Legg til tilbehør i Hjem-appen

Legg til HomeKit og Matter-tilbehør til Home-appen, og organiser dem deretter etter rom eller sone for å enkelt kontrollere forskjellige områder av hjemmet ditt.

Før du legger til et tilbehør

• Oppdater iPhone eller iPad til den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS.
  • Kontroller at tilbehøret er slått på og i nærheten.
  • Sjekk tilbehørets manual for å se om det trenger ekstra maskinvare for å fungere med HomeKit eller Matter.

Legg til tilbehør med iPhone eller iPad

For å legge til tilbehør i Hjem-appen bruker du iPhone eller iPad. Du kan ikke legge til tilbehør i Hjem-appen på Mac.

Hjem-appskjermen på iOS som viser Legg til tilbehør-flisen

1. Åpne Hjem-appen, og trykk på Legg til  .
  2. Trykk på Legg til tilbehør .
  3. Bruk kameraet på iPhone eller iPad til å skanne den åttesifrede HomeKit-koden eller QR-koden på tilbehøret eller i tilbehørets dokumentasjon. Hvis du har iPhone 7 eller nyere og ser symbol for NFC-kompatibilitet på tilbehøret, holder du iPhonen i nærheten av tilbehøret for å legge det til.
  4. Når tilbehøret ditt dukker opp, trykker du på det. Hvis du blir spurt om du vil legge til tilbehør i nettverket, trykker du på Tillat.
  5. Tilordne tilbehøret til et rom og gi det et navn for å hjelpe deg med å identifisere det i Hjem-appen og kontroller det med Siri.
  6. Trykk på Fortsett og deretter på Ferdig.

Du måsette opp en hjemmehub for å legge til Matter-tilbehør til Home-appen.

Enkelte tilbehør, høyttalere og smart-TV-er kan kreve programvareoppdateringer eller ekstra konfigurering med produsentens app.

AirPlay 2-kompatible smart-TV-er fra Samsung støtter ikke HomeKit, og de kan ikke legges til i Hjem-appen.

Legg til Apple TV i Hjem-appen

1. Åpne Innstillinger på Apple TV.
  2. Velg Brukere og kontoer. Sørg for at navnet ditt er valgt under Standardbruker og at du er logget på iCloud med Apple-ID-en du brukte til å konfigurere tilbehøret i Home-appen.
  3. Gå tilbake til Apple TV-innstillinger, og velg AirPlay og HomeKit.
  4. Rull ned og velg Rom. Deretter velger du et rom eller legger til et nytt.

Organiser tilbehør etter rom og soner

Organiser tilbehøret ditt etter rom for å gjøre det enklere å holde styr på hvor tilbehøret er plassert, og for å styre rommene med Siri. Du kan også gruppere rom i soner, for eksempel første eller andre etasje.

Hjem-appen i iOS som viser stemninger og tilbehør i stuen.

Legg til et rom

1. Åpne Hjem-appen, og trykk eller klikk på Legg til .
  2. Velg Legg til et rom .
  3. Legg til et navn for rommet ditt. Deretter trykker/klikker du på Arkiver.

Tilordne tilbehør til et rom

Når du har tilordnet tilbehør til et rom, kan du gjøre ting som å spille og styre musikk i hele hjemmet. Eller du kan be Siri om å spille av det du vil se, der du vil se det.

1. På iPhone eller iPad, trykk på tilbehøret, rull deretter ned og trykk på Tilbehørsdetaljer. På Mac trykker du på tilbehøret.
  2. Rull ned og trykk/klikk på Rom.
  3. Velg et rom. Deretter trykker eller klikker du på Lukk  for å arkivere.

Organiser rom i en sone

Du kan gruppere rom sammen i en sone, for eksempel loft eller kjeller, slik at du enkelt kan styre ulike deler av hjemmet med Siri.

Hjem-appen i iOS som viser innstillingene i stuen.

1. Trykk og hold på romnavnet på iPhone eller iPad for å åpne rommet. Klikk på romnavnet på Mac.
  2. Trykk/klikk på Mer-knappen  og velg Rominnstillinger .
  3. Trykk/klikk på Sone. Velg en av de foreslåtte sonene, eller trykk/klikk på Opprett ny og gi den nye sonen et navn.
  4. Trykk/klikk på Ferdig.

Hvis du ikke kan legge til tilbehør

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.