Bruk Boot Camp-assistenten til å finne ut om Mac-maskinen trenger et Windows-installasjonsmedium

På dagens Mac-modeller kan du installere Windows uten installasjonsmedium, noe som betyr at du ikke trenger noen ekstern stasjon. Eldre Mac-modeller krever en USB-enhet eller en optisk disk. Bruk Boot Camp-assistenten til å finne ut hva du trenger.

Boot Camp-assistenten finner ut av installasjonskravene til Mac-modellen din. Åpne Boot Camp-assistenten for å finne ut om du kan installere Windows på Mac-maskinen uten installasjonsmedium, eller om du må bruke en optisk disk eller en USB-enhet. Du finner assistenten i Verktøy-mappen i Programmer-mappen.

Boot Camp-assistenten viser deg bare det alternativet som Mac-maskinen støtter, og leder deg gjennom installasjonen.

Mediefri installasjon

Hvis Mac-maskinen støtter mediefri installasjon, kan Boot Camp-assistenten laste ned en Windows-plateavbildning (ISO-fil) til Mac-harddisken og installere ved hjelp av denne. Boot Camp-assistenten installerer også Windows-støtteprogramvare fra Apple automatisk. Med denne installasjonstypen trenger du bare laste ned en ISO-fil av Windows fra Microsoft.

USB-installasjon

Hvis Mac-maskinen støtter USB-installasjon, trenger du en ekstern USB-enhet eller en USB-flash-enhet med en ISO-fil av Windows. Finn ut mer om hvordan du installerer Windows på Mac-maskinen med en USB-enhet eller flash-enhet.

Installasjon med optisk disk

Du trenger en Windows-installasjonsdisk hvis Boot Camp-assistenten viser skjermen nedenfor. Denne skjermen har ikke valget Opprett en installeringsdisk for Windows 7 eller nyere på en USB-flashstasjon. Boot Camp-assistenten kan laste ned og installere Windows-støtteprogramvare fra Apple. Finn ut hva du må gjøre hvis du skal installere Windows 7 eller eldre.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.