Slette innebygde Apple-apper på en enhet som bruker iOS 12, iOS 13 eller iPadOS, eller på Apple Watch

Med iOS 12, iOS 13 og iPadOS kan du slette enkelte innebygde Apple-apper fra iPhone, iPad, iPod touch eller Apple Watch.

Når du fjerner innebygde apper fra Hjem-skjermen, kan du også fjerne brukerdata og konfigurasjonsfiler som er knyttet til disse. Dette kan påvirke relaterte systemfunksjoner eller informasjon på Apple Watch.

Innbygde apper du kan slette fra enheten din

Hvis du har iOS 12, iOS 13 eller iPadOS 13, kan du slette1 disse appene fra enheten:

• Aktivitet

• Apple Books4

• Kalkulator

• Kalender

• Kompass

• Kontakter2

• FaceTime3

• Filer

• Finn vennene mine (bare iOS 12)

• Hjem

• iTunes Store

• Mail

• Kart4

• Måleverktøy

• Musikk4

• News (der det er tilgjengelig)

• Notater

• Podkaster4

• Påminnelser

• Aksjer

• Tips

• TV (der det er tilgjengelig)

• Videoer

• Taleopptak

• Watch-appen5

• Været

1. Med iOS 10 kan du fjerne innebygde apper fra Hjem-skjermen på enheten, men du kan ikke slette dem. Les denne artikkelen for mer informasjon om innebygde apper i iOS 10.

2. Hvis du fjerner Kontakter-appen, blir all kontaktinformasjonen din værende i Telefon-appen.

3. Hvis du fjerner FaceTime-appen, kan du fremdeles bruke FaceTime-samtaler i Kontakter- og Telefon-appen.

4. Hvis du fjerner Apple Books, Kart, Musikk eller Podcast-appene, er de ikke tilgjengelige for bruk med CarPlay. Hvis du fjerner Musikk-appen, kan du kanskje ikke spille av lydinnhold som bruker apper fra Apple eller tredjepartsapper, på enkelte bilstereoanlegg eller stereomottakere.

5. Hvis du prøver å fjerne Watch-appen fra en iPhone som er sammenkoblet med en Apple Watch, vises en advarsel som spør om å koble fra Apple Watch før du fjerner appen.

Slett innebygde apper fra enheten din

1. Trykk og hold på appen på iOS- eller iPadOS-enheten.

2. Trykk på Omorganiser apper.

3. Trykk på No alt supplied for Image øverst til venstre for å slette appen.

4. Trykk på Slett. Trykk deretter på Ferdig på iPhone X eller nyere. Eller trykk på Hjem-knappen på en iPhone 8 eller eldre.

Hvis du har en Apple Watch og du sletter en app fra iPhone, fjernes den samme appen også fra Apple Watch.

Gjenopprett en innebygd app du har slettet

1. Gå til App Store på iOS- eller iPadOS-enheten.

2. Søk etter appen. Pass for at du skriver navnet på appen helt riktig. Finn det riktige navnet for innebygde apper.

3. Trykk på No alt supplied for Image for å gjenopprette appen.

4. Vent til appen er gjenopprettet før du åpner den fra Hjem-skjermen.

Hvis du har en Apple Watch og du gjenoppretter en app til iPhone, gjenopprettes den samme appen også til Apple Watch.

Hva skjer når du sletter innebygde apper fra enheten din?

Når du sletter innebygde apper fra enheten, kan det påvirke andre systemfunksjoner. Her er noen eksempler:

• Hvis du har en Apple Watch sammenkoblet med iPhone og du fjerner en app fra Hjem-skjermen på iPhone, fjernes den samme appen også fra Hjem-skjermen på Apple Watch.

• Hvis du sletter Podkaster-appen fra Hjem-skjermen, er ikke Podkaster lenger tilgjengelig med CarPlay.

• Hvis du sletter Aksjer- eller Vær-appen fra Hjem-skjermen, er de ikke lenger tilgjengelige noe annet sted. Du kan for eksempel ikke se informasjon om aksjer og vær i Varslingssenteret på iPhone eller som Komplikasjoner eller Overblikk på Apple Watch.

• Hvis du sletter Kalkulator-appen, vises ikke kalkulatoren i Kontrollpanel.

For å gjenopprette en funksjon kan du legge innebygde apper tilbake på Hjem-skjermen.