Hindre brukere fra å fjerne innebygde Apple-apper

Finn ut hvordan du gjenoppretter innebygde Apple-apper på en administrert iPhone, iPad eller iPod touch og forhindrer brukere fra å slette dem.

Denne artikkelen er beregnet for systemadministratorer. Hvis du har slettet en innebygd Apple-app på en personlig iPhone, iPad eller iPod touch, kan du se her for å finne ut hvordan du gjenoppretter den.

Hindre brukere fra å fjerne innebygde Apple-apper

I iOS 11 og nyere kan du bruke MDM til å hindre brukere fra å fjerne innebygde apper. Slå av begrensningen for «Allow removing system apps (Tillat å fjerne apper)» for å hindre at brukere fjerner apper på enheter under tilsyn. Du må omstarte enheten for at innstillingen du har endret, skal begynne å virke. Kontakt MDM-leverandøren for ytterligere veiledning.

Gjenopprett en innebygd Apple-app som en bruker har fjernet

I iOS 10 og nyere kan brukere fjerne innebygde Apple-apper fra sin egen iPhone, iPad og iPod touch. Du kan kun gjenopprette innebygde Apple-apper som Mail eller Kalender fra App Store. Du kan ikke bruke Mobile Device Management (MDM) til å gjenopprette dem.

1. Gå til App Store.
  2. Søk etter appen. Kontroller at du bruker det nøyaktige navnet på appen. Hvis det er en innebygd app, må du sørge for at du finner det riktige navnet blant søkeresultatene.
  3. Trykk for å gjenopprette appen.
  4. Vent til appen er gjenopprettet før du åpner den fra Hjem-skjermen.

Hvis du har begrenset tilgangen til App Store på enheten, må du fjerne den begrensningen midlertidig. Deretter logger du på App Store med en konto som ikke er en administrert Apple-ID.

For å gjenopprette medfølgende apper som Pages, Numbers, Keynote, Garage Band og iMovie må du bruke MDM.