Bruk Apple Pencil med iPad eller iPad Pro

Finn ut hvordan du sammenkobler, bruker og lader Apple Pencil.

Hvilken Apple Pencil fungerer med iPad-modellen du har?

Finn ut hvilken Apple Pencil som fungerer med hvilken iPad.

Apple Pencil (1. generasjon)

Hvis du har en Apple Pencil (1. generasjon), kan du bruke den med disse iPad-modellene:

• iPad Air (3. generasjon)
  • iPad mini (5. generasjon)
  • 12,9-tommers iPad Pro (1. eller 2. generasjon)
  • 10,5-tommers iPad Pro
  • 9,7-tommers iPad Pro
  • iPad (6. generasjon)

Apple Pencil (2. generasjon)

Hvis du har en Apple Pencil (2. generasjon), kan du bruke den med disse iPad-modellene:

• 12,9-tommers iPad Pro (3. generasjon)
  • 11-tommers iPad Pro

Er du ikke sikker på hvilken iPad du har? Sjekk det her.

Koble Apple Pencil (1. generasjon) sammen med iPad

Hvis du har en Apple Pencil (1. generasjon), fjerner du hetten og kobler den til Lightning-kontakten på iPad.

Når du ser Koble sammen-knappen, trykker du på den.

Når du har koblet sammen Apple Pencil og iPad, forblir de sammenkoblet inntil du starter iPad på nytt, slår på flymodus eller kobler Apple Pencil sammen med en annen iPad. Du kobler bare Apple Pencil sammen med iPad på nytt når du vil bruke den.

Finn ut hva du kan gjøre hvis du ikke kan sammenkoble eller koble til Apple Pencil.

Koble Apple Pencil (2. generasjon) sammen med iPad

Hvis du har en Apple Pencil (2. generasjon), fester du Apple Pencil til den magnetiske kontakten på siden av iPad Pro på denne måten:

Finn ut hva du kan gjøre hvis du ikke kan sammenkoble eller koble til Apple Pencil.

Bruk Apple Pencil

Du kan bruke Apple Pencil til å skrive, markere og tegne i innebygde apper og apper fra App Store. I enkelte apper, for eksempel Notater, kan du tegne og lage skisser med Apple Pencil.

Slik kan du tegne eller lage skisser i Notater-appen:

1. Åpne Notater.
  2. Trykk på  for å begynne på et nytt notat.
  3. Hvis du vil tegne, trykker du på .  Hvis du ikke kan se må du oppgradere Notater. Hvis du vil lage skisser, trykker du på  og deretter på Legg til tegning.
  4. Begynn å tegne eller lage skisser. Du kan velge blant flere forskjellige tegneverktøy og farger, og du kan bytte til viskelæret hvis du gjør en feil. Når du tegner eller lager en skisse, kan du holde Apple Pencil på skrå for å skyggelegge streken og trykke hardere for å gjøre streken mørkere.

Hvis du tegner nær kanten av skjermen med Apple Pencil, aktiverer ikke iOS Kontrollsenter, Varslingssenter eller Fleroppgaver. Du kan tegne hvor som helst på skjermen uten å bli avbrutt.

Med Apple Pencil (2. generasjon) kan du dobbelttrykke nederst på Apple Pencil for å bytte raskt tilbake til verktøyet du brukte sist. Hvis du vil endre innstillingene for dobbelttrykk, kan du gå til Innstillinger > Apple Pencil og velge mellom følgende:

• Bytt mellom gjeldende verktøy og viskelær
  • Bytt mellom gjeldende og forrige verktøy
  • Vis fargepalett
  • Av

Dobbelttrykk fungerer kun i kompatible apper, for eksempel Notater.

Lade Apple Pencil (1. generasjon)

Når du skal lade Apple Pencil (1. generasjon), kobler du Apple Pencil til Lightning-kontakten på iPad. Du kan også lade den med en USB-strømadapter ved å bruke Apple Pencil-ladeadapteren som følger med Apple Pencil. Apple Pencil lader raskt når den er koblet til en av disse to strømkildene.

Hvis du vil se hvor mye strøm Apple Pencil har igjen, kan du sjekke widgetene i dagsoversikten på iPad.

Apple Pencil (1. generasjon) fungerer med iPad Air (3. generasjon), iPad mini (5. generasjon), 12,9-tommers iPad Pro (1. eller 2. generasjon), 10,5-tommers iPad Pro, 9,7-tommers iPad Pro og iPad (6. generasjon).

Lade Apple Pencil (2. generasjon)

Sørg for at iPad har Bluetooth slått på når du skal lade Apple Pencil (2. generasjon)1. Deretter fester du Apple Pencil til den magnetiske kontakten midt på høyre side av iPad for å lade den.2

Hvis du vil se hvor mye strøm Apple Pencil har igjen, kan du sjekke widgetene i dagsoversikten på iPad.

1. Apple Pencil (2. generasjon) fungerer med 12,9-tommers iPad Pro (3. generasjon) og 11-tommers iPad Pro.
  2. Hvis du lader Apple Pencil (2. generasjon) med iPad Pro og har fjernkontrollnøkkelen (keyless) til bilen din i nærheten, kan signalet bli forstyrret slik at du ikke kan låse opp bilen med nøkkelen. Hvis dette skjer, kan du flytte iPad Pro unna nøkkelen eller fjerne Apple Pencil fra iPad Pro og oppbevare den separat. Når Apple Pencil er ferdig å lades, opphører signalforstyrrelsene.

Hvis Apple Pencil ikke kobles sammen med iPad

1. Sørg for at du plasserer Apple Pencil midt på den magnetiske kontakten på høyre side av iPad.
  2. Start iPad på nytt, og prøv igjen.
  3. Gå til Innstillinger > Bluetooth, og påse at Bluetooth er slått på.
  4. På den samme skjermen ser du etter Apple Pencil under Mine enheter. Hvis du ser den, trykker du på . Trykk deretter på Glem denne enheten.
  5. Koble Apple Pencil til iPad, og trykk på Koble sammen-knappen når den vises etter noen få sekunder.
  6. Hvis du ikke ser Koble sammen-knappen, venter du i ett minutt mens Apple Pencil lades. Prøv deretter å koble til Apple Pencil på nytt, og vent til du ser Koble sammen-knappen.
  7. Hvis du fortsatt ikke ser Koble sammen-knappen, kontakter du Apple-kundestøtte.