Installere Windows 7 på en Mac-maskin med Boot Camp

Finn ut mer om kravene og fremgangsmåten for å installere Microsoft Windows 7 på Mac med Boot Camp.

Systemkrav

Når du skal installere Windows 7 ved bruk av Boot Camp, trenger du:

• En ekte Microsoft Windows fullverdig installasjonsplate eller ISO-fil med Windows 7 64-bit eller Windows 7 32-bit. Windows 7 Service Pack 1 (SP1) eller nyere kreves.
  • En Mac-maskin som støtter versjonen av Windows du vil installere. Sjekk kompatibilitetstabellen for å se hvilke versjoner som er kompatible med Mac-maskinen din.
  • For å installere 64-bits Windows 7 og 32-bits Windows 7 med Boot Camp, må Mac-maskinen ha Mac OS X 10.5 Leopard eller nyere.
  • En Internett-forbindelse.
  • En administratorkonto i macOS for å bruke Boot Camp-assistent.
  • Minst 2 GB RAM.
  • 30 GB ledig diskplass anbefales hvis du installerer Windows for første gang. 40 GB ledig diskplass anbefales hvis du oppgraderer fra en eldre versjon av Windows.
  • En innebygd optisk disk eller en kompatibel ekstern optisk stasjon kreves hvis du bruker en installeringsplate.
  • Tastaturet og musen eller styreplaten som fulgte med Mac-maskinen (eller et USB-tastatur og -mus).
  • Hvis du installerer 64-bits eller 32-bits Windows 7, må du også ha en USB-lagringsenhet med en kapasitet på 16 GB eller større, eller en stasjon formatert som MS-DOS (FAT) for å installere Windows-støtteprogramvare (drivere).

Nyere Mac-maskiner krever nyere versjoner av Windows. Mac-maskiner med macOS Sierra 10.12 og nyere støtter kun nye installasjoner av Windows 10, Windows 8.1 og Windows 7. Hvis du ikke ser Mac-maskinen din oppført i kompatibilitetstabellene, kan du se i disse artiklene i stedet:

Forberedelser til å installere Windows 7

Før du installerer Windows, bør du starte Mac-maskinen fra macOS og se etter programvareoppdateringer for å sørge for at macOS og datamaskinens firmware er oppdatert.

Sjekk kompatibilitetstabellene for å se om Mac-maskinen din fungerer med Windows 7 Home Premium, Professional eller Ultimate (Boot Camp 4 eller 5.1). Deretter velger du installasjonsveiledningene for versjon 4 eller versjon 5 av Windows-støtteprogramvaren.

Følg denne fremgangsmåten hvis du lastet ned versjon 4 av Windows-støtteprogramvaren

1. Start Mac-maskinen i macOS.
  2. Bruk kompatibilitetstabellene for å kontrollere at du har en Mac-maskin som støtter versjonen av Windows du installerer.
  3. Hvis Windows-versjonen kom på en DVD, må du kanskje opprette en diskavbildning av den for at den skal fungere med Boot Camp.
  4. Koble til en 16 GB eller større USB-flashstasjon som du kan slette. La denne flashstasjonen være koblet til Mac-maskinen til Windows-installeringen er fullført.
  5. Åpne Boot Camp-assistent fra Verktøy-mappen (eller bruk Spotlight til å finne den) og klikk på Fortsett.
  6. Marker kun valgene for å lage en Windows-installeringsplate og for å laste ned den nyeste Windows-støtteprogramvaren fra Apple. Klikk deretter på Continue (Fortsett).
  7. Sett inn Windows-installasjonsplaten hvis du ikke har gjort det allerede, eller velg Windows-installasjons-ISO, og klikk på Fortsett. Boot Camp sletter USB-flashstasjonen og klargjør den for Windows-installasjonen.
  8. Skriv inn et administratorpassord, og klikk deretter på Lås opp for å låse opp Startdisk-valgene.
  9. Lukk Boot Camp-assistent.
  10. Bruk kompatibilitetstabellene for å finne Windows-støtteprogramvaren (driverne) du trenger for versjonen av Windows og Mac du bruker.
  11. Klikk på linken i tabellen for å laste ned den tilhørende programvaren.
  12. Når filen er lastet ned, dobbelklikker du på den i Finder for å pakke den ut.
  13. Dra Boot Camp-mappen som du nettopp pakket ut til WININSTALL-flashdisken, for å kopiere mappen til disken.
  14. Åpne Boot Camp-assistent igjen og klikk på Fortsett.
  15. Marker kun valget om å installere Windows 7 eller en nyere versjon.
  16. Klikk på Installer, og følg deretter instruksjonene på skjermen for å partisjonere stasjonen på nytt.
  17. Skriv inn et administratorpassord for å tillate at Boot Camp-assistent kan gjøre endringer og låse opp Startdisk-valgene.
  18. Systemet starter til Windows-installereren. Følg instruksjonene på skjermen for å fortsette.
  19. Når du blir bedt om det, velger du en Tilpasset installasjon, ikke en oppgradering.
  20. Velg BOOTCAMP-partisjonen når du blir spurt om hvor du vil installere Windows. Klikk deretter på Disk-alternativer.
  21. Klikk på Formater, og klikk deretter på OK. Når formateringen er fullført, klikker du på Neste. Windows kopierer og legger inn filer på den formaterte partisjonen.
  22. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre Windows-installasjonen.
  23. Når installasjonen er fullført, ser du Windows-skrivebordet. Klikk på Windows-startsymbolet nederst til venstre, og velg deretter Min datamaskin.
  24. Finn WININSTALL-flashdisken og dobbelklikk på den for å åpne den, og deretter dobbelklikker du på BootCamp-mappen.
  25. Dobbelklikk på setup, og klikk deretter på Ja for å tillate endringer.
  26. Boot Camp-installereren vises. Klikk på Neste.
  27. Godta lisensvilkårene, og klikk deretter på Neste.
  28. Klikk på Installer.
  29. Boot Camp-støtteprogramvaren installeres, og deretter vises det en melding som sier at Boot Camp-installereren er fullført. Klikk på Fullfør.
  30. Klikk på Ja for å starte systemet på nytt.

Følg denne fremgangsmåten hvis du lastet ned versjon 5 av Windows-støtteprogramvaren

1. Start Mac-maskinen i macOS.
  2. Bruk kompatibilitetstabellene for å kontrollere at du har en Mac-maskin som støtter versjonen av Windows du installerer.
  3. Hvis Windows-versjonen kom på en DVD, må du kanskje opprette en diskavbildning av den for at den skal fungere med Boot Camp.
  4. Koble til en 16 GB eller større USB-flashstasjon som du kan slette. La denne flashstasjonen være koblet til Mac-maskinen til Windows-installeringen er fullført.
  5. Åpne Boot Camp-assistent fra Verktøy-mappen (eller bruk Spotlight til å finne den) og klikk på Fortsett.
  6. Marker kun valgene for å lage en Windows-installeringsplate og for å laste ned den nyeste Windows-støtteprogramvaren fra Apple. Klikk deretter på Continue (Fortsett).
  7. Sett inn Windows-installasjonsplaten hvis du ikke har gjort det allerede, eller velg Windows-installasjons-ISO, og klikk på Fortsett. Boot Camp sletter USB-flashstasjonen og klargjør den for Windows-installasjonen. Når du ser «Last ned støtteprogramvare for Windows 7», lukker du vinduet for Boot Camp-assistenten for å lukke programmet.
  8. Bruk kompatibilitetstabellene for å finne Windows-støtteprogramvaren (driverne) du trenger for versjonen av Windows og Mac du bruker.
  9. Klikk på linken i tabellen for å laste ned den tilhørende programvaren.
  10. Når filen er lastet ned, dobbelklikker du på den i Finder for å pakke den ut.
  11. Åpne resultatmappen. Finn fram til følgende filer i denne mappen og dra dem til USB-flashstasjonen. Når du får spørsmål om du vil erstatte eksisterende objekter på flashstasjonen, svarer du Ja:

$WinPEDriver$ (mappe)
    AutoUnattend.xml
    BootCamp (mappe)

12. Åpne Boot Camp-assistent igjen og klikk på Fortsett.
  13. Marker kun valget «Installer Windows … eller nyere versjon».
  14. Klikk på Installer, og følg veiledningen på skjermen for å partisjonere stasjonen på nytt og installere Windows.
  15. Når du har fullført assistenten, startes Mac-maskinen på nytt og viser Windows-installereren. Når du får spørsmål om hvor du vil installere Windows, velger du BOOTCAMP-partisjonen, klikker på Stasjonsalternativer og formaterer Boot Camp-partisjonen.
  16. Følg veiledningen på skjermen for å fullføre Windows-installeringen.

Tilgjengelige versjoner av Windows-støtteprogramvaren etter Mac-modell

Avhengig av hvilken Mac-maskin du har, kan du installere Windows 7 i 64-bits eller 32-bits versjon. Hvis du ikke vet hvilken Mac du har, velger du Om denne maskinen fra Apple-menyen. Deretter finner du Mac-maskinen din i tabellene nedenfor og klikker på en nedlastingskobling ved siden av den.

• 4 eller 5: Dette er koblinger til den manuelle nedlastingen av den tilhørende versjonen Windows-støtteprogramvaren (drivere) som du trenger for å installere Windows 7 på Mac-maskinen.
  • Bindestrek (–): Dette betyr at denne versjonen av Windows 7 ikke støttes på denne Mac-maskinen.

Hvis den nyere Mac-maskinen din ikke er oppført nedenfor, kan du se i disse artiklene i stedet:

MacBook Pro

Mac-modell Windows 7 64-bit Windows 7 32-bit
MacBook Pro
(Retina, 15-tommers, midten av 2014)
5
MacBook Pro
(Retina, 13-tommers, midten av 2014)
5
MacBook Pro
(Retina, 15-tommers, sent 2013)
5
MacBook Pro
(Retina, 13-tommers, sent 2013)
5
MacBook Pro
(Retina, 15-tommers, tidlig 2013)
5
MacBook Pro
(Retina, 13-tommers, tidlig 2013)
5
MacBook Pro
(Retina, 13-tommers, sent 2012)
5
MacBook Pro
(Retina, midten av 2012)
5 4
MacBook Pro
(13-tommers, midten av 2012)
5 4
MacBook Pro
(15-tommers, midten av 2012)
5 4
MacBook Pro
(17-tommers, sent 2011)
5 4
MacBook Pro
(17-tommers, tidlig 2011)
5 4
MacBook Pro
(15-tommers, sent 2011)
5 4
MacBook Pro
(15-tommers, tidlig 2011)
5 4
MacBook Pro
(13-tommers, sent 2011)
5 4
MacBook Pro
(13-tommers, tidlig 2011)
5 4
MacBook Pro
(13-tommers, midten av 2010)
4 4
MacBook Pro
(15-tommers, midten av 2010)
5 4
MacBook Pro
(17-tommers, midten av 2010)
5 4
MacBook Pro
(13-tommers, midten av 2009)
4 4
MacBook Pro
(15-tommers, 2,53 GHz, midten av 2009)
4 4
MacBook Pro
(15-tommers, midten av 2009)
4 4
MacBook Pro
(17-tommers, midten av 2009)
4 4
MacBook Pro
(17-tommers, tidlig 2009)
4 4
MacBook Pro
(15-tommers, sent 2008)
4 4
MacBook Pro
(17-tommers, sent 2008)
4 4
MacBook Pro
(17-tommers, tidlig 2008)
4 4
MacBook Pro
(15-tommers, tidlig 2008)
4 4
MacBook Pro
(17-tommers, 2,4 GHz)
4
MacBook Pro
(15-tommers, 2,4/2,2 GHz)
4
MacBook Pro
(15-tommers, Core 2 Duo)
MacBook Pro
(17-tommers, Core 2 Duo)
MacBook Pro
(17-tommers)
MacBook Pro
(15-tommers, Glossy)

MacBook Air

Mac-modell Windows 7
64-bit
Windows 7
32-bit
MacBook Air
(13-tommers, tidlig 2014)
5
MacBook Air
(11-tommers, tidlig 2014)
5

MacBook Air
(13-tommers, midten av 2013)

5

MacBook Air
(11-tommers, midten av 2013)

5

MacBook Air
(13-tommers, midten av 2012)

5 4
MacBook Air
(11-tommers, midten av 2012)
5 4
MacBook Air
(13-tommers, midten av 2011)
5 4
MacBook Air
(11-tommers, midten av 2011)
5 4
MacBook Air
(13-tommers, sent 2010)
4 4
MacBook Air
(11-tommers, sent 2010)
4 4
MacBook Air
(13-tommers, midten av 2009)
4
MacBook Air
(13-tommers, sent 2008)
4
MacBook Air
(13-tommers, tidlig 2008)
4

MacBook

Mac-modell Windows 7
64-bit
Windows 7
32-bit
MacBook
(13-tommers, midten av 2010)
4 4
MacBook
(13-tommers, sent 2009)
4 4
MacBook
(13-tommers, midten av 2009)
4
MacBook
(13-tommers, tidlig 2009)
4
MacBook
(13-tommers, aluminium, sent 2008)
4
MacBook
(13-tommers, tidlig 2008)
4
MacBook
(13-tommers, sent 2007)
4
MacBook
(13-tommers, midten av 2007)
4
MacBook
(13-tommers, sent 2006)
4
MacBook
(13-tommers, midten av 2006)

iMac

Mac-modell Windows 7
64-bit
Windows 7
32-bit
iMac (Retina 5K,
27-tommers, sent 2014)
5
iMac
(21,5-tommers, midten av 2014)
5
iMac
(27-tommers, sent 2013)
5
iMac
(21,5-tommers, sent 2013)
5
iMac
(21,5-tommers, tidlig 2013)
5
iMac
(27-tommers, sent 2012)
5
iMac
(21,5-tommers, sent 2012)
5
iMac
(21,5-tommers, sent 2011)
5 4
iMac
(27-tommers, midten av 2011)
5 4
iMac
(21,5-tommers, midten av 2011)
5 4
iMac
(27-tommers, midten av 2010)
5 4
iMac
(21,5-tommers, midten av 2010)
4 4
iMac
(27-tommers, sent 2009)1
4 4
iMac
(27-tommers, sent 2009)2
4 4
iMac
(21,5-tommers, sent 2009)
4 4

iMac
(20-tommers, midten av 2009)

4
iMac
(24-tommers, tidlig 2009)
4
iMac
(20-tommers, tidlig 2009)
4
iMac
(24-tommers, tidlig 2008)
4
iMac
(20-tommers, tidlig 2008)
4
iMac
(24-tommers, midten av 2007)
4
iMac
(20-tommers, midten av 2007)
4
iMac
(24-tommers, sent 2006)
4
iMac
(17-tommers, sent 2006, CD)
4
iMac
(20-tommers, sent 2006)
4
iMac
(17-tommers, sent 2006)
4
iMac
(17-tommers, midten av 2006)
iMac
(17-tommers, tidlig 2006)

1. Modellidentifikator (ID): iMac11,1
2. Modellidentifikator (ID): iMac10,1

Når du skal finne ut hvilken iMac (27-tommers, sent 2009) du har, velger du Apple-menyen > Om denne maskinen og klikker på Mer info og deretter på Systemrapport. Se på linjen «Modellidentifikator».

Mac mini

Mac-modell Windows 7
64-bit
Windows 7
32-bit
Mac mini
(sent 2014)
5
Mac mini Server
(Sent 2012)
5
Mac mini
(Sent 2012)
5
Mac mini Server
(midten av 2011)
5 4
Mac mini
(midten av 2011)
5 4
Mac mini
(midten av 2010)
4 4
Mac mini
(sent 2009)
4
Mac mini
(tidlig 2009)
4
Mac mini
(midten av 2007)
4
Mac mini
(tidlig 2006)

Mac Pro

Mac-modell Windows 7
64-bit
Windows 7
32-bit
Mac Pro
(midten av 2010)
5 4
Mac Pro
(tidlig 2009)
5 4
Mac Pro
(tidlig 2008)
4 4
Mac Pro
(Tidlig 2007)
4
Mac Pro
(midten av 2006)
4

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.