Oppgrader institusjonen din til Apple School Manager

Oppgrader til Apple School Manager fra Apples distribusjonsprogrammer, inkludert Enhetsregistreringsprogrammet (DEP) og Voluminnkjøpsprogrammet (VPP).

Hvis organisasjonen din bruker Apples distrubusjonsprogrammer for øyeblikket, for eksempel DEP eller VPP, kan du oppgradere til Apple School Manager.

Apple School Manager er en tjeneste du kan bruke for å kjøpe innhold, konfigurere automatisk enhetsregistrering gjennom MDM-løsningen din (administrasjon av mobile enheter) samt opprette kontoer for elever og ansatte. Apple School Manager er tilgjengelig på nettet og er utviklet for teknologiadministratorer, IT-administratorer, ansatte og instruktører.

Oppgrader til Apple School Manager

For å oppgradere logger du på deploy.apple.com eller school.apple.com med Agent-kontoen for Apples distribusjonsprogrammer, og deretter følger du instruksjonene på skjermen.*

Når du har oppgradert, har Apple School Manager tilgang til følgende:

• Kontoer
  • Påloggingsinformasjon for kontoer
  • MDM-tjenere
  • MDM-enheter
  • Tjenertokener
  • Enhetsordrer
  • Annet som er tilknyttet kontoen din

Når du har oppgradert, bruker du Apple School Manager-portalen for å få tilgang til dataene dine. Du mister tilgangen til nettstedet for Apples distribusjonsprogram etter oppgraderingen.

Velg et domene for administrerte Apple-ID-er

Når du har oppgradert til Apple School Manager, blir du bedt om å skrive inn skolens nettsted. Apple School Manager bruker skolens nettsted for de administrerte Apple-ID-ene dine. Hvis nettstedet for eksempel er www.myschool.edu, ser de administrerte Apple-ID-ene dine slik ut: student@appleid.myschool.edu.

Hvis domenet for nettstedet ditt er annerledes enn e-postdomenet, kan du kanskje foretrekke å angi e-postdomenet i stedet. Apple School Manager-administrator kan endre standarddomene etter oppgradering.

Inviter VPP Program Purchasers til Apple School Manager

Skolen din kan ha én eller flere separate Volume Purchase Program (VPP)-kontoer. Hvis skolen din har disse kontoene, må du invitere dem separat fra brukerne dine etter at du har oppgradert til Apple School Manager. Finn ut hvordan du inviterer VPP Program Purchasers til Apple School Manager.

Rolleendringer for Apple School Manager

Apple School Manager introduserer noen endringer i rollene du tilordner brukerne dine.

Agent er nå administrator

I Apples distribusjonsprogrammer var agent det høyeste nivået for administrativ tilgang. Agenter hadde mulighet til å godkjenne vilkårene og betingelsene for Apples distribusjonsprogrammer på vegne av institusjonen.

I Apple School Manager heter denne rollen nå administrator. Institusjonen kan ha opptil fem administratorer i Apple School Manager.

Administratorer er nå ledere

I Apples distribusjonsprogrammer var det administratorer for DEP, VPP og Apple-ID for studenter. I Apple School Manager heter administratorer nå ledere.

Typen administrator en bruker endres til, avhenger av ansvarsområdet deres:

Roller i Apples distribusjonsprogrammer

Roller i Apple School Manager

Administrator for enhetsregistreringsprogram

Enhetsleder

Administrator for voluminnkjøpsprogrammet

Innholdsleder

Administrator for Apple-ID for studenter-programmet

Personleder

Alle administratorer for Apples distribusjonsprogrammer som kunne opprette andre administratorer, blir en personleder i Apple School Manager.

Én bruker kan ha flere roller i Apple School Manager. Hvis brukeren din var en administrator for mer enn ett program, blir de tilordnet alle de gjeldende rollene i Apple School Manager. Administrator eller områdeansvarlig kan legge til, fjerne eller endre lederroller etter oppgraderingen.

Administrerte Apple-ID-er for alle roller

Når tidligere agenter og administratorer logger inn på Apple School Manager for første gang, endres Apple-ID-ene deres til administrerte Apple-ID-er. Hvis kontoene deres ikke tidligere ble konfigurert med tofaktorautentisering, bør de gjøre det nå.

Les mer

*For å oppgradere med en Mac må du bruke versjon 8 eller nyere av Safari. Hvis du bruker PC, må du sørge for at du har versjon 25.10 eller nyere av Microsoft Edge.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.