Slik bruker du Apple Watch

Finn ut hvordan du bruker Digital Crown, sideknappen og bevegelser.

Digital Crown og sideknapp på Apple Watch

Trykk på eller roter Digital Crown

• Trykk for å se urskiven eller Hjem-skjermen.
  • Dobbelttrykk for å gå tilbake til forrige app.
  • Trykk og hold for å bruke Siri
  • Vri for å zoome, rulle eller justere hva som er på skjermen.
  • På Apple Watch Series 2 eller nyere* kan du vri for å låse opp skjermen under en svømmeøkt

Trykk på sideknappen

• Trykk for å vise eller skjule Dock.
  • Trykk og hold inne for å bruke SOS.
  • Dobbelttrykk for å bruke Apple Pay.
  • Trykk og hold inne for å slå klokken av eller på.

Båndutløserknappene på Apple Watch

Fjern Apple Watch-remmen

På baksiden av klokken er det knapper for å løse ut klokkeremmen.

Finn ut hvordan du fjerner Apple Watch-remmen

Kikk på Apple Watch-skjermen

På Apple Watch Series 2 eller nyere kan du vekke skjermen gradvis for å holde lysstyrken lav. Eksempel: Du vil kanskje se raskt på skjermen i kinosalen.

Vri sakte på Digital Crown for å gradvis vekke skjermen, deretter vrir du den motsatt vei for å sende skjermen tilbake i dvale.

Sjekk timeplanen din med Time Travel

Slik slår du på Time Travel:

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone.
  2. Trykk på Min klokke-fanen og deretter på Klokke > Time Travel.

Vri på Digital Crown for å bruke Time Travel. Når du endrer tiden, oppdateres hver støttede komplikasjon. Trykk på Digital Crown eller Time Travel for å gå tilbake til det nåværende klokkeslettet.

Bruk bevegelser

Du kan bruke flere ulike bevegelser for å styre Apple Watch. Når du berører skjermen, bruker klokken Force Touch-teknologi til å registrere hvor hardt du trykker.

Trykk hardt

Trykk hardt på skjermen for å velge en annen urskive, se alternativer i en app med mer.

Trykk

Trykk på skjermen for å velge en knapp eller et element.

Dra

Dra fingrene over skjermen for å rulle eller justere en skyveknapp.

Sveip

Sveip opp, ned, til venstre eller til høyre for å se forskjellige skjermer.

* Kun tilgjengelig på Apple Watch Series 2 eller nyere. Du kan ikke bruke Apple Watch Series 1 og Apple Watch (1. generasjon) når du svømmer. Finn ut mer om vannbestandigheten til Apple Watch