Les og svar på meldinger med Apple Watch

Apple Watch trykker deg lett på håndleddet når du mottar en ny melding. Bare løft opp armen hvis du vil lese den og svare.

Lese en melding

For å åpne Meldinger trykker du på Digital Crown for å se alle appene, og deretter trykker du på Meldinger-appen. Du kan også åpne Meldinger fra Dock.

Hvis du får varsel om en melding, hever du håndleddet for å se den, eller drar ned på klokkens overflate.

Svare på meldinger

For å svare ruller du til slutten av meldingen og velger et alternativ. Med de nyeste versjonene av watchOS og iOS kan du sende et svar du har angitt på forhånd, bruke Scribble eller ta opp et svar med mer.

Forhåndsskrevne svar som Hei, Hva skjer og På vei.

For å bruke forhåndsinnstilte svar ruller du til slutten av meldingen og trykker på et svar. Du kan også opprette dine egne svar.

Ofte brukte emojier, som hjerte og OK.

For å sende en emoji trykker du på emoji-knappen, og deretter vrir du på Digital Crown for å se flere alternativer. Trykk for å sende.

Håndskrevne notater, som Takk.

For å sende en håndskrevet melding eller et klistremerke trykker du på emoji-symbolet, blar ned, og deretter trykker du på Klistremerker. For å bruke en annen melding eller et annet klistremerke bruker du Meldinger på iPhone.

«Det høres bra ut. Har du noen ideer?»-melding

For å ta opp en melding trykker du på mikrofonsymbolet, så sier du noe, og trykker Send eller Ferdig. Hvis du vil sende meldingen som tekst i stedet for lyd, må du endre innstillingene i Apple Watch-appen på iPhone.

håndskrevet o

Trykk på Scribble-symbolet for å skrive bokstaver eller ord på skjermen og la Apple Watch gjøre dem til tekst. Lær om Scribble

Valg for å svare, sende posisjon, se detaljer eller velge et språk

Hvis du vil vise hvor du befinner deg på et kart, trykker du hardt på skjermen under en samtale, og deretter på Send posisjon.

Hjertetegning

For å svare med en Digital Touch trykker du på Digital Touch-knappen, og deretter kan du sende en skisse, et trykk, hjerteslaget ditt og mer til.

Hjerte-tapback

For å bruke Tapback dobbeltklikker du på en melding og trykker deretter for å velge et Tapback, som tommel opp eller et hjerte.

Sende en ny melding

Du kan også be Siri om å lage en melding for deg. Du kan for eksempel si til Siri: «Fortell Johan at jeg kommer om 20 minutter». Senk armen for å sende. Du kan også bruke denne fremgangsmåten:

1. Trykk på Digital Crown for å åpne Hjem-skjermen, og trykk deretter på Meldinger-appen.
  2. Trykk hardt på skjermen og trykk deretter på Ny melding.
  3. Trykk på Legg til kontakt. Du kan trykke på en kontakt i listen som vises, trykke på Kontakter-knappen for å se flere kontakter, trykke på Mikrofon-knappen for å søke etter noen eller diktere et telefonnummer, eller du kan trykke på Tastatur-knappen for å skrive inn et telefonnummer.
  4. Lag meldingen.

Lage et nytt ferdig svar

Slik tilpasser du et svar:

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone og trykk på Min klokke-fanen.
  2. Gå til Meldinger > Standardsvar.
  3. Trykk på et standardsvar for å endre det.

Trykk på Rediger for å fjerne et standardsvar eller endre rekkefølgen.

Standardsvar som Hei, Hva skjer og På vei.

Slette en samtale

1. Sveip mot venstre i samtalen.
  2. Trykk på papirkurvsymbolet.
    Melding fra Jane Appleseed
  3. Trykk på Papirkurv igjen.

Få hjelp