Bruke 4K-skjermer, 5K-skjermer og Ultra HD TV-er med Mac

Finn ut mer om Mac-støtte for 4K-skjermer, 5K-skjermer og Ultra HD-TV-er. Finn også ut hvilke systemkrav som gjelder, og hvordan du konfigurerer og justerer skjermen eller TV-en.

Du kan bruke 4K-skjermer og Ultra HD-TV-er sammen med disse Mac-maskinene:

• iMac (27-tommers, sent 2014) og nyere
  • iMac Pro (2017)*
  • Mac mini (sent 2014) og nyere*
  • Mac Pro (sent 2013)*
  • MacBook (Retina, 12-tommers, tidlig 2015) og nyere
  • MacBook Air (tidlig 2015) og nyere
  • MacBook Pro (Retina, sent 2013) og nyere

* Du kan finne ut mer om å koble flere skjermer til iMac ProMac mini (2018) eller Mac Pro (sent 2013).

HDMI-skjermer

Mac-maskiner med innebygde HDMI-porter

Alle Macer med innebygd HDMI-port kan støtte 4K-skjermer og Ultra HD TV-er via HDMI med en oppløsning på 3840 x 2160 med 30 Hz, eller med en oppløsning på 4096 x 2160 med 24 Hz. Merk at speiling ikke støttes med en oppløsning på 4096 x 2160 med 24 Hz.

Den innebygde HDMI-porten på Mac mini (2018) støtter også oppløsninger på opptil 4096 x 2160 med 60 Hz.

Mac-maskiner som er kompatible med HDMI via adapter

Følgende Mac-modeller støtter oppløsninger og oppdateringsfrekvenser på opptil 1080p med 60 Hz, og 3840 x 2160 med 30 Hz, over HDMI 1.4b ved bruk av Apple USB-C digital AV-multiportadapter med macOS Sierra 10.12 eller nyere:

• iMac (2017 og nyere)
  • iMac Pro (2017)
  • MacBook (2015 og nyere)
  • MacBook Air (Retina, 13-tommers, 2018)
  • MacBook Pro (2016 og nyere)

Datamaskinene ovenfor støtter også oppdateringsfrekvenser på 60 Hz over HDMI når du bruker en støttet HDMI 2.0-skjerm, HDMI Premium-sertifisert HDMI-kabel og en kompatibel USB-C-til-HDMI 2.0-adapter fra en tredjepart.

Hvis HDMI-skjermen som er koblet til Macen, starter til Apple-logoen for så å bli mørk, må du kanskje oppdatere HDMI-kabelen. For å forsikre kompatibilitet og for å oppnå 4K-oppløsning anbefaler Apple en kabel som støtter HDMI 2.0 eller nyere, som for eksempel Belkin Ultra High Speed 4K HDMI-kabel.

SST-skjermer (Single-Stream Transport)

De fleste SST 4K-skjermer støttes ved 30 Hz.

I OS X Yosemite 10.10.3 og nyere støttes de fleste SST 4K-skjermer (3840 x 2160) ved 60 Hz på følgende Mac-maskiner:

• iMac (27-tommers, sent 2014) og nyere
  • iMac Pro (2017)
  • Mac mini (2018)
  • Mac Pro (sent 2013)
  • MacBook Air (tidlig 2015) og nyere
  • MacBook Pro (Retina, 13-tommers, tidlig 2015) og nyere
  • MacBook Pro (Retina, 15-tommers, midten av 2014) og nyere

I OS X Yosemite 10.10.3 og nyere støttes de fleste SST 4K-skjermer (4096 x 2160) ved 60 Hz på følgende Mac-maskiner:

• iMac (Retina 5K, 27-tommers, sent 2014) og nyere
  • iMac Pro (2017)
  • Mac Pro (sent 2013)
  • MacBook Pro (2016 og nyere)

I macOS Sierra på MacBook (2015 og nyere) støttes 4K-skjermer (3840 x 2160) ved 60 Hz over DisplayPort.

MST-skjermer (Multi-Stream Transport)

Disse Mac-maskinene støtter MST-skjermer ved 60 Hz:

• iMac (Retina 5K, 27-tommers, sent 2014) og nyere
  • iMac Pro (2017)
  • Mac mini (2018)
  • Mac Pro (sent 2013)
  • MacBook Air (Retina, 13-tommers, 2018)
  • MacBook Pro (Retina, 13-tommers, tidlig 2015) og nyere
  • MacBook Pro (Retina, 15-tommers, sent 2013) og nyere

Hvis du bruker en 60 Hz MST-skjerm med MacBook Pro (Retina, 15-tommers, midten av 2015) med grafikkortet AMD Radeon R9 M370X eller iMac (Retina 5K, 27-tommers, sent 2014), støttes bare én ekstra Thunderbolt-skjerm. Finn ut mer om Thunderbolt-porter og -skjermer.

Macen registrerer MST-aktiverte skjermer automatisk. Skjermen kan imidlertid kreve en firmwareoppdatering for å støtte drift med 60 Hz. Ta kontakt med produsenten av skjermen for å få mer informasjon.

Du må konfigurere 4K-skjermer manuelt for å bruke MST. Følg disse trinnene for å bruke skjermens innebygde kontroller til å aktivere denne funksjonen:

• Sharp PN-K321: Velg Menu (Meny) > Setup (Oppsett) > DisplayPort STREAM > MST > SET
  • ASUS PQ321Q: Velg OSD-menyen > Setup (Oppsett) > DisplayPort Stream
  • Dell UP2414Q og UP3214Q: Velg Menu (Meny) > Display Setting (Skjerminnstilling) > DisplayPort 1.2 > Enable (Aktiver)
  • Panasonic TC-L65WT600: Velg Menu (Meny) > Display Port Settings (Innstillinger for Display Port) > Stream Setting (Strømmeinnstilling) > Auto
  • Andre DisplayPort-skjermer: Hør med produsenten av skjermen for å få mer informasjon om kompatibilitet.

Skjermer med to kabler

Enkelte skjermer med høyere oppløsninger enn 4K krever to DisplayPort-kabler for å koble til skjermen med full oppløsning:

• Dell UP2715K 27-tommers 5K-skjermen støttes av iMac (Retina 5K, 27-tommers, sent 2014) og nyere og Mac Pro (sent 2013) som kjører OS X Yosemite 10.10.3 og nyere.
  • HP Z27q 5K-skjerm støttes av iMac (Retina 5K, 27-tommers, sent 2014) og nyere og Mac Pro (sent 2013) som kjører macOS Sierra.

LG UltraFine-skjermer

LG UltraFine 4K-skjerm støttes på disse Mac-maskinene med DisplayPort Alt-Mode over USB-C:

• iMac (21,5-tommers, 2017)
  • iMac (Retina 4K, 21,5-tommers, 2017)
  • iMac (Retina 5K, 27-tommers, 2017)
  • iMac Pro (2017)
  • Mac mini (2018)
  • MacBook (2015 og nyere)
  • MacBook Air (Retina, 13-tommers, 2018)
  • MacBook Pro (2016 og nyere)

LG UltraFine 5K-skjerm støttes på følgende Mac-maskiner med Thunderbolt 3 (USB-C):

• iMac (21,5-tommers, 2017)
  • iMac (Retina 4K, 21,5-tommers, 2017)
  • iMac (Retina 5K, 27-tommers, 2017)
  • iMac Pro (2017)
  • Mac mini (2018)
  • MacBook Air (Retina, 13-tommers, 2018)
  • MacBook Pro (2016 og nyere)

Juster skjermen din

Velg Apple-menyen () > Systeminnstillinger, og klikk deretter på Skjermer for å justere eller skalere oppløsningen på skjermen. Dette kan gjøre tekst og objekter større eller gi deg mer plass på skjermen. Hvis Macen ikke gjenkjenner skjermen du har koblet til, holder du nede tilvalgstasten for å vise knappen for registrering av skjerm, og så klikker du på den knappen.

Skjerm-valg

Les mer

• 4K-skjermer og Ultra HD-TV-enheter som bruker Windows 7, 8, og 8.1 med Boot Camp, bruker de samme reglene som macOS. Hvis du oppgraderer fra Windows 8 til 8.1, bør du reparere Boot Camp-driverne
  • For å få best mulig grafikkytelse på 4K-skjermen bør du koble skjermen eller adapteren direkte til Macen – ikke via noen annen enhet.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.