Bruke Bilder på Mac

Finn ut hvordan du kan få bildene dine på alle enhetene dine, administrere samlingen samt redigere og dele bildene.

Bilder på MacBook og iMac

Bilder hjelper deg med å holde det voksende biblioteket ditt organisert og tilgjengelig. Kraftige og intuitive redigeringsverktøy hjelper deg med å gjøre bildene dine perfekte. Minner viser fram de beste bildene fra bildebiblioteket ditt i vakre samlinger. Og med iCloud-bilder kan du lagre og holde oppdatert bilder og videoer fra et helt liv i iCloud og på alle enhetene dine.

Før du begynner

Få tilgang til bildene dine uansett hvor du er

iCloud-bilder holder automatisk alle bildene dine i iCloud, slik at du har tilgang til dem på iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV, Mac, iCloud.com eller på en PC. Når du redigerer og organiserer bilder i Bilder-appen, blir endringene oppdatert og synlige over alt.

Bilder på iPhone, Mac og iPad

Administrere iCloud-lagring

Bildene og videoene du lagrer i iCloud-bilder, bruker av iCloud-lagringsplassen din. Før du slår på iCloud-bilder, må du påse at du har nok plass til å lagre hele samlingen. Du kan se hvor mye plass du trenger, og så oppgradere lagringsabonnementet om nødvendig.

Slå på iCloud-bilder

Det er enkelt å komme i gang. Bare slå på iCloud-bilder i Innstillinger, og påse at du er pålogget med den samme Apple-ID-en på alle enhetene dine. På Mac går du til Systemvalg > iCloud og klikker på Valg-knappen ved siden av Bilder. Deretter velger du iCloud-bilder.

Hold bildebiblioteket ditt organisert

Bilder-appen på Mac

På Mac er bildesamlingen din delt inn i fire hovedkategorier: Bilder, Øyeblikk, Samlinger og År. Bilder-fanen viser alle bildene og videoene dine i kronologisk rekkefølge. I Øyeblikk, Samlinger og År finner du bildene og videoene dine gruppert sammen basert på tidspunktet og stedet de ble tatt.

Bilder-appen sorterer bildene dine etter Minner, Favoritter, Personer og Steder i sidepanelet under Bibliotek. Sidepanelet viser også hva du og vennene dine har deltbildealbumene dine og prosjekter som du har opprettet.

Gjør mer med Bilder-appen

Det er Mac du går til når du vil få ting gjort. Derfor er det nå lettere enn noen gang å lage praktfulle lysbildeserier med Bilder-appen, dele dem med alle du vil, og raskt finne øyeblikket du leter etter. Alt med bare noen få klikk.

spiller av en lysbildeserie i Bilder

Spille av en lysbildeserie

Lag en lysbildeserie på et blunk, direkte i Bilder. Åpne hvilket som helst album, og klikk på Lysbildeserie. Tilpass tema og musikk, så er alt klart.

Eller du kan klikke på tittelen til et Øyeblikk, en Samling eller et År. Klikk deretter på spill av-symbolet.

dele et bilde med venner

Dele med venner

Bruk del-symbolet til å dele bilder i Delte albumer, Mail og mer. Eller send bilder til sosiale medier, for eksempel Facebook og Twitter.

markere flere bilder

Marker flere bilder

Bilder-appen gjør det raskt og effektivt å jobbe med flere bilder og videoer fra biblioteket ditt. Bare marker mer enn ett bilde eller én video, så ser du umiddelbart hvor mange du har valgt, øverst til høyre i Bilder-appen. Deretter kan du flytte dem til et album, skjule, slette og få informasjon med mer.

søke etter bursdagsbilder

Søk i bildene dine

Finn bildene eller videoen du leter etter, på et øyeblikk. Bare bruk søkefeltet som er direkte innebygd i Bilder-verktøylinjen. Du kan søke etter bilder ved å skrive inn navn på familie og venner, steder og det som vises i bildene, for eksempel kake eller ballonger.

Eller prøv filteret øverst til høyre i Bilder-appen. Klikk på Alle elementer ved siden av Viser. Velg deretter å vise bare Favoritter, Redigert, Bilder eller Videoer.

Slette bilder og videoer fra biblioteket

Hvis du har bilder og videoer du ikke vil beholde lenger, kan du slette dem én og én, eller flere om gangen.

Slette ett bilde

1. Velg bildet du vil slette.
  2. Trykk på Slett-knappen.
  3. Bekreft at du vil slette bildet.

Slette flere bilder

1. Hold inne Kommando.
  2. Velg bildene du vil slette.
  3. Trykk på Slett-knappen.
  4. Bekreft at du vil slette bildene.

Når du sletter et bilde, legges det til i Nylig slettet-albumet, der det forblir i 30 dager. Hvis du bruker iCloud-bilder, flyttes bildene du sletter, til Nylig slettet-albumet på de andre enhetene dine også. Etter 30 dager sletter Bilder bildene permanent. Du kan øyeblikkelig slette bilder permanent ved å klikke på Slett alle i Nylig slettet-albumet.

Når du sletter bilder direkte fra et album ved å trykke på Slett-knappen, fjerner du dem bare fra albumet og ikke fra hele bildesamlingen. Hvis du vil slette bildene både fra albumet og samlingen, må du trykke på Kommando-Slett.

Redigere bilder

Bilder inneholder kraftige redigeringsverktøy som er enkle å bruke. Du kan justere bildene dine på ulike måter og få dem til å se ut akkurat slik du vil. Og hvis du vil starte på nytt, kan du alltid gå tilbake til det opprinnelige bildet. Slik kommer du i gang:

1. Dobbeltklikk på bildet du vil redigere, enten i Bilder-visningen eller inne i et album.
  2. Klikk på Rediger eller rediger-symbolet øverst til høyre i Bilder.
  3. Redigeringsverktøyene vises langs den høyre siden av vinduet. Klikk på verktøyet du vil bruke.

Klikk på Ferdig når du har redigert bildet. Vil du begynne på nytt? Klikk på Gjenopprett original. Hvis du bruker iCloud-bilder, ser du endringene på alle enhetene dine.

Med Bilder for macOS High Sierra og nyere kan du også sende bilder til de fleste tredjepartsapper for bilderedigering og deretter lagre endringene rett tilbake i biblioteket. Finn ut mer om hvordan du kan redigere bilder med tredjepartsapper og utvidelser.

vise informasjon om et bilde

Se og legge til informasjon om et bilde

Du kan også legge til detaljer på bildene dine, for eksempel en beskrivelse, et nøkkelord eller et bestemt sted. Du kan til og med bruke Legg til ansikter for å ta med navn på venner og familie på hvert enkelt bilde.

For å vise Info-vinduet dobbeltklikker du på et bilde og åpner det, og deretter klikker du på informasjon-symbolet øverst til høyre eller markerer et bilde og bruker tastatursnarveien Kommando-I. Når du legger til informasjon, kan du bruke Søk-feltet til å finne bilder etter nøkkelord, tittel, beskrivelse, ansikter eller sted.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.