Bruk Bilder på Mac

Finn ut hvordan du kan få bildene dine på alle enhetene dine, administrere samlingen samt redigere og dele bildene.

Bilder hjelper deg med å holde det voksende biblioteket ditt organisert og tilgjengelig. Kraftige og intuitive redigeringsverktøy hjelper deg med å gjøre bildene perfekte. Minner viser frem de beste bildene fra bildebiblioteket ditt i vakre samlinger. Og med iCloud-bilder kan du lagre bilder og videoer fra et helt liv, og holde dem oppdatert i iCloud og på alle enhetene dine.

Før du begynner

Få tilgang til alle bildene dine uansett hvor du er

iCloud-bilder holder automatisk alle bildene dine i iCloud, slik at du har tilgang til dem på iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV, Mac, iCloud.com eller på en PC. Når du redigerer og organiserer bilder i Bilder-appen, blir endringene holdt oppdatert og synlige over alt.

Administrere iCloud-lagring

Bildene og videoene du lagrer i iCloud-bilder, bruker av iCloud-lagringsplassen din. Før du slår på iCloud-bilder, må du sørge for å ha nok plass til å lagre hele samlingen. Du kan se hvor mye plass du trenger, og så oppgradere lagringsabonnementet om nødvendig.

Slå på iCloud-bilder

Det er enkelt å komme i gang. Bare slå på iCloud-bilder i Innstillinger, og sørg for at du er pålogget med samme Apple-ID på alle enhetene dine. På Mac går du til Systemvalg > iCloud og klikker på Valg-knappen ved siden av Bilder. Deretter velger du iCloud-bilder.

Hold bildebiblioteket ditt organisert

På Mac er bildesamlingen delt inn i fire hovedkategorier: År, Måneder, Dager og Alle bilder. Alle bilder-fanen viser alle bildene og videoene dine i kronologisk rekkefølge. Under År, Måneder og Dager finner du bildene og videoene dine gruppert etter hvor og når de ble tatt.

Bilder-appen sorterer bildene som Minner, Favoritter, Personer og Steder i sidepanelet under Bibliotek. Sidepanelet viser også hva du og vennene dine har deltbildealbumene dine og prosjekter du har opprettet.

Finn ut mer om hvordan du kan organisere og finne bilder.

Gjør mer med Bilder-appen

Det er Macen du bruker når du vil få ting gjort. Derfor er det nå lettere enn noen gang å lage praktfulle lysbildeserier med Bilder-appen, dele dem med alle du vil, og raskt finne øyeblikket du leter etter. Alt med bare noen få klikk.

Spill av en lysbildeserie eller en film

Du kan sette sammen en lysbildeserie direkte i Bilder med noen få klikk. Åpne et album, og klikk på Lysbildeserie. Tilpass tema og musikk, og klikk deretter på Start lysbildeserie.

For å spille av en film går du til Måneder- eller Dager-visningen, klikker på mer-knappen  på en samling og klikker på Spill av film.

Du kan også se filmer i Minner-delen. Åpne et minne, og klikk på avspillingsknappen . Mens filmen spilles av, klikker du på tannhjulknappen  for å justere filmens stemning og lengde.

Del med venner

Klikk på delingsknappen delingssymbolet for å dele bilder i Delte albumer, Mail med mer. Eller send bilder til sosiale medier, for eksempel Facebook og Twitter.

Søk i bildene dine

Finn bildet eller videoen du leter etter, på et øyeblikk. Bare bruk søkefeltet som er direkte innebygd i Bilder-verktøylinjen. Du kan søke etter bilder ved å skrive inn navn på familie og venner, steder eller objekter på bildene, for eksempel kake eller ballonger.

Slett bilder og videoer fra biblioteket

Hvis du har bilder og videoer du ikke vil beholde lenger, kan du slette dem enkeltvis eller flere om gangen.

Slett ett bilde

1. Velg bildet du vil slette.
  2. Trykk på Slett-knappen.
  3. Bekreft at du vil slette bildet.

Slette flere bilder

1. Trykk på og hold inne Kommando-tasten.
  2. Velg bildene du vil slette.
  3. Trykk på Slett-knappen.
  4. Bekreft at du vil slette bildene.

Når du sletter et bilde, legges det til i Nylig slettet-albumet, der det forblir i 30 dager. Hvis du bruker iCloud-bilder, flyttes bildene du sletter, til Nylig slettet-albumet på de andre enhetene dine også. Etter 30 dager sletter Bilder bildene permanent. Du kan slette bilder permanent med det samme ved å klikke på Slett alle i Nylig slettet-albumet.

Når du sletter bilder direkte fra et album ved å trykke på Slett-tasten, fjerner du dem bare fra albumet, ikke fra hele bildesamlingen. Hvis du vil slette bildene fra både albumet og samlingen, må du trykke på Kommando-Slett.

Rediger bilder

Bilder inneholder kraftige redigeringsverktøy som er enkle å bruke. Du kan justere bildene på ulike måter og få dem til å se ut akkurat slik du vil. Og hvis du vil starte på nytt, kan du alltid gå tilbake til det opprinnelige bildet. Slik kommer du i gang:

1. Dobbeltklikk på bildet du vil redigere, enten i Bilder-visningen eller inne i et album.
  2. Klikk på Rediger i øvre høyre hjørne i Bilder.
  3. Redigeringsverktøyene vises langs den høyre siden av vinduet. Klikk på verktøyet du vil bruke.

Klikk på Ferdig når du har redigert bildet. Vil du begynne på nytt? Klikk på Gjenopprett original. Hvis du bruker iCloud-bilder, ser du endringene på alle enhetene dine.

Med Bilder for macOS High Sierra og nyere kan du også sende bilder til de fleste tredjepartsapper for bilderedigering og deretter lagre endringene rett tilbake i biblioteket. Finn ut mer om hvordan du redigerer bilder med tredjepartsapper og -utvidelser.

Se og legg til informasjon om et bilde

Du kan også legge til detaljer om bildene dine, for eksempel en beskrivelse, et nøkkelord eller et bestemt sted. Du kan til og med bruke Legg til ansikter for å ta med navn på venner og familie på hvert enkelt bilde.

For å se Info-vinduet dobbeltklikker du på et bilde for å åpne det, og deretter klikker du på informasjonsknappen informasjonssymbolet i øvre høyre hjørne. Alternativt kan du velge et bilde og bruke hurtigtasten Kommando-I. Når du har lagt til informasjon, kan du bruke søkelinjen til å finne bilder basert på nøkkelord, tittel, beskrivelse, ansikter eller sted.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.