Om krypterte sikkerhetskopier i iTunes

Du kan benytte passordbeskyttelse og kryptering for å beskytte sikkerhetskopier av iPhone, iPad og iPod touch i iTunes.

Når du krypterer sikkerhetskopier i iTunes

Krypter sikkerhetskopi-funksjonen i iTunes låser og koder informasjonen din. Krypterte iTunes-sikkerhetskopier kan inkludere informasjon som ukrypterte iTunes-sikkerhetskopier ikke har:

• Lagrede passord
  • Wi-Fi-innstillinger
  • Nettstedshistorikk
  • Tilstandsdata

iTunes krypterer ikke sikkerhetskopier som standard. Du må slå på det passordbeskyttede valget Krypter sikkerhetskopi for å kryptere en sikkerhetskopi i iTunes for første gang. iTunes lager automatisk krypterte sikkerhetskopier for den enheten fra dette tidspunktet av.

Det finnes ingen måte å gjenopprette informasjon eller slå av Krypter sikkerhetskopi på hvis du mister eller glemmer passordet.

Du kan også lage en sikkerhetskopi i iCloud, som automatisk krypterer informasjon hver gang.

Krypter iTunes-sikkerhetskopier

1. Åpne iTunes. Sørg for at du har den nyeste versjonen.
  2. Koble enheten til datamaskinen med den medfølgende USB-kabelen. Velg iPhone, iPad eller iPod touch når enheten vises øverst til venstre i iTunes-vinduet. Finn ut hva du må gjøre hvis du ikke ser symbolet.
    Enhetssymbolet til iPhone øverst til venstre i iTunes-vinduet.
  3. På Oppsummering-skjermen velger du «Krypter sikkerhetskopi av [enhet]» i Sikkerhetskopier-delen.
    Oppsummering-skjermen i iTunes.
  4. Opprett et passord når du blir bedt om det. Opprett et passord du kommer til å huske, eller skriv det ned og oppbevar det på et trygt sted. Det er ikke mulig å bruke iTunes-sikkerhetskopier uten dette passordet.

Når du har bekreftet passordet, starter iTunes sikkerhetskopieringen og overskriver og krypterer også straks tidligere sikkerhetskopier.

Når prosessen er ferdig, må du sørge for at de krypterte sikkerhetskopiene ble fullført på riktig måte:

1. Mac: Velg iTunes > Valg fra menylinjen øverst på skjermen.
    Windows: Velg Rediger > Valg fra menylinjen øverst i iTunes-vinduet.
  2. Klikk på Enheter-fanen.
  3. Du skal se et låsesymbol til høyre for navnet på enheten og datoen og tidspunktet for når iTunes opprettet sikkerhetskopien.
    Enhetsvalg som viser en enhetssikkerhetskopi som heter «John's iPhone».
  4. Klikk på OK for å lukke iTunes-valgene.

Sjekke om iTunes allerede er konfigurert for å kryptere sikkerhetskopier

Hvis iTunes er konfigurert for å kryptere sikkerhetskopier, blir valget Krypter sikkerhetskopi markert i Oversikt-panelet når du kobler enheten til iTunes.

Du kan også se om en bestemt iTunes-sikkerhetskopi er kryptert:

1. Mac: Velg iTunes > Valg fra menylinjen øverst på skjermen.
    Windows: Velg Rediger > Valg fra menylinjen øverst i iTunes-vinduet.
  2. Klikk på Enheter-fanen.
  3. Se etter låsesymbolet ved siden av sikkerhetskopien. Hvis du ser låsesymbolet, er sikkerhetskopien kryptert.
    Enhetssikkerhetskopier på Enheter-fanen, som viser et låsesymbol hvis de er krypterte.
  4. Klikk på OK for å lukke iTunes-valgene.

Hvis du ikke husker passordet for en kryptert sikkerhetskopi

Du kan ikke gjenopprette en kryptert sikkerhetskopi uten passordet. Med iOS 11 eller nyere kan du lage en ny kryptert sikkerhetskopi av enheten ved å nullstille passordet. Her er hva du skal gjøre:

1. På iOS-enheten din går du til Innstillinger > Generelt > Nullstill.
  2. Trykk på Nullstill alle innstillinger, og angi iOS-koden din.
  3. Følg fremgangsmåten for å nullstille innstillingene. Dette har ingen innvirkning på dataene eller passordene dine, men nullstiller innstillinger som skjermlysstyrke, layout på Hjem-skjermen og bakgrunnsbilde. Det fjerner også det krypterte sikkerhetskopi-passordet ditt.
  4. Koble enheten til iTunes igjen, og lag en ny kryptert sikkerhetskopi.

Du kan ikke bruke tidligere krypterte sikkerhetskopier, men du kan bruke iTunes til å sikkerhetskopiere dataene du har nå, og angi et nytt sikkerhetskopipassord.

Hvis du har en enhet med iOS 10 eller eldre, kan du ikke nullstille passordet. Hvis det er tilfellet, kan du prøve følgende:

• Hvis noen andre har konfigurert enheten, hører du med vedkommende angående passordet.
  • Bruk en iCloud-sikkerhetskopi i stedet for iTunes. Hvis du ikke har en iCloud-sikkerhetskopi, kan du lage en.
  • Prøv å bruke en eldre iTunes-sikkerhetskopi.

Slå av kryptering av iTunes-sikkerhetskopier

For å slå av kryptering av iTunes-sikkerhetskopier fjerner du markeringen for Kryptering av sikkerhetskopi-boksen i iTunes før du skriver inn passordet. Du har to valg hvis du har glemt passordet:

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.