Bruke 4K-skjermer, 5K-skjermer og Ultra HD-TV-er med Mac

Finn ut mer om Mac-støtte for 4K-skjermer, 5K-skjermer og Ultra HD-TV-er. Finn også ut hvilke systemkrav som gjelder, og hvordan du konfigurerer og justerer skjermen eller TV-en.

Du kan bruke 4K-skjermer og Ultra HD-TV-er sammen med disse Mac-maskinene:

• MacBook Pro (Retina, sent 2013) og nyere
  • Mac Pro (sent 2013)
  • iMac (27-tommers, sent 2013) og nyere
  • Mac mini (sent 2014)
  • MacBook Air (tidlig 2015) og nyere
  • MacBook (Retina, 12-tommers, tidlig 2015) og nyere

HDMI -skjermer

Du kan bruke 4K-skjermer og Ultra HD-TV-er med følgende oppløsninger og oppdateringsfrekvenser via den innebygde HDMI-porten på Mac:

• 3840 x 2160 med 30 Hz
  • 4096 x 2160 med 24 Hz (speiling støttes ikke med denne oppløsningen)

MacBook (2015 og nyere), MacBook Pro (2016 og nyere), iMac (2017 og nyere) og iMac Pro (2017) støtter disse oppløsningene og oppdateringsfrekvensene over HDMI 1.4b når du bruker USB-C digital AV-multiportadapter med macOS Sierra 10.12 eller nyere:

• Opptil 1080p ved 60 Hz
  • 3840 x 2160 ved 30 Hz
    Disse datamaskinene støtter også oppdateringsfrekvenser på 60 Hz over HDMI når du bruker en støttet HDMI 2.0-skjerm, HDMI Premium-sertifisert HDMI-kabel og en kompatibel USB-C-til-HDMI 2.0-adapter fra en tredjepart.

SST-skjermer (Single-Stream Transport)

De fleste SST 4K-skjermer støttes ved 30 Hz.

I OS X Yosemite v10.10.3 og nyere støttes de fleste SST 4K-skjermer (3840 x 2160) ved 60 Hz på følgende Mac-maskiner:

• MacBook Pro (Retina, 13-tommers, tidlig 2015) og nyere
  • MacBook Pro (Retina, 15-tommers, midten av 2014) og nyere
  • Mac Pro (sent 2013)
  • iMac (27-tommers, sent 2013) og nyere
  • MacBook Air (tidlig 2015)
  • iMac Pro (2017)*

I OS X Yosemite v10.10.3 og nyere støttes de fleste SST 4K-skjermer (4096 x 2160) ved 60 Hz på følgende Mac-maskiner:

• MacBook Pro (2016 og nyere)
  • Mac Pro (sent 2013)
  • iMac (Retina 5K, 27-tommers, sent 2014) og nyere
  • iMac Pro (2017)*

I macOS Sierra på MacBook (2015 og nyere) støttes 4K-skjermer (3840 x 2160) ved 60 Hz over DisplayPort.

*Finn ut mer om hvordan du kobler til flere skjermer til iMac Pro.

MST-skjermer (Multi-Stream Transport)

Disse Mac-maskinene støtter MST-skjermer ved 60 Hz:

• MacBook Pro (Retina, 15-tommers, sent 2013) og nyere
  • MacBook Pro (Retina, 13-tommers, tidlig 2015) og nyere
  • Mac Pro (sent 2013)
  • iMac (Retina 5K, 27-tommers, sent 2014) og nyere
  • iMac Pro (2017)*

Hvis du bruker en 60 Hz MST-skjerm med MacBook Pro (Retina, 15-tommers, midten av 2015) med grafikkortet AMD Radeon R9 M370X eller iMac (Retina 5K, 27-tommers, sent 2014), støttes bare én ekstra Thunderbolt-skjerm. Finn ut mer om Thunderbolt-porter og -skjermer.

Mac-maskinen registrerer MST-aktiverte skjermer automatisk. Skjermen kan imidlertid kreve en firmwareoppdatering for å støtte drift med 60 Hz. Ta kontakt med produsenten av skjermen for å få mer informasjon.

Du må konfigurere 4K-skjermer manuelt for å bruke MST. Følg disse trinnene for å bruke skjermens innebygde kontroller til å aktivere denne funksjonen:

• Sharp PN-K321: Velg Menu (Meny) > Setup (Oppsett) > DisplayPort STREAM > MST > SET
  • ASUS PQ321Q: Velg OSD-menyen > Setup (Oppsett) > DisplayPort Stream
  • Dell UP2414Q og UP3214Q: Velg Menu (Meny) > Display Setting (Skjerminnstilling) > DisplayPort 1.2 > Enable (Aktiver)
  • Panasonic TC-L65WT600: Velg Menu (Meny) > Display Port Settings (Innstillinger for Display Port) > Stream Setting (Strømmeinnstilling) > Auto
  • Andre DisplayPort-skjermer: Hør med produsenten av skjermen for å få mer informasjon om kompatibilitet.

*Finn ut mer om hvordan du kobler til flere skjermer til iMac Pro.

Skjermer med to kabler

Enkelte skjermer med høyere oppløsninger enn 4K krever to DisplayPort-kabler for å koble til skjermen med full oppløsning:

• Dell UP2715K 27-tommers 5K-skjerm støttes av iMac (Retina 5K, 27-tommers, sent 2014) og nyere og Mac Pro (sent 2013) som kjører OS X Yosemite v10.10.3 og nyere.
  • HP Z27q 5K-skjerm støttes av iMac (Retina 5K, 27-tommers, sent 2014) og nyere og Mac Pro (sent 2013) som kjører macOS Sierra.

LG UltraFine-skjermer

LG UltraFine 4K-skjerm støttes på disse Mac-maskinene med DisplayPort Alt-Mode over USB-C:

• MacBook Pro (2016 og nyere)
  • MacBook (2015 og nyere)
  • iMac (21,5-tommers, 2017)
  • iMac (Retina 4K, 21,5-tommers, 2017)
  • iMac (Retina 5K, 27-tommers, 2017)
  • iMac Pro (2017)*

LG UltraFine 5K-skjerm støttes på følgende Mac-maskiner med Thunderbolt 3 (USB-C):

• MacBook Pro (2016 og nyere)
  • iMac (21,5-tommers, 2017)
  • iMac (Retina 4K, 21,5-tommers, 2017)
  • iMac (Retina 5K, 27-tommers, 2017)
  • iMac Pro (2017)*

*Finn ut mer om hvordan du kobler til flere skjermer til iMac Pro.

Juster skjermen

Velg Apple-menyen () > Systeminnstillinger, og klikk deretter på Skjermer for å justere eller skalere oppløsningen på skjermen. Dette kan gjøre tekst og objekter større eller gi deg mer plass på skjermen. Hvis Mac-maskinen ikke gjenkjenner skjermen du har koblet til, holder du nede tilvalgstasten for å vise knappen for registrering av skjerm, og så klikker du på den knappen.

Les mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.