  • Det rettes en feil der innstillingene for Pulsvarslinger ble vist i Apple Watch-appen på klokker fra første generasjon.
  • Det rettes en feil der appsymboler ikke ble vist med varslinger på Apple Watch.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 11.0.3

iOS 11.0.3 inneholder feilrettinger for iPhone og iPad. Nytt i oppdateringen:

• Det rettes en feil der tilbakemelding med lyd og følbar tilbakemelding ikke virket på noen iPhone 7- og 7 Plus-enheter.
  • Det rettes en feil der noen iPhone 6s-enheter ikke registrerte berøringer på skjermen fordi de hadde blitt reparert uten å bruke originale Apple-deler.

Merk: Ikke-originale skjermer kan ha dårligere visuell kvalitet og vil kanskje ikke fungere riktig. Apple-sertifiserte skjermreparasjoner utføres av godkjente eksperter med originale Apple-deler. Gå til support.apple.com/no-no for mer informasjon.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 11.0.2

iOS 11.0.2 inneholder feilrettinger og forbedringer for iPhone og iPad. Nytt i oppdateringen:

• Det rettes en feil der noen brukere i enkelte tilfeller kunne høre knitrelyder under telefonsamtaler på iPhone 8 og iPhone 8 Plus.
  • Det rettes en feil som kunne føre til at noen bilder ble skjult.
  • Det rettes en feil der vedlegg i e‑poster kryptert med S/MIME ikke kunne åpnes.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 11.0.1

iOS 11.0.1 inneholder feilrettinger og forbedringer for iPhone og iPad.

Du kan lese mer om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer på https://support.apple.com/no-no/HT201222

iOS 11

App Store

• App Store har fått en helt ny design for å oppdage flotte nye apper og spill hver dag.
  • Se nye apper og spill i fanen I dag, les historiene bak dem, guideartikler, og mer.
  • Bruk den nye Spill-fanen til å finne nye spill og se hva som er mest populært akkurat nå.
  • Gå til Apper-fanen for å se toppvalg, lister over populære apper og ulike appkategorier.
  • App-sidene inneholder flere appvideoer, markeringer av Redaktørens utvalgte, enklere tilgang til brukervurderinger og informasjon om kjøp i app.

Siri

• Den nye engelske Siri-stemmen er mer naturlig og uttrykksfull.
  • Oversett engelske ord og uttrykk til fransk, italiensk, kinesisk, spansk eller tysk (beta).
  • Motta Siri-forslag basert på bruken din av Safari, News, Mail og Meldinger.
  • Siri fungerer med notatapper for å opprette gjøremålslister, notater og påminnelser.
  • Siri støtter bankapper for kontooverføring og saldoinformasjon.
  • Bruk Siri med apper som viser QR-koder.
  • Diktering er tilgjengelig på hindi og shanghainesisk.

Kamera

• Portrettmodus støtter nå optisk bildestabilisering, HDR og True Tone-blits.
  • Bilder og videoer tar halvparten så lite plass med de nye bilde- og videoformatene HEIF og HEVC.
  • Ni bildefiltre er designet for å optimalisere naturlige hudfarger.
  • QR-koder kan identifiseres og skannes automatisk.

Bilder

• Oppdateringen inneholder de nye Live Photo-effektene Gjenta, Sprett og Lang lukkertid.
  • Demp, beskjær eller velg et nytt hovedbilde for Live Photo-bilder.
  • Minnefilmer tilpasser automatisk bilder etter om de er tatt i stående eller liggende retning.
  • Det er lagt til over ett dusin nye minnetyper, inkludert kjæledyr, babyer, bryllup og sportsarrangement.
  • Personer-albumet er mer nøyaktig og holdes oppdatert på tvers av enheter med iCloud-bildebibliotek.
  • Det er lagt til støtte for animerte GIF-bilder.

Kart

• Se innvendige kart over store flyplasser og kjøpesentre.
  • Få veiledning om filvalg og fartsgrenser med veibeskrivelser sving for sving.
  • Zoom med én hånd ved å dobbelttrykke og sveipe.
  • Beveg enheten din for å endre vinkelen på Flyover-visningen.

Ikke forstyrr sjåføren

• Varslinger dempes automatisk mens du kjører, og iPhone vil verken spille av lyd eller lyse opp skjermen.
  • Send et valgfritt automatisk svar med iMessage for å informere utvalgte kontakter om at du kjører.

Nye funksjoner designet for iPad

• En helt ny Dock gir rask tilgang til favorittene dine og nylig brukte apper, og kan til og med vises over andre aktive apper.
    • Størrelsen på Dock tilpasses så du kan legge til alle favorittappene dine.
    • Nylig brukte apper og kontinuitetsapper er tilgjengelige på høyre side.
  • Forbedret Slide Over og Split View
    • Apper kan enkelt startes i visningene Slide Over og Split View fra Dock.
    • Slide Over og apper i bakgrunnen kjører nå samtidig.
    • Apper i Slide Over og Split View kan nå plasseres på venstre side av skjermen.
  • Dra og slipp
    • Flytt tekst, bilder og filer mellom apper på iPad.
    • Bruk Multi-Touch for å flytte flere objekter samtidig.
    • Flytt innhold til andre apper ved å holde det over appen i Dock til den åpnes.
  • Merking
    • Merking fungerer på tvers av dokumenter, PDF-filer, nettsider, bilder og mer.
    • Merk enkelt hva som helst i iOS – bare plasser Apple Pencil på det du vil merke.
    • Opprett en PDF og merk alt som kan skrives ut.
  • Notater
    • Opprett enkelt et nytt notat ved å trykke lett på låst skjerm med Apple Pencil.
    • Tegninger i tekst er tilgjengelig bare ved å plassere Apple Pencil i notatteksten.
    • Søk etter håndskrevet tekst.
    • Dokumentskanneren retter automatisk opp skeivheter og bruker bildefiltre for å fjerne skygger.
    • Tabeller støttes for å organisere og vise informasjon.
    • Fest viktige notater øverst i listen.
  • Filer
    • Naviger i, søk etter og organiser filer i den helt nye Filer-appen.
    • Appen støtter iCloud Drive og tredjeparter som arkiverer filer i nettskyen.
    • Gå til fanen Sist brukte for å se nylig åpnede filer på tvers av apper og skytjenester.
    • Opprett mapper og organiser filer etter navn, dato, størrelse eller etiketter.

QuickType

• Sveip ned på bokstavtaster for å skrive tall, symboler eller tegnsetting på iPad.
  • Enhåndstastatur støttes på iPhone.
  • Det er lagt til nye tastaturer for armensk, aserbajdsjansk, georgisk, hviterussisk, irsk, kannada, malayalam, maori, odia, swahili og walisisk.
  • Du kan nå skrive engelsk på Pinyin-tastaturet med 10 taster.
  • Du kan nå skrive engelsk på det japanske Romaji-tastaturet.

HomeKit

• Det er lagt til støtte for nye typer tilbehør, som AirPlay 2-høyttalere, vannspredere og vannkraner.
  • Utløserne basert på personregistrering, tid og tilbehør er utvidet.
  • Tilbehør kan sammenkobles ved hjelp av QR-koder eller ved å trykke for å koble sammen.

Utvidet virkelighet

• Apper i App Store kan benytte teknologier for utvidet virkelighet for å legge innholdet sitt over scener fra virkeligheten, for eksempel i interaktive spill, for å gi en virtuell shoppingopplevelse, i industridesign og mer.

Maskinlæring

• Apper i App Store har tilgang til grunnleggende maskinlæringsteknologier for å levere smarte funksjoner med maskinlæring av data behandlet direkte på enheten for høy ytelse og bevaring av personvern.

Andre funksjoner og forbedringer

• Kontrollsenter har fått en ny design med alle kontrollene på én side.
  • Du kan tilpasse kontrollene i Kontrollsenter, som tilgjengelighet, begrenset tilgang, lupe, tekststørrelse, skjermopptak og Wallet.
  • Apple Music lar deg nå oppdage musikk sammen med venner. Opprett en profil slik at venner kan lytte til spillelistene du deler, og se hvilke sanger du lytter til mest.
  • News-appen inneholder en ny Top Stories-del med saker valgt ut spesielt for deg, anbefalinger fra Siri, en Today-del med dagens beste videoer, og håndplukkede artikler fra redaktørene våre i Spotlight-fanen.
  • Apple Podkaster har fått en helt ny design. Bruk Lytt nå for å spille av nye episoder eller fortsette der du slapp. Programmer kan nå også inneholde sesonger, trailere og bonusepisoder.
  • Automatisk konfigurering logger deg på iCloud, nøkkelring, iTunes, App Store, iMessage og FaceTime med Apple-ID-en din.
  • Automatisk konfigurering gjenoppretter enhetsinnstillingene dine, som språk, region, nettverk, tastaturvalg, ofte besøkte steder, hvordan du snakker med Siri, og Hjem- og Helse-data.
  • Del enkelt tilgang til det trådløse nettverket ditt.
  • Få varslinger om optimalisering av lagring og frigjør plass i Innstillinger for apper som Bilder, Meldinger og flere.
  • Nødanrop (SOS) ringer nødnummeret for deg basert på hvor du befinner deg, og vil automatisk varsle nødkontaktene dine, dele posisjonen din og vise det du har lagt til i Nødinfo.
  • Ta Live Photo-bilder fra FaceTime-samtaler via kameraet på den andre personen sin Mac eller iPhone.
  • Sjekk enkelt status for flyruter i Spotlight og Safari.
  • Safari kan hjelpe med definisjoner, konverteringer og regnestykker.
  • Det legges til en russisk-engelsk ordbok.
  • Det legges til en portugisisk-engelsk ordbok.
  • Det legges til støtte for arabisk systemfont.

Tilgjengelighet

• VoiceOver kan nå gi beskrivelser av bilder.
  • VoiceOver støtter tabeller og lister i PDF-filer.
  • Skriv til Siri støttes for enkle søk.
  • Undertekster i videoer kan leses opp eller vises med punktskrift.
  • Dynamisk skrift øker tekststørrelsen og appgrensesnittet.
  • Inverter farger har fått en ny design for å gjøre det enklere å se medieinnhold.
  • Uthev farger er forbedret i Les opp markering og Les opp skjerm.
  • Skriving med bryterkontroll kan skanne og skrive hele ord om gangen.

iOS 11 inneholder forbedret ytelse for 64-bit-apper. Apper i 32-bit må oppdateres av apputvikleren for å fungere med denne iOS-versjonen.

Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle land eller områder. Finn ut mer på https://www.apple.com/no/ios/feature-availability og https://www.apple.com/no/ios/whats-new

Du finner mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i denne oppdateringen på https://support.apple.com/no-no/HT201222