Fjern innebygde Apple-apper fra Hjem-skjermen på en iOS 10-enhet eller Apple Watch

Med iOS 10 og nyere kan du fjerne enkelte innebygde Apple-apper fra Hjem-skjermen på iPhone, iPad, iPod touch eller Apple Watch.

Når du fjerner innebygde apper fra Hjem-skjermen, kan du også fjerne brukerdata og konfigurasjonsfiler som er knyttet til disse. Dette kan påvirke relaterte systemfunksjoner eller informasjon på Apple Watch.

Appene som er innebygd i iOS, er laget for å være plasseffektive – slik at de til sammen bruker mindre enn 200 MB. Selv om du fjerner innbygde iOS-apper, blir det ikke frigjort lagringsplass på enheten.

Innebygde apper du kan fjerne fra Hjem-skjermen

Hvis du har iOS 10, kan du fjerne1 disse appene fra Hjem-skjermen:

• Kalkulator

• Kalender

• Kompass

• Kontakter2

• FaceTime3

• Finn vennene mine

• Hjem

• iBooks4

• iCloud Drive

• iTunes Store

• Mail

• Kart4

• Music4

• News (der det er tilgjengelig)

• Notater

• Podcasts4

• Påminnelser

• Aksjer

• Tips

• Videoer eller TV

• Taleopptak

• Watch-appen5

• Været

1. Med iOS 12 kan du slette innebygde apper fra Hjem-skjermen på enheten din. Les denne artikkelen for mer informasjon om innebygde apper i iOS 12.

2. Hvis du fjerner Kontakter-appen, blir all kontaktinformasjonen din værende i Telefon-appen.

3. Hvis du fjerner FaceTime-appen, kan du fortsatt bruke FaceTime-samtaler i Kontakter- og Telefon-appene.

4. Hvis du fjerner appen iBooks, Kart, Music eller Podcast, kan du ikke bruke dem med CarPlay.

5. Hvis du prøver å fjerne Watch-appen fra en iPhone som er sammenkoblet med en Apple Watch, vises et varsel der du blir bedt om å koble fra Apple Watch før du fjerner appen.

Fjern en innebygd app fra Hjem-skjermen

1. Trykk og hold lett på appen på iOS-enheten til appen begynner å riste. Hvis appen ikke rister, må du sørge for at du ikke trykker for hardt.

2. Trykk på Fjern på appen, og trykk deretter på Fjern.

3. Trykk på Hjem-knappen for å fullføre.

Hvis du har en Apple Watch og du fjerner en app fra iPhone, fjernes den samme appen også fra Apple Watch.

Gjenopprett en innebygd app du har fjernet

1. Gå til App Store på iOS-enheten.

2. Søk etter appen. Pass på at du skriver det nøyaktige navnet på appen. Finn det riktige navnet på innebygde apper.

3. Trykk på Bildet har ingen alternativ tekst for å gjenopprette appen.

4. Vent til appen er gjenopprettet, før du åpner den fra Hjem-skjermen.

Hvis du har en Apple Watch og du gjenoppretter en app på iPhone, gjenopprettes den samme appen også på Apple Watch.

Hva skjer når du fjerner innebygde apper fra Hjem-skjermen?

Fjerning av innebygde apper fra Hjem-skjermen kan påvirke andre systemfunksjoner. Her er noen eksempler:

• Hvis du har en Apple Watch sammenkoblet med iPhone og du fjerner en app fra Hjem-skjermen på iPhone, fjernes den samme appen også fra Hjem-skjermen på Apple Watch.

• Hvis du fjerner Podcasts-appen fra Hjem-skjermen, kan du ikke lenger bruke Podcasts med CarPlay.

• Hvis du fjerner Music-appen, kan du kanskje ikke spille av alt lydinnhold som bruker apper fra Apple eller tredjeparter, på enkelte bilstereoanlegg eller stereomottakere.

• Hvis du fjerner Aksjer- eller Været-appen fra Hjem-skjermen, er de ikke lenger tilgjengelige noe annet sted. Du kan for eksempel ikke se informasjon om aksjer og vær i Varslingssenteret på iPhone eller som komplikasjoner eller overblikk på Apple Watch.

• Hvis du fjerner Kalkulator-appen, vises ikke kalkulatoren i Kontrollsenter.

For å gjenopprette en funksjon kan du legge til innebygde apper på Hjem-skjermen igjen.