Hvis du ser feil 53 når du oppdaterer eller gjenoppretter iPhone eller iPad

Finn ut mer om feil 53 og hva du kan gjøre hvis du ser den i iTunes.

Om feil 53

Etter at du har prøvd å oppdatere eller gjenopprette iOS-enheten i iTunes på en Mac eller PC, kan det hende du ser feil 53 i iTunes. Feil 53 vises når en enhet ikke består en sikkerhetstest. Denne testen ble laget for å kontrollere om Touch ID virker som den skal før enheten sendes fra fabrikken. Det var ikke meningen at kunder skulle bli berørt av den.

Apple har sluppet en oppdatering av iOS 9.3 som alle som har opplevd feil 53, kan bruke til å gjennomføre gjenoppretting av enheten ved hjelp av iTunes på Mac eller PC. Følg trinnene i denne artikkelen for å gjenopprette enheten din. Hvis du mener at du har betalt for utskifting av en enhet utenom garantien i forbindelse med feil 53, kontakter du Apple-kundestøtte og ber om refusjon.

Dette bør du gjøre

1. Hvis iTunes er åpen på Mac-maskinen eller PC-en, avslutter du iTunes.
  2. Hvis iOS-enheten er koblet til datamaskinen, kobler du den fra.
  3. Kontroller at enheten har den nyeste versjonen av iTunes.
  4. Koble iOS-enheten til datamaskinen med en USB-kabel.
  5. Åpne iTunes og velg enheten du har.
  6. Når du ser valget mellom å gjenopprette eller oppdatere i iTunes, klikker du på Oppdater. iTunes vil forsøke å installere iOS på nytt og gjenopprette enheten uten å slette dataene.1
  7. Hvis du ikke kommer videre fra Apple-logoskjermen, tvinger du iOS-enheten til å starte på nytt2. Når du ser valget mellom å gjenopprette eller oppdatere, klikker du på Gjenopprett.
  8. Når du ser velkomstskjermen på iOS-enheten, følger du trinnene på skjermen for å konfigurere enheten.
    • Hvis du tidligere har sikkerhetskopiert enheten, kan du konfigurere den fra sikkerhetskopien.
    • Når du ser skjermbildet for Touch ID, trykker du på Konfigurer Touch ID senere.
  9. Hvis Touch ID ikke virket på enheten din før du så feil 53, vil denne funksjonen fortsatt ikke virke etter at du har oppdatert eller gjenopprettet enheten. Kontakt Apple-kundestøtte hvis du har spørsmål om servicealternativer for Touch ID.

Hvis feil 53 vedvarer, tar du kontakt med Apple-kundestøtte.

1. Hvis gjenopprettingen ikke fullføres, og du ser et annet feilnummer enn feilnummer 53, finner du ut hva du skal gjøre her.
  2. For å tvinge enheten til å starte på nytt, trykker du på både Dvale/vekke-knappen og Hjem-knappen og holder dem nede i minst ti sekunder, helt til du ser Apple-logoen igjen.