Om krypterte sikkerhetskopier på iPhone, iPad eller iPod touch

For å beskytte sikkerhetskopier av iPhone, iPad eller iPod touch på datamaskinen kan du bruke passordbeskyttelse og kryptering.

Når du krypterer sikkerhetskopien for iPhone, iPad eller iPod touch

Krypter sikkerhetskopi-funksjonen i Finder eller iTunes låser og koder informasjonen din. Krypterte sikkerhetskopier kan inneholde mer informasjon enn ukrypterte sikkerhetskopier:

• Lagrede passord
  • Wi-Fi-innstillinger
  • Nettstedshistorikk
  • Tilstandsdata

Som standard er sikkerhetskopien ikke kryptert. Når du skal kryptere en sikkerhetskopi i Finder eller iTunes for første gang, slår du på det passordbeskyttede alternativet Krypter sikkerhetskopi. Fra da av krypteres sikkerhetskopier av enheten din automatisk.

Det finnes ingen måte å gjenopprette informasjon eller slå av Krypter sikkerhetskopi på hvis du mister eller glemmer passordet.

Du kan også lage en sikkerhetskopi i iCloud, som automatisk krypterer informasjon hver gang.

Krypter sikkerhetskopier

1. På en Mac med macOS Catalina 10.15 åpner du Finder. På en Mac med macOS Mojave 10.14 eller eldre, eller på en PC, åpner du iTunes.
  2. Koble enheten til datamaskinen med den medfølgende USB-kabelen. Deretter finner du enheten på datamaskinen.
  3. På Generelt-fanen eller Sammendrag-fanen velger du «Krypter lokal sikkerhetskopi» i Sikkerhetskopier-delen.
  4. Opprett et passord når du blir bedt om det. Lag et passord du klarer å huske, eller skriv det ned og oppbevar det på et trygt sted, for det er ikke mulig å bruke sikkerhetskopien uten dette passordet.

Når du har bekreftet passordet, starter sikkerhetskopieringen. Tidligere sikkerhetskopier blir umiddelbart overskrevet og kryptert. Når prosessen er ferdig, må du sørge for at de krypterte sikkerhetskopiene ble fullført på riktig måte:

1. På Mac med macOS Catalina 10.15 åpner du Finder, klikker på Generelt-fanen og klikker på Administrer sikkerhetskopier. Da skal du se en liste over sikkerhetskopiene dine. På Mac med macOS Mojave 10.14 eller eldre, eller på en PC med iTunes, går du til menylinjen øverst i iTunes-vinduet, velger iTunes > Preferanser og klikker på Enheter-fanen.
  2. Du skal se en lås låsesymbol ved siden av enhetsnavnet, samt dato og klokkeslett da sikkerhetskopien ble opprettet.
  3. Klikk på OK for å lukke vinduet for sikkerhetskopiering.

Se om sikkerhetskopiene dine allerede er kryptert

Hvis Finder eller iTunes er konfigurert til å kryptere sikkerhetskopier, har Krypter sikkerhetskopi-alternativet et hakemerke på Generelt-fanen eller Sammendrag-fanen når du kobler enheten til Finder eller iTunes.

Du kan også se om en spesifikk sikkerhetskopi er kryptert:

1. På Mac med macOS Catalina 10.15 åpner du Finder, klikker på Generelt-fanen og klikker på Administrer sikkerhetskopier. Da skal du se en liste over sikkerhetskopiene dine. På Mac med macOS Mojave 10.14 eller eldre, eller på en PC med iTunes, går du til menylinjen øverst i iTunes-vinduet, velger iTunes > Preferanser og klikker på Enheter-fanen.
  2. Se etter en lås låsesymbol ved siden av sikkerhetskopien. Hvis du ser en lås låsesymbol, er sikkerhetskopien kryptert.
  3. Klikk på OK for å lukke vinduet for sikkerhetskopiering.

Hvis du ikke husker passordet for en kryptert sikkerhetskopi

Du kan ikke gjenopprette en kryptert sikkerhetskopi uten passordet. Med iOS 11 (eller nyere) eller iPadOS kan du lage en ny, kryptert sikkerhetskopi av enheten ved å tilbakestille passordet. Sånn gjør du det:

1. På enheten går du til Innstillinger > Generelt > Tilbakestill.
  2. Trykk på Tilbakestill alle innstillinger, og oppgi sikkerhetskoden for enheten.
  3. Følg fremgangsmåten for å tilbakestille innstillingene. Dette har ingen innvirkning på dataene eller passordene dine, men tilbakestiller innstillinger som skjermlysstyrke, layout på Hjem-skjermen og bakgrunnsbilde. Det fjerner også det krypterte sikkerhetskopi-passordet ditt.
  4. Koble enheten til Finder eller iTunes igjen, og lag en ny, kryptert sikkerhetskopi ved å følge fremgangsmåten ovenfor.

Du kan ikke bruke tidligere krypterte sikkerhetskopier, men du kan bruke Finder eller iTunes til å sikkerhetskopiere de nåværende dataene dine og angi et nytt passord for sikkerhetskopien.

Hvis du har en enhet med iOS 10 eller eldre, kan du ikke tilbakestille passordet. I så fall kan du prøve følgende:

• Hvis noen andre har konfigurert enheten, hører du med vedkommende angående passordet.
  • Bruk en iCloud-sikkerhetskopi i stedet. Hvis du ikke har en iCloud-sikkerhetskopi, kan du lage en.
  • Prøv å bruke en eldre iTunes-sikkerhetskopi.

Slå av kryptering av sikkerhetskopier

Hvis du vil slå av kryptering av sikkerhetskopier, fjerner du avmerkingen for Kryptert sikkerhetskopi i Finder eller iTunes og oppgir passordet. Hvis du har glemt passordet, har du to valg:

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.