Tofaktor autentisering for Apple-ID

Tofaktor autentisering er et ekstra sikkerhetslag for Apple-ID-en din som er laget for å sikre at du er den eneste personen som får tilgang til kontoen din, selv om noen andre kan passordet ditt.

Slik fungerer det

Med tofaktor autentisering er det kun mulig å få tilgang til kontoen din på enheter du stoler på, som iPhone-, iPad- eller Mac-enhetene dine. Når du vil logge på en ny enhet for første gang, må du oppgi to opplysninger – passordet ditt og den sekssifrede verifiseringskoden som automatisk vises på de godkjente enhetene dine. Når du oppgir koden, verifiserer du at du stoler på den nye enheten. Hvis du har en iPhone og logger på kontoen din for første gang på en nylig innkjøpt Mac, blir du bedt om å oppgi passordet ditt og verifiseringskoden som automatisk vises på iPhone-enheten.

Fordi passordet ditt alene ikke lenger er nok til å få tilgang til kontoen din, er Apple-ID-en din og de personlige opplysningene du lagrer hos Apple, mye tryggere med tofaktor autentisering.

Når du er logget på, blir du ikke bedt om en verifiseringskode på den enheten igjen med mindre du logger helt av, sletter enheten eller må endre passordet av sikkerhetsgrunner. Når du logger på via nettet, kan du velge å stole på nettleseren din, slik at du ikke blir bedt om en verifiseringskode neste gang du logger på fra den datamaskinen.

Pålitelige enheter

Pålitelige enheter er iPhone, iPad, iPod touch med iOS 9 og nyere, eller en Mac med OS X El Capitan og nyere som du allerede har logget på med tofaktor autentisering. Det er en enhet som vi vet er din og som kan brukes til å bekrefte identiteten din ved å vise en verifiseringskode fra Apple når du logger på fra en annen enhet eller nettleser.

Godkjente telefonnumre

Et godkjent telefonnummer er et nummer som kan brukes til å motta verifiseringskoder via tekstmelding eller telefonoppringning. Du må bekrefte minst ett godkjent telefonnummer for å ta i bruk tofaktor autentisering.

Du bør også vurdere å bekrefte andre telefonnumre du har tilgang til, som en fasttelefon eller et nummer som brukes av et familiemedlem eller en nær venn. Du kan bruke disse numrene hvis du midlertidig ikke har tilgang til dine egne enheter.

Verifiseringskoder

En verifiseringskode er en midlertidig kode som sendes til den godkjente enheten eller det godkjente telefonnummeret når du logger på en ny enhet eller nettleser med Apple-ID-en din. Du kan også hente en verifiseringskode fra Innstillinger på den godkjente enheten.

Verifiseringskoden er en annen kode enn sikkerhetskoden for enheten som du angir for å låse opp iPhone, iPad eller iPod touch.

Konfigurer tofaktor autentisering for Apple-ID-en din

Tofaktor autentisering er for tiden tilgjengelig for alle iCloud-brukere med minst én enhet som bruker iOS 9 eller OS X El Capitan eller nyere. Les mer.

Du kan følge denne fremgangsmåten på iPhone, iPad eller iPod touch for å slå på tofaktor autentisering.

Slå på tofaktor autentisering i Innstillinger

Hvis du bruker iOS 10.3 eller nyere:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > Passord og sikkerhet.
  2. Trykk på Slå på Tofaktor autentisering.
  3. Trykk på Fortsett.

Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre:

1. Gå til Innstillinger > iCloud.
  2. Trykk på Apple-ID-en din > Passord og sikkerhet.
  3. Trykk på Slå på Tofaktor autentisering.
  4. Trykk på Fortsett.

Du kan bli bedt om å svare på sikkerhetsspørsmålene for Apple-ID-en din.

Skriv inn og verifiser det godkjente telefonnummeret ditt

Skriv inn telefonnummeret hvor du vil motta verifiseringskoder når du logger på. Du kan velge å motta kodene via tekstmelding eller telefonoppringning.

Når du trykker Neste, sender Apple en verifiseringskode til telefonnummeret du oppga.

Skriv inn verifiseringskoden for å verifisere telefonnummeret ditt og slå på tofaktor autentisering.

Følg denne fremgangsmåten på Mac med OS X El Capitan eller nyere:

1. Gå til Apple ()-meny > Systemvalg > iCloud > Kontodetaljer.
  2. Klikk på Sikkerhet.
  3. Klikk på Slå på Tofaktor autentisering.

Noen Apple-ID-er som er opprettet i iOS 10.3 eller macOS 10.12.4 og nyere, er beskyttet med tofaktor autentisering som standard. I så fall ser du at tofaktor autentisering allerede er slått på.

Hvis du allerede bruker totrinnsbekreftelse, slår du denne funksjonen av, og så slår du på tofaktor autentisering.

Hvis kontoen din ikke er kvalifisert for tofaktor autentisering, kan du fortsatt bruke totrinnsbekreftelse for å beskytte informasjonen din.

Dette må du huske på når du bruker tofaktor autentisering

Tofaktor autentisering forbedrer sikkerheten til Apple-ID-en din betydelig. Når du har slått på funksjonen, krever pålogging til kontoen din både passordet og tilgang til godkjente enheter eller telefonnumre. Du kan sørge for at kontoen er så sikker som mulig og bidra til at du ikke mister tilgang, ved å følge noen få, enkle retningslinjer:

• Husk Apple-ID-passordet.
  • Bruk en sikkerhetskode på alle enhetene dine.
  • Hold godkjente telefonnumre oppdatert.
  • Sørg for den fysiske sikkerheten til godkjente enheter.

Administrer kontoen

Du kan administrere godkjente telefonnumre, godkjente enheter og andre kontoopplysninger fra Apple-ID-kontosiden.

Hold godkjente telefonnumre oppdatert

Hvis du skal bruke tofaktor autentisering, må du registrere minst ett godkjent telefonnummer som du kan motta verifiseringskoder til. Du kan oppdatere det godkjente telefonnummeret ved å følge denne fremgangsmåten:

1. Gå til Apple-ID-kontosiden.
  2. Logg på med Apple-ID-en din.
  3. Gå til Sikkerhet-delen, og klikk på Rediger.

Hvis du vil legge til et telefonnummer, klikker du på Legg til et godkjent telefonnummer og skriver inn telefonnummeret. Velg å verifisere nummeret med en tekstmelding eller en telefonoppringning, og klikk på Fortsett. Hvis du vil fjerne et godkjent telefonnummer, klikker du på x-symbolet ved siden av telefonnummeret du vil fjerne.

Vis og administrer de godkjente enhetene dine

Du kan vise og administrere en liste over godkjente enheter i Enheter-delen av Apple-ID-kontosiden.

1. Gå til Apple-ID-kontosiden.
  2. Logg på med Apple-ID-en din.
  3. Gå til Enheter-delen.

Enhetslisten viser enhetene som du for øyeblikket er logget på Apple-ID-en med. Velg en enhet for å vise modell, serienummer og annen nyttig informasjon, inkludert om enheten er godkjent og kan brukes til å motta Apple-ID-verifiseringskoder.

Du kan også fjerne en godkjent enhet. Ved å fjerne en godkjent enhet sikrer du at den ikke lenger kan vise verifiseringskoder og at tilgang til iCloud og andre Apple-tjenester på enheten blokkeres til du logger på igjen med tofaktor autentisering. Hvis du må finne eller slette en enhet før du fjerner den fra listen over godkjente enheter, kan du bruke Finn iPhone

Generere app-spesifikke passord

Med tofaktor autentisering trenger du et app-spesifikt passord til å logge på tredjepartsapper og tjenester som e-post, kontakter eller kalender-apper som ikke er levert av Apple. Følg disse trinnene for å generere et app-spesifikt passord:

1. Logg på Apple-ID-kontosiden din.
  2. Klikk på Generer passord under App-spesifikke passord.
  3. Følg fremgangsmåten du ser på skjermen.

Når du har generert det app-spesifikke passordet, skriver eller limer du det inn i passordfeltet i appen slik du normalt ville gjort.

Hjelp og svar på vanlige spørsmål

Trenger du hjelp? Du finner kanskje svar på spørsmålet ditt nedenfor.

Er dette forskjellig fra Apples gjeldende funksjon for totrinns-verifisering?

Ja. Tofaktor autentisering er en ny tjeneste som er bygget direkte inn i iOS, macOS, tvOS, watchOS og nettstedene til Apple. Den bruker andre metoder for å godkjenne enheter og levere verifiseringskoder og gir en mer effektiv brukeropplevelse. Bruk av tofaktor autentisering kreves for å bruke visse funksjoner som krever forbedret sikkerhet.

Den eldre funksjonen for totrinnsbekreftelse fungerer fortsatt separat for brukere som allerede er registrert.

Hva om jeg glemmer passordet?

Du kan tilbakestille eller endre passordet fra en godkjent iPhone, iPad eller iPod touch ved å følge denne fremgangsmåten:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt]. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud > og trykker på Apple-ID.
  2. Trykk på Passord og sikkerhet.
  3. Trykk på Endre passord.
  4. Oppgi et nytt passord.

Denne fremgangsmåten fungerer bare fra en godkjent enhet med en sikkerhetskode aktivert. Hvis du ikke har tilgang til en godkjent enhet, går du til iforgot.apple.com og skriver inn Apple-ID-en din. Deretter følger du instruksjonene for å tilbakestille passordet ditt. Hvis du trenger hjelp, kan du prøve denne fremgangsmåten.

Hva om jeg ikke har tilgang til en godkjent enhet eller ikke mottok en verifiseringskode?

Hvis du logger på og ikke har en godkjent enhet for hånden som kan vise verifiseringskoder, kan du i stedet få sendt en kode til det godkjente telefonnummeret ditt via tekstmelding eller telefonoppringning. Klikk på Mottok ikke kode på påloggingsskjermen, og velg å sende en kode til det godkjente telefonnummeret ditt. Du kan også få en kode direkte fra Innstillinger på en godkjent enhet. Finn ut hvordan du får en verifiseringskode.

Hvordan får jeg tilbake tilgangen til kontoen min hvis jeg ikke kan logge på?

Hvis du ikke kan logge på, tilbakestille passordet eller motta verifiseringskoder, kan du be om gjenoppretting av kontoen for å få tilgang til kontoen igjen. Kontogjenoppretting er en automatisk prosess som er laget for å gi deg tilbake tilgangen til kontoen din så raskt som mulig, samtidig som tilgang avvises for alle som kan gi seg ut for å være deg. Det kan ta noen få dager, eller mer, avhengig av de spesifikke kontoopplysningene du kan oppgi for å bekrefte identiteten din.

Må jeg fremdeles huske noen sikkerhetsspørsmål?

Nei. Med tofaktor autentisering trenger du ikke å opprette eller huske noen sikkerhetsspørsmål. Identiteten din er bekreftet utelukkende ved bruk av passordet ditt og bekreftelseskodene som er sendt til enheten dine og de godkjente telefonnumrene dine. Når du registrerer deg for tofaktor autentisering, beholder vi de gamle sikkerhetsspørsmålene dine i to uker i tilfelle du må tilbakestille kontoen din til de tidligere sikkerhetsinnstillingene. De blir slettet etter dette.

Kan Apple-kundestøtte hjelpe meg med å få tilgang til kontoen igjen?

Apple-kundestøtte kan svare på spørsmål om kontogjenopprettingsprosessen, men kan ikke bekrefte identiteten din eller framskynde prosessen på noen måte.

Hva er systemkravene for tofaktor autentisering?

For å få best mulig opplevelse må du passe på at du oppfyller systemkravene nedenfor på alle enhetene du bruker med Apple-ID-en din:

• iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 9 eller nyere
  • Mac med OS X El Capitan eller nyere og iTunes 12.3 eller nyere
  • Apple Watch med watchOS 2 eller nyere
  • Windows-PC med iCloud for Windows v5 og iTunes 12.3.3 eller nyere