Bruke Bilder på Mac

Finn ut hvordan du kan få bildene dine på alle enhetene dine, administrere samlingen samt redigere og dele bilder.

Bilder hjelper deg med å holde det voksende biblioteket ditt organisert og tilgjengelig. Kraftige og intuitive redigeringsverktøy hjelper deg med å gjøre bildene dine perfekte. Minner viser fram de beste bildene fra bildebiblioteket ditt i vakre samlinger. Og med iCloud-bildebiblioteket kan du lagre bildene og videoene fra hele livet ditt trygt i iCloud og holde dem oppdatert på alle enhetene dine.

Før du begynner

Få tilgang til bildene dine uansett hvor du er

iCloud-bildebiblioteket holder automatisk alle bildene dine lagret i iCloud, slik at du har tilgang til dem på iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV, Mac iCloud.com eller PC. Når du redigerer og organiserer bilder i Bilder-appen, blir endringene oppdatert og synlige over alt.

Administrere iCloud-lagring

Bildene og videoene du oppbevarer i iCloud-bildebibliotek, bruker iCloud-lagringsplassen din. Før du slår på iCloud-bildebibliotek, må du sørge for at du har tilstrekkelig plass til å oppbevare hele samlingen der. Du kan se hvor mye plass du trenger og så oppgradere lagringsabonnementet om nødvendig.

Slå på iCloud-bildebibliotek

Det er enkelt å komme i gang. Bare slå på iCloud-bildebibliotek i Innstillinger og sørg for at du er logget på med samme Apple-ID på alle enhetene. På Mac går du til Systemvalg > iCloud og klikker på Valg-knappen ved siden av Bilder. Velg så iCloud-bildebibliotek.

Hold bildebiblioteket ditt organisert

Bilder-appen er organisert på samme måte på alle Apple-enhetene dine. Dermed føles den alltid kjent. På Mac er samlingen din delt inn i fire hovedkategorier: Bibliotek, Delt, Album og Prosjekter.

Bilder-appen sorterer automatisk bildene, videoene, minnene, favorittene dine og personer med mer for deg i Bibliotek. Og du finner bilder og videoer du har tatt på omtrent samme tid og sted, gruppert i Øyeblikk, Samlinger og År. Se bildene du deler med andre i iCloud-bildedeling i Delt. Organiser samlingen din i Album. Deretter kan du se og bestille bøker, kort, kalendere, utskrifter og mer i Prosjekter.

Gjør mer med Bilder-appen

Det er Mac du går til når du vil få ting gjort. Derfor er det nå lettere enn noen gang å lage praktfulle lysbildeserier med Bilder-appen, dele dem med alle du vil og raskt finne øyeblikket du leter etter. All med bare noen få klikk.

Spille en lysbildeserie

Lag en lysbildeserie på et blunk, direkte i Bilder. Åpne hvilket som helst album og klikk på Lysbildeserie. Tilpass tema og musikk, så er alt klart.

Eller du kan klikke på tittelen til et Øyeblikk, en Samling eller et År. Deretter klikker du på .

Dele med venner

Bruk  til å dele bilder i iCloud-bildedeling, Mail og mer. Eller send bilder til sosiale medier, for eksempel Facebook og Twitter.

Marker flere bilder

Bilder-appen gjør til og med at du mer effektivt kan markere flere bilder og videoer fra biblioteket ditt. Bare marker mer enn ett bilde eller mer enn én video, så kan du med en gang se hvor mange du har, øverst til høyre i Bilder-appen. Deretter kan du flytte dem til et album, skjule slette og få informasjon med mer.

Søk i bildene dine

Finn bildene eller videoen du leter etter, på et øyeblikk. Bare bruk søkefeltet som er innebygd direkte i Bilder. Du kan søke etter bilder basert på hvem som er på dem eller hva de inneholder, som for eksempel kake eller ballonger.

Eller prøv filteret øverst til høyre i Bilder-appen. Klikk på Viser og velg mellom Favoritter, Redigert, Bilder og Videoer.

Slette bilder og videoer fra biblioteket

Hvis du har bilder og videoer du ikke vil beholde lenger, kan du slette dem en og en, eller flere om gangen.

Slette ett bilde

1. Velg bildet du vil slette.
  2. Trykk på Slett-knappen.
  3. Bekreft at du vil slette bildet.

Slette flere bilder

1. Hold inne Kommando.
  2. Velg bildene du vil slette.
  3. Trykk på Slett-knappen.
  4. Bekreft at du vil slette bildene.

Når du sletter et bilde, legges det til i Nylig slettet-albumet, der det forblir i 30 dager. Hvis du bruker iCloud-bildebibliotek, blir bildene du sletter, flyttet til Nylig slettet-albumet på de andre enhetene dine også. Etter 30 dager sletter Bilder bildene permanent. Du kan slette bilder permanent øyeblikkelig ved å klikke på Slett alle i Nylig slettet-albumet.

Når du sletter bilder direkte fra et album ved å trykke på Slett-knappen, fjerner du dem bare fra albumet og ikke fra hele bildesamlingen. Hvis du vil slette bildene både fra albumet og samlingen, må du trykke på Kommando-Slett.

Redigere bilder

Bilder inneholder kraftige redigeringsverktøy som er enkle å bruke. Du kan justere bildene dine på ulike måter og få dem til å se ut akkurat slik du vil. Og hvis du vil starte på nytt, kan du alltid gå tilbake til det opprinnelige bildet. Slik kommer du i gang:

1. Dobbeltklikk på bildet du vil redigere, enten i Bilder-visningen eller inne i et album.
  2. Klikk på Rediger eller  øverst i høyre hjørne av Bilder.
  3. Redigeringsverktøyene vises langs den høyre siden av vinduet. Klikk på verktøyet du vil bruke.

Klikk på Ferdig når du har redigert bildet. Vil du begynne på nytt? Klikk på Gjenopprett original. Hvis du bruker iCloud-bildebibliotek, vil du se endringene på alle enhetene dine.

Med Bilder for macOS High Sierra kan du sende bilder til de fleste tredjepartsbildeapper, redigere dem der og lagre endringene rett tilbake i biblioteket ditt. Finn ut mer om hvordan du kan redigere bilder med tredjepartsapper og utvidelser.

Se og legge til informasjon om et bilde

Du kan også legge til detaljer på bildene dine, for eksempel en beskrivelse, et nøkkelord eller et bestemt sted. Du kan til og med bruke Legg til ansikter for å ta med navn på venner og familie på hvert enkelt bilde.

Hvis du vil vise Info-vinduet, kan du dobbeltklikke på et bilde for å åpne det, og deretter klikke på  øverst til høyre. Eventuelt kan du velge et bilde og bruke tastatursnarveien Kommando-I. Når du har lagt til informasjon, kan du bruke søkelinjen til å finne bilder etter nøkkelord, tittel, beskrivelse, ansikter eller sted.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.

Publiseringsdato: Thu Feb 22 14:53:46 GMT 2018