Legg til smarthjemtilbehør i Hjem-appen

Legg til HomeKit og Matter-tilbehør til Home-appen, og organiser dem deretter etter rom eller sone for å enkelt kontrollere forskjellige områder av hjemmet ditt.

Før du starter

Legg til tilbehør

Organiser tilbehør etter rom og soner

Før du begynner

• Oppdater iPhone eller iPad til den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS, og slå på Bluetooth i Innstillinger.

• Hvis du vil legge til et Matter-tilbehør, må du først konfigurere et hjemknutepunkt.

• Sjekk brukerhåndboken for tilbehøret for å se om det krever ekstra maskinvare, programvareoppdateringer eller ytterligere konfigurasjon i produsentens app.

• Kontroller at tilbehøret støtter HomeKit, AirPlay eller Matter.

• Kontroller at iPhone eller iPad, tilbehør du har lagt til tidligere og hjemknutepunkter er koblet til samme Wi-Fi-nettverk.

Legg til tilbehør

Når du tilordner en Apple TV til et rom, vises den automatisk i det aktuelle rommet i Hjem-appen. Hvis du vil legge til annet tilbehør i Hjem-appen, bruker du iPhone eller iPad. Du kan ikke legge til tilbehør i Hjem-appen på Mac.

Legg til Apple TV i Hjem-appen

1. Åpne Innstillinger på Apple TV.

2. Velg Brukere og kontoer > Standardbruker. Kontroller at navnet ditt er valgt og at du er logget på iCloud med Apple-ID-en du brukte til å konfigurere tilbehøret i Hjem-appen.

3. Gå tilbake til Innstillinger og velg AirPlay og HomeKit.

4. Rull ned og velg Rom. Deretter velger du et rom eller legger til et nytt.

Rommet vises under HomeKit på AirPlay og HomeKit-skjermen i Apple TV-innstillingene

Legg til annet tilbehør til Hjem-appen

1. Slå på tilbehøret* og sørg for at det er i nærheten.

2. Åpne Hjem-appen på iPhone eller iPad og trykk på Legg tilNo alt supplied for Image .

3. Trykk på Legg til tilbehør.

Legg til tilbehør vises først etter at du har trykket på Legg til
  4. Følg instruksjonene for å skanne en kode eller hold enheten nær tilbehøret for å legge det til.

Hvis du skal legge til Matter-tilbehør som tidligere har vært sammenkoblet med en annen app, trykker du på Flere alternativer og velger tilbehøret.

5. Når tilbehøret ditt dukker opp, trykker du på det. Hvis du blir spurt om du vil legge til tilbehør i nettverket, trykker du på Tillat.

6. Tilordne tilbehøret til et rom og angi et navn slik at det er enklere å identifisere og styre det.

7. Trykk på Fortsett og deretter på Ferdig.

Styr tilbehøret med Siri

Bruk og administrer tilbehøret i Hjem-appen på alle enhetene dine

*AirPlay-kompatible smart-TV-er fra Samsung støtter ikke HomeKit, og de kan ikke legges til i Hjem-appen.

Hvis et varsel sier at tilbehøret allerede er lagt til

Meldingen «For å legge til dette tilbehøret i hjemmet ditt må du tilbakestille det først» vises på iPhone

Hvis et varsel sier at tilbehøret allerede er lagt til hjemmet, eller at tilbehøret tidligere ble brukt i et annet hjem, må du kanskje tilbakestille det. Du kan finne ut mer ved å lese gjennom håndboken for tilbehøret, ringe produsenten eller besøke produsentens nettsted.

Organiser tilbehør etter rom og soner

Organiser tilbehøret etter rom for å gjøre det enklere å holde styr på hvor tilbehøret er plassert, og for å styre rommene med Siri. Du kan også gruppere rom i soner, for eksempel første eller andre etasje.

Legg til et rom

1. Åpne Hjem-appen og trykk eller klikk på Legg tilNo alt supplied for Image.

2. Velg Legg til et rom.

Legg til rom vises midt blant «Legg til»-alternativene på iPhone
  3. Legg til et navn for rommet ditt. Deretter trykker/klikker du på Arkiver.

Tilordne tilbehør til et rom

1. Åpne Hjem-appen, trykk eller klikk på tilbehøret og trykk eller klikk på Innstillinger-knappenNo alt supplied for Image.

2. Trykk eller klikk på Rom.

En vifte er tilordnet til stuen
  3. Velg et rom og trykk eller klikk på LukkNo alt supplied for Image for å lagre.

Bruk Siri til å spille av musikk i forskjellige rom

Organiser rom i en sone

Du kan gruppere rom sammen i en sone, for eksempel loft eller kjeller, slik at du enkelt kan styre ulike deler av hjemmet med Siri.

1. Åpne Hjem-appen, og trykk eller klikk på romnavnet for å åpne rommet.

2. Trykk eller klikk på Mer-knappenNo alt supplied for Image og velg Rominnstillinger.

Rominnstillinger vises under Hjem-innstillinger etter at du har trykket på eller klikket på Mer-knappen
  3. Trykk/klikk på Sone.

4. Velg en av de foreslåtte sonene, eller trykk/klikk på Opprett ny og gi den nye sonen et navn.

5. Trykk eller klikk på Ferdig.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.