Om krypterte sikkerhetskopier i iTunes

Du kan benytte passordbeskyttelse og kryptering for å beskytte sikkerhetskopier av iPhone, iPad og iPod touch i iTunes.

Når du krypterer sikkerhetskopier i iTunes

Krypter sikkerhetskopi-funksjonen i iTunes låser og koder informasjonen din. Krypterte iTunes-sikkerhetskopier kan inkludere informasjon som ukrypterte iTunes-sikkerhetskopier ikke har:

• Lagrede passord
  • Wi-Fi-innstillinger

• Nettstedshistorikk
  • Tilstandsdata

iTunes krypterer ikke sikkerhetskopier som standard. Du må slå på det passordbeskyttede valget Krypter sikkerhetskopi for å kryptere en sikkerhetskopi i iTunes for første gang. Deretter lager iTunes automatisk krypterte sikkerhetskopier for den enheten fra dette tidspunktet av.

Det finnes ingen måte å gjenopprette informasjon eller slå av Krypter sikkerhetskopi på hvis du mister eller glemmer passordet.

Du kan også lage en sikkerhetskopi i iCloud, som automatisk krypterer informasjon hver gang.

Krypter iTunes-sikkerhetskopier

1. Åpne iTunes. Sørg for at du har den nyeste versjonen.
  2. Koble enheten til datamaskinen med den medfølgende USB-kabelen. Den tilkoblede enheten vises med symbolet iPhone, iPad eller iPod touch øverst til venstre i iTunes-vinduet. Finn ut hva du må gjøre når du ikke ser symbolet
  3. På Oppsummering-skjermen velger du «Krypter sikkerhetskopi av [enhet]» i Sikkerhetskopier-delen.
  4. Opprett et passord når du blir bedt om det. Du må lage et passord du kommer til å huske, eller skrive det ned og oppbevare det på et trygt sted, fordi det ikke finnes noen måte å bruke iTunes-sikkerhetskopier på uten dette passordet.
  5. Når du har bekreftet passordet, starter iTunes sikkerhetskopieringen og overskriver og krypterer også straks tidligere sikkerhetskopier.

Når prosessen er ferdig, må du sørge for at de krypterte sikkerhetskopiene ble fullført på riktig måte:

1. Mac: Velg iTunes > Valg fra menylinjen øverst på skjermen.
    Windows: Velg Rediger > Valg fra menylinjen øverst i iTunes-vinduet.
  2. Klikk på Enheter-fanen.
  3. Du skal se en  til høyre for navnet på enheten og datoen samt tidspunktet for når iTunes opprettet sikkerhetskopien.
  4. Klikk på OK for å lukke iTunes-valgene.

Sjekke om iTunes allerede er konfigurert for å kryptere sikkerhetskopier

Hvis iTunes er konfigurert for å kryptere sikkerhetskopier, blir valget Krypter sikkerhetskopi markert i Oversikt-panelet når du kobler enheten til iTunes.

Du kan også se om en bestemt iTunes-sikkerhetskopi er kryptert:

1. Mac: Velg iTunes > Valg fra menylinjen øverst på skjermen.
    Windows: Velg Rediger > Valg fra menylinjen øverst i iTunes-vinduet.
  2. Klikk på Enheter-fanen.
  3. Se etter en  ved siden av sikkerhetskopien. Hvis du ser , er sikkerhetskopien kryptert.
  4. Klikk på OK for å lukke iTunes-valgene.

Hvis du ikke husker passordet for en kryptert sikkerhetskopi

Du kan ikke gjenopprette en kryptert sikkerhetskopi uten passordet. Med iOS 11 eller nyere kan du lage en ny kryptert sikkerhetskopi av enheten ved å tilbakestille passordet. Her er hva du skal gjøre:

1. På iOS-enheten din går du til Innstillinger > Generelt > Tilbakestill.
  2. Trykk på Tilbakestill alle innstillinger, og angi iOS-koden din.
  3. Følg fremgangsmåten for å tilbakestille innstillingene. Dette har ingen innvirkning på dataene eller passordene dine, men tilbakestiller innstillinger som skjermlysstyrke, layout på Hjem-skjermen og bakgrunnsbilde. Det fjerner også det krypterte sikkerhetskopi-passordet ditt.
  4. Koble enheten til iTunes igjen, og lag en ny kryptert sikkerhetskopi.

Du vil ikke kunne bruke tidligere krypterte sikkerhetskopier, men du kan sikkerhetskopiere dine gjeldende data ved bruk av iTunes og angi et nytt sikkerhetskopipassord.

Hvis du har en enhet med iOS 10 eller eldre, kan du ikke tilbakestille passordet. Hvis det er tilfellet, kan du prøve følgende:

• Hvis noen andre har konfigurert enheten, hører du med vedkommende angående passordet.
  • Bruk en iCloud-sikkerhetskopi i stedet for iTunes. Hvis du ikke har en iCloud-sikkerhetskopi, kan du lage en.
  • Prøv å bruke en eldre iTunes-sikkerhetskopi.

Slå av kryptering av iTunes-sikkerhetskopier

For å slå av kryptering av iTunes-sikkerhetskopier fjerner du markeringen for Kryptering av sikkerhetskopi-boksen i iTunes før du skriver inn passordet. Du har to valg hvis du har glemt passordet:

Finn ut mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.