Kom i gang med en iPhone eller iPad under tilsyn

Hvis arbeidsgiveren eller skolen din utsteder en iPhone eller iPad til deg, kan det hende at den er under tilsyn. Finn ut hva det innebærer å bruke en enhet under tilsyn, hva eieren kan se og hvordan du sjekker om en iPhone eller iPad er under tilsyn.

Denne artikkelen er for brukere av iPhonen eller iPader som er under tilsyn fra arbeidsgiveren eller skolen sin. Hvis du er administratoren og vil konfigurere tilsyn, kan du bruke Apple Business Manager, Apple School Manager eller Apple Configurator til å konfigurere enhetene.

Med tilsyn kan skoler og bedrifter få bedre kontroll over enhetene de eier. Tilsyn lar administratorer angi ekstra begrensninger som deaktivering av AirDrop eller forhindring av tilgang til App Store. Tjenesten tilbyr også ytterligere konfigurasjoner og funksjoner på enheten, som bakgrunnsoppdatering av apper og filtrering av nettbruk.

Som standard er iPhone eller iPad ikke under tilsyn. Tilsyn kan bare aktiveres når du konfigurerer en ny enhet. Hvis iPhone eller iPad ikke er under tilsyn nå, må administratoren slette enheten fullstendig for å konfigurere tilsyn.

Sjekk om iPhone eller iPad er under tilsyn

Du kan sjekke om iPhone eller iPad er under tilsyn via innstillingene på enheten. Tilsynsmeldingen ser du øverst på startsiden i Innstillinger.

Organisasjonen din kan også vise en egendefinert melding om eierskap på den låste skjermen via Delt enhet-konfigurasjonsprofilens nyttelast.

Finn ut hva administratoren overvåker

Hvis iPhone eller iPad er under tilsyn, kan organisasjonen som eier enheten installere en profil for å kontrollere hvilke funksjoner enheten har tilgang til.

Hvis du vil se hvilke funksjoner administratoren har endret fra standardinnstillingene for, må du sjekke innstillingene.

Trykk på Innstillinger > Generelt > VPN og enhetsadministrering. Hvis en profil er installert, kan du trykke på den for å se hvilke endringer som er gjort.

En iPhone som viser en installert profil under VPN og enhetsadministrering

Hvis du vil ha mer informasjon om funksjonene som er endret i organisasjonen din, kan du ta kontakt med administratoren for å spørre om de aktuelle innstillingene håndheves.

Hvis administratoren overvåker posisjonen din

Du ser kanskje en melding i innstillingene om at bedriften eller skolen kan overvåke internettrafikken din og finne enheten din. Administratoren kan kun se plasseringen til iPhonen eller iPaden din hvis den er satt i Administrert mistet-modus.

Når denne modusen er slått på, kan administratoren se hvor enheten er. Hvis administratoren setter enheten i Administrert mistet-modus, låses enheten, og du får se en melding på den låste skjermen. Organisasjonen kan ikke spore plasseringen til enheten uten å låse den og vise et varsel.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.