Hvordan velge mellom APFS og Mac OS Extended når du formaterer en stasjon på en Mac

Disk Utility i macOS High Sierra kan formatere de fleste lagringsenheter med begge filsystemer.

macOS High Sierra introduserer APFS (Apple File System) til Mac-maskiner. APFS erstatter Mac OS Extended (HFS+) som standard filsystem for SSD-stasjon og andre flash-lagringsenheter.

Hvilket format er i bruk?

Slik finner du ut hvilket format (filsystem) lagringsenheten bruker:

1. Velg enheten i Finder.
  2. Velg Fil > Få info, eller trykk på Command (⌘)-I.
  3. Sjekk hvilket format som står i vinduet Få info.

Eller så kan du bruke Systeminformasjon-appen: Velg Lagring i sidepanelet og sjekk etter volumet ditt i kolonnen Filsystem.

Hvilket format bør du bruke?

Når du installerer macOS High Sierra på Mac-volumet på en SSD-stasjon eller annen flash-lagringsenhet, konverteres det volumet automatisk til APFS. Fusion Drive, tradisjonelle hard disk-stasjoner (HDD-er) og volum som ikke er Mac, konverteres ikke.

Disk Utility i macOS High Sierra kan formatere de fleste lagringsenheter med begge filsystemer. Hvis du må omformatere manuelt, bør du merke deg disse punktene:

• APFS krever macOS High Sierra. Tidligere versjoner av Mac-operativsystemet aktiverer ikke APFS-formaterte volum.
  • APFS er optimalisert for SSD-stasjoner og andre flash-baserte lagringsenheter.
  • Disk Utility prøver å gjenkjenne lagringstypen du formaterer, for så å vise det relevante formatet i Format-menyen. Hvis det ikke klarer å gjenkjenne lagringstypen, bruker det Mac OS Extended som standard, som fungerer med alle macOS.