Oppgrader organisasjonen til Apple School Manager

Oppgrader til Apple School Manager for å fortsette å bruke Enhetsregistreringsprogrammet og Voluminnkjøpsprogrammet. Apples distribusjonsprogrammer ble avsluttet 1. desember 2019.

Hvis organisasjonen din allerede bruker Apples distribusjonsprogrammer, som Enhetsregistreringsprogrammet eller Voluminnkjøpsprogrammet, må du oppgradere til Apple School Manager.

Apple School Manager er en tjeneste du kan bruke for å kjøpe innhold, konfigurere automatisk enhetsregistrering gjennom MDM-løsningen din (administrasjon av mobile enheter) samt opprette kontoer for elever og ansatte. Apple School Manager er tilgjengelig på nettet og er utviklet for teknologiadministratorer, IT-administratorer, ansatte og instruktører.

Oppgrader til Apple School Manager

For å oppgradere logger du på school.apple.com med agentkontoen for Apples utrullingsprogrammer, og deretter følger du instruksjonene på skjermen.*

Når du oppgraderer, får Apple School Manager tilgang til følgende:

• kontoer
  • påloggingsinformasjon for kontoer
  • MDM-tjenere
  • MDM-enheter
  • tjenertokener
  • enhetsordrer
  • annet som er tilknyttet kontoen din

Når du har oppgradert, bruker du Apple School Manager-portalen for å få tilgang til dataene dine. Du mister tilgangen til nettstedet for Apples utrullingsprogrammer etter oppgraderingen.

Velg et domene for administrerte Apple-ID-er

Når du har oppgradert til Apple School Manager, blir du bedt om å skrive inn skolens nettsted. Apple School Manager bruker nettsiden til skolen, og vil opprette et reservert domene som standarddomenet for de administrerte Apple-ID-ene dine. Hvis nettstedet ditt for eksempel er www.minskole.edu, vil de administrerte Apple-ID-ene dine se slik ut: student@minskole.appleid.com.

Apple School Manager-administrator kan endre standarddomene etter oppgradering. Alle domener som blir lagt til etter registrering, må være verifisert før de kan brukes til administrerte Apple-ID-er.

Invitere kjøpere i Voluminnkjøpsprogrammet til å bli med i Apple School Manager

Skolen din kan ha én eller flere separate kontoer for Voluminnkjøpsprogrammet. Hvis skolen har disse kontoene, må du invitere dem separat fra brukerne dine etter at du har oppgradert til Apple School Manager. Finn ut hvordan du inviterer kjøpere i Voluminnkjøpsprogrammet til å bli med i Apple School Manager.

Rolleendringer for Apple School Manager

Apple School Manager introduserer noen endringer i rollene du tilordner brukerne dine.

Agent er nå administrator

I Apples utrullingsprogrammer var agent det høyeste nivået for administrativ tilgang. Agenter hadde mulighet til å godkjenne vilkårene og betingelsene for Apples utrullingsprogrammer på vegne av organisasjonen.

I Apple School Manager heter denne rollen nå administrator. Organisasjonen kan ha opptil fem administratorer i Apple School Manager.

Administratorer er nå ledere

I Apples utrullingsprogrammer fantes det administratorer for Enhetsregistreringsprogrammet, Voluminnkjøpsprogrammet og Apple-ID for studenter-programmet. I Apple School Manager heter administratorer nå ledere.

Typen administrator en bruker blir endret til, avhenger av ansvarsområdet til vedkommende:

Roller i Apples utrullingsprogrammer

Roller i Apple School Manager

Administrator for Enhetsregistreringsprogrammet

Enhetsleder

Administrator for Voluminnkjøpsprogram

Innholdsleder

Administrator for Apple-ID for studenter-programmet

Personleder

Alle administratorer for Apples utrullingsprogrammer som kunne opprette andre administratorer, blir personledere i Apple School Manager.

Én bruker kan ha flere roller i Apple School Manager. Hvis brukeren var administrator for flere enn ett program, blir vedkommende tilordnet alle de gjeldende rollene i Apple School Manager. Administrator eller områdeansvarlig kan legge til, fjerne eller endre lederroller etter oppgraderingen.

Administrerte Apple-ID-er for alle roller

Når tidligere agenter og administratorer logger på Apple School Manager for første gang, endres Apple-ID-ene deres til administrerte Apple-ID-er. Hvis kontoene deres ikke tidligere ble konfigurert med tofaktorautentisering, bør de gjøre det nå.

Finn ut mer

*For å oppgradere til Apple School Manager trenger du en Mac med Safari-versjon 8 eller nyere, eller en PC med Microsoft Edge-versjon 25.10 eller nyere.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.