Tofaktor autentisering for Apple-ID

Tofaktor autentisering er et ekstra sikkerhetslag for Apple-ID-en din som er laget for å sikre at du er den eneste personen som får tilgang til kontoen din, selv hvis noen andre kan passordet ditt.

Slik fungerer det

Med tofaktor autentisering er det kun mulig å få tilgang til kontoen din på enheter du stoler på, som iPhone-, iPad- eller Mac-enhetene dine. Når du vil logge på en ny enhet for første gang, må du oppgi to opplysninger – passordet ditt og den sekssifrede verifiseringskoden som automatisk vises på de godkjente enhetene dine. Når du oppgir koden, bekrefter du at du stoler på den nye enheten. Hvis du har en iPhone og logger på kontoen din for første gang på en nylig innkjøpt Mac, blir du bedt om å oppgi passordet ditt og verifiseringskoden som automatisk vises på iPhone-enheten.

Fordi passordet ditt alene ikke lenger er nok til å få tilgang til kontoen din, er Apple-ID-en din og de personlige opplysningene du lagrer hos Apple, mye tryggere med tofaktor autentisering.

Når du er logget på, blir du ikke bedt om en verifiseringskode på den enheten igjen med mindre du logger helt av, sletter enheten eller må endre passordet av sikkerhetsgrunner. Når du logger på via nettet, kan du velge å stole på nettleseren din, slik at du ikke blir bedt om en verifiseringskode neste gang du logger på fra den datamaskinen.

Godkjente enheter

En godkjent enhet er en iPhone, iPad, iPod touch med iOS 9 eller nyere eller en Mac med OS X El Capitan eller nyere som du allerede har logget deg på med tofaktor autentisering. Det er en enhet som vi vet er din og som kan brukes til å bekrefte identiteten din ved å vise en verifiseringskode fra Apple når du logger på fra en annen enhet eller nettleser.

Godkjente telefonnumre

Et godkjent telefonnummer er et nummer som kan brukes til å motta verifiseringskoder via tekstmelding eller telefonoppringning. Du må bekrefte minst ett godkjent telefonnummer for å ta i bruk tofaktor autentisering.

Du bør også vurdere å bekrefte andre telefonnumre du har tilgang til, som en fasttelefon eller et nummer som brukes av et familiemedlem eller en nær venn. Du kan bruke disse numrene hvis du midlertidig ikke har tilgang til dine egne enheter.

Verifiseringskoder

En verifiseringskode er en midlertidig kode som sendes til den godkjente enheten eller det godkjente telefonnummeret når du logger på en ny enhet eller nettleser med Apple-ID-en din. Du kan også hente en verifiseringskode fra Innstillinger på den godkjente enheten.

Verifiseringskoden er en annen kode enn sikkerhetskoden for enheten, som du angir for å låse opp iPhone, iPad eller iPod touch.

Slå på tofaktor autentisering for Apple-ID-en din

Tofaktor autentisering er for tiden tilgjengelig for alle iCloud-brukere med minst én enhet som bruker iOS 9 eller OS X El Capitan eller nyere. Finn ut mer.

Du kan følge trinnene under for å slå på tofaktor autentisering.

På iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 9 eller nyere:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt]. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud > og trykker på Apple-ID.
  2. Trykk på Passord og sikkerhet.
  3. Trykk på Slå på Tofaktor autentisering.

På Mac med OS X El Capitan eller nyere:

1. Gå til Apple ()-meny > Systemvalg > iCloud > Kontodetaljer.
  2. Klikk på Sikkerhet.
  3. Klikk på Slå på Tofaktor autentisering.

Noen Apple-ID-er som er opprettet i iOS 10.3 eller macOS 10.12.4 og nyere, er beskyttet med tofaktor autentisering som standard. I så fall ser du at tofaktor autentisering allerede er slått på.

Hvis du allerede bruker totrinnsbekreftelse, slår du denne funksjonen av. Deretter slår du på tofaktor autentisering

Dette må du huske på når du bruker tofaktor autentisering

Tofaktor autentisering forbedrer sikkerheten til Apple-ID-en din betydelig. Når du har slått på funksjonen, krever pålogging til kontoen din både passordet og tilgang til godkjente enheter eller telefonnumre. Du kan sørge for at kontoen er så sikker som mulig og bidra til at du ikke mister tilgang, ved å følge noen få, enkle retningslinjer:

• Husk Apple-ID-passordet.
  • Bruk en sikkerhetskode på alle enhetene dine.
  • Hold godkjente telefonnumre oppdatert.
  • Sørg for den fysiske sikkerheten til de godkjente enhetene.

Administrer kontoen

Du kan administrere godkjente telefonnumre, godkjente enheter og andre kontoopplysninger fra Apple-ID-kontosiden.

Hold godkjente telefonnumre oppdatert

Hvis du skal bruke tofaktor autentisering, må du registrere minst ett godkjent telefonnummer som du kan motta verifiseringskoder til. Du kan oppdatere det godkjente telefonnummeret ved å følge denne fremgangsmåten:

1. Gå til Apple-ID-kontosiden.
  2. Logg på med Apple-ID-en din.
  3. Gå til Sikkerhet-delen, og klikk på Rediger.

Hvis du vil legge til et telefonnummer, klikker du på Legg til et godkjent telefonnummer og skriver inn telefonnummeret. Velg om du vil verifisere nummeret med en tekstmelding eller en telefonoppringning, og klikk på Fortsett. Hvis du vil fjerne et godkjent telefonnummer, klikker du på x-ikonet ved siden av telefonnummeret du vil fjerne.

Vis og administrer de godkjente enhetene

Du kan se og administrere en liste over godkjente enheter i Enheter-delen av Apple-ID-kontosiden.

1. Gå til Apple-ID-kontosiden.
  2. Logg på med Apple-ID-en din.
  3. Gå til Enheter-delen.

Enhetslisten viser enhetene som du for øyeblikket er logget på Apple-ID-en med. Velg en enhet for å vise modell, serienummer og annen nyttig informasjon, inkludert om enheten er godkjent og kan brukes til å motta Apple-ID-verifiseringskoder.

Du kan også fjerne en godkjent enhet. Ved å fjerne en godkjent enhet sikrer du at den ikke lenger kan vise verifiseringskoder og at tilgang til iCloud og andre Apple-tjenester på enheten blokkeres til du logger på igjen med tofaktor autentisering. Hvis du må finne eller slette en enhet før du fjerner den fra listen over godkjente enheter, kan du bruke Finn iPhone

Hjelp og svar på vanlige spørsmål

Trenger du hjelp? Du finner kanskje svar på spørsmålet ditt nedenfor.

Er dette forskjellig fra Apples nåværende funksjon totrinnsbekreftelse?

Ja. Tofaktor autentisering er en ny tjeneste som er bygget direkte inn i iOS, macOS, tvOS, watchOS og nettstedene til Apple. Den bruker en annen måte å godkjenne enheter og sende deg firesifrede verifiseringskoder, og gir deg en mer strømlinjeformet brukeropplevelse. Bruk av tofaktor autentisering kreves for å bruke visse funksjoner som krever forbedret sikkerhet.

Den nåværende funksjonen totrinnsbekreftelse vil fortsatt fungere separat for brukere som allerede er registrert.

Hva om jeg glemmer passordet?

Du kan tilbakestille eller endre passordet fra en godkjent iPhone, iPad eller iPod touch ved å følge denne fremgangsmåten:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt]. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud > og trykker på Apple-ID.
  2. Trykk på Passord og sikkerhet.
  3. Trykk på Endre passord.
  4. Oppgi et nytt passord.

Denne fremgangsmåten fungerer bare fra en godkjent enhet med en sikkerhetskode aktivert. Hvis du ikke har tilgang til noen godkjente enheter, går du til https://iforgot.apple.com og skriver inn Apple-ID-en din. Deretter følger du instruksjonene for å tilbakestille passordet ditt. Hvis du trenger hjelp, kan du prøve disse trinnene.

Hva om jeg ikke har tilgang til en godkjent enhet eller ikke mottok en verifiseringskode?

Hvis du logger på og ikke har en godkjent enhet for hånden som kan vise verifiseringskoder, kan du i stedet få sendt en kode til det godkjente telefonnummeret ditt via en tekstmelding eller telefonoppringning. Klikk på Mottok ikke kode på påloggingsskjermen, og velg å sende en kode til det godkjente telefonnummeret ditt. Du kan også få en kode direkte fra Innstillinger på en godkjent enhet. Finn ut hvordan du får en verifiseringskode.

Hvordan får jeg tilbake tilgangen til kontoen min hvis jeg ikke kan logge på?

Hvis du ikke kan logge på, tilbakestille passordet eller motta verifiseringskoder, kan du be om kontogjenoppretting for å få tilgang til kontoen igjen. Kontogjenoppretting er en automatisk prosess som er laget for å gi deg tilbake tilgangen til kontoen din så raskt som mulig, samtidig som alle som kan gi seg ut for å være deg, blir nektet tilgang. Det kan ta noen få dager, eller mer, avhengig av de spesifikke kontoopplysningene du kan oppgi for å bekrefte identiteten din.

Må jeg fremdeles huske noen sikkerhetsspørsmål?

Nei. Med tofaktor autentisering trenger du ikke å opprette eller huske noen sikkerhetsspørsmål. Identiteten din blir bekreftet utelukkende ved å bruke passordet ditt og bekreftelseskodene som er sendt til enheten dine og de godkjente telefonnumrene dine. Når du registrerer deg for tofaktor autentisering, beholder vi de gamle sikkerhetsspørsmålene dine i to uker i tilfelle du må tilbakestille kontoen din til de tidligere sikkerhetsinnstillingene. De blir slettet etter dette.

Kan Apple-kundestøtte hjelpe meg med å få tilgang til kontoen igjen?

Apple-kundestøtte kan svare på spørsmål om kontogjenopprettingsprosessen, men kan ikke bekrefte identiteten din eller framskynde prosessen på noen måte.

Hva er systemkravene for tofaktor autentisering?

For at det skal fungere best mulig, må du passe på at du oppfyller systemkravene nedenfor på alle enhetene du bruker med Apple-ID-en din:

• iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 9 eller nyere
  • Mac med OS X El Capitan eller nyere og iTunes 12.3 eller nyere
  • Apple Watch med watchOS 2 eller nyere
  • Windows-PC med iCloud for Windows v5 og iTunes 12.3.3 eller nyere

Hva om jeg ikke gjenkjenner stedet som vises i påloggingsvarselet?

Når du logger deg på en ny enhet, får du en varselmelding om andre godkjente enheter som inkluderer et kart som viser den omtrentlige plasseringen til den nye enheten. Dette er en omtrentlig plassering basert på IP-adressen enheten bruker i øyeblikket, og ikke den nøyaktige plasseringen til enheten. Stedet som vises, kan gjenspeile nettverket du er tilknyttet, og ikke det fysiske stedet.

Hvis du vet at du er personen som forsøker å logge på, men du ikke gjenkjenner stedet som vises, kan du fortsatt trykke på Tillat og fortsette påloggingen.

Men hvis du noen gang får en varselmelding om at Apple-ID-en din blir brukt til pålogging på en ny enhet, og du ikke er den som logger på, trykker du på Ikke tillat for å forsikre deg om at påloggingen blir blokkert.

Hva om jeg bruker tofaktor autentisering på en enhet som kjører eldre programvare?

Hvis du bruker tofaktor autentisering med enheter som kjører eldre OS-versjoner, kan du bli bedt om å legge til den sekssifrede verifiseringskoden etter passordet når du logger på. Få verifiseringskoden fra en godkjent enhet som kjører iOS 9 og nyere eller OS X El Capitan og nyere, eller få den sendt til det godkjente telefonnummeret ditt. Skriv deretter inn passordet etterfulgt av den sekssifrede verifiseringskoden direkte i passordfeltet.

Kan jeg slå av tofaktor autentisering etter at jeg har slått funksjonen på?

Ja. Men husk på at hvis du slår av tofaktor autentisering, beskyttes kontoen din kun av passordet og sikkerhetsspørsmålene dine.

Hvis du skal slå av tofaktor autentisering, logger du på Apple-ID-kontosiden og klikker på Rediger i Sikkerhet-delen. Klikk deretter på Slå av tofaktor autentisering. Når du har opprettet nye sikkerhetsspørsmål og bekreftet fødselsdatoen din, blir tofaktor autentisering slått av.

Hvis noen har slått på tofaktor autentisering for Apple-ID-en din uten din tillatelse, kan du også slå av funksjonen fra registreringsbekreftelsesmeldingen som ble sendt til Apple-ID-en eller den alternative e-postadressen din. Klikk på Slå av tofaktor autentisering nederst i e-postmeldingen for å gjenopprette Apple-ID-en til de forrige sikkerhetsinnstillingene og få tilbake kontrollen over kontoen din. Koblingen er aktiv i to uker etter registreringen.

Advisors

When users sign in to iCloud on a new device with two-factor authentication, they might contact Apple to say that they were asked to enter the passcode used to unlock their iPhone and/or the password used to unlock their Mac. This is a normal part of the flow that protects certain sensitive user data, such as the passwords and credit card numbers stored in iCloud Keychain. Certain sensitive data that's stored in iCloud is protected by the device passcode or password, which Apple doesn't know and can't read.

To continue, the user simply needs to enter their iOS device passcode or Mac password when asked. This allows the user’s protected data to be downloaded to their device. If the user doesn't know the passcode that they're asked for, they can choose a different device or choose to reset their protected data. Resetting erases the following data from iCloud:

• Safari-stored passwords and credit cards
  • Third-party application passwords
  • Wi-Fi networks and passwords
  • Home app data

Resetting won't affect your photos, documents, backups, contacts, calendars, and other data that you store in iCloud.

Is this different than Apple’s current two-step verification feature?

Yes. Two-factor authentication is a new service built directly into iOS, macOS, tvOS, watchOS, and Apple’s web sites. It uses different methods to trust devices and deliver verification codes, and offers a more streamlined user experience. Two-factor authentication is required in order to use certain features that require improved security.

The older two-step verification feature continues to work separately for users who are already enrolled.

What if I forget my password?

You can reset or change your password from your trusted iPhone, iPad, or iPod touch when you follow these steps:

1. Go to Settings > [your name]. If you're using iOS 10.2 or earlier, go to Settings > iCloud > tap your Apple ID.
  2. Tap Password & Security.
  3. Tap Change Password.
  4. Enter a new password.

These steps will work only from a trusted device with a device passcode enabled. If you don’t have access to a trusted device, go to iforgot.apple.com and enter your Apple ID, then follow the prompts to reset your password. If you need help, try these steps.

What if I don’t have access to a trusted device or didn't receive a verification code?

If you're signing in and don’t have a trusted device handy that can display verification codes, you can have a code sent to your trusted phone number via text or a phone call instead. Click Didn't Get a Code on the sign in screen and choose to send a code to your trusted phone number. You can also get a code directly from Settings on a trusted device. Learn how to get a verification code.

If I can't sign in, how do I regain access to my account?

If you can’t sign in, reset your password, or receive verification codes, you can request account recovery to regain access to your account. Account recovery is an automatic process designed to get you back in to your account as quickly as possible while denying access to anyone who might be pretending to be you. It might take a few days—or longer—depending on what specific account information you can provide to verify your identity.

Do I still need to remember any security questions?

No. With two-factor authentication, you don't need to choose or remember any security questions. Your identity is verified exclusively using your password and verification codes sent to your devices and trusted phone numbers. When you enroll in two-factor authentication, we will keep your old security questions on file for two weeks in case you need to return your account to its previous security settings. After that, they will be deleted.

Can Apple Support help me regain access to my account?

Apple Support can answer your questions about the account recovery process, but can't verify your identity or expedite the process in any way.

What are the system requirements for two-factor authentication?

For the best experience, you should make sure you meet the system requirements below on all the devices you use with your Apple ID:

• iPhone, iPad, or iPod touch with iOS 9 or later
  • Mac with OS X El Capitan or later and iTunes 12.3 or later
  • Apple Watch with watchOS 2 or later
  • Windows PC with iCloud for Windows v5 and iTunes 12.3.3 or later

What if I don’t recognize the location shown in my sign in notification?

When you sign in on a new device, you’ll get a notification on your other trusted devices that includes a map showing the approximate location of the new device. This is an approximate location based on the IP address the device is currently using, rather than the exact location of the device. The location shown might reflect the network you're connected to, and not your physical location.

If you know you’re the person trying to sign in but you don’t recognize the location shown, you can still tap Allow and continue signing in.

However, if you ever see a notification that your Apple ID is being used to sign in on a new device and you're not the one signing in, tap Don’t Allow to ensure the sign in attempt is blocked.

What if I use two-factor authentication on a device running older software?

If you use two-factor authentication with devices running older OS versions, you might be asked to add your six-digit verification code to the end of your password when signing in. Get your verification code from a trusted device running iOS 9 and later or OS X El Capitan and later, or have it sent to your trusted phone number. Then type your password followed by the six-digit verification code directly into the password field.

Can I turn off two-factor authentication after I’ve turned it on?

You can't turn off two-factor authentication for some accounts created in iOS 10.3 or macOS Sierra 10.12.4 and later. If you created your Apple ID in an earlier version of iOS or macOS, you can turn off two-factor authentication.

Keep in mind that when you turn off two-factor authentication, your account is protected only with your password and security questions.

To turn off two-factor authentication, sign in to your Apple ID account page and click Edit in the Security section. Then click Turn Off Two-Factor Authentication. After you create new security questions and verify your date of birth, two-factor authentication will be turned off. If you don't see the option to turn off two-factor authentication on your Apple ID account page, that means you can't turn it off.

If someone has turned on two-factor authentication for your Apple ID without your permission, you can also turn it off from the enrollment confirmation email sent to your Apple ID or rescue email address. Click Turn Off Two-Factor Authentication at the bottom of the email to restore your Apple ID to its previous security settings and regain control of your account. The link is active for two weeks after you enroll.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.