Legg til et HomeKit-tilbehør i Hjem-appen

Legg til tilbehør i Hjem-appen, og organiser dem etter rom eller sone for enkelt å styre forskjellige områder av hjemmet ditt – alt med bare et trykk eller ved å spørre Siri.

Legg til tilbehør

For å legge til tilbehør i Hjem-appen bruker du iPhone, iPad eller iPod touch. Du kan ikke legge til tilbehør i Hjem-appen på Mac. Før du konfigurerer tilbehøret ditt, må du sjekke følgende:

• Sørg for at det er på og i nærheten.
  • Sjekk i tilbehørets brukerhåndbok om det krever tilleggsutstyr for å fungere med HomeKit.

Følg deretter denne framgangsmåten:

Hjem-appskjermen på iOS som viser Legg til tilbehør-flisen

1. Åpne Hjem-appen, og trykk på Legg til tilbehør  eller .
  2. Bruk kameraet på iPhone, iPad eller iPod touch til å skanne den åttesifrede HomeKit-koden eller QR-koden på tilbehøret eller i tilbehørets dokumentasjon. Hvis du har iPhone 7 eller nyere og ser  på tilbehøret, holder du iPhone i nærheten av tilbehøret for å legge det til.
  3. Når tilbehøret ditt vises, trykker du på det. Hvis du blir spurt om du vil legge til tilbehør i nettverket, trykker du på Tillat.
  4. Gi tilbehøret et navn og tilordne det et rom, slik at du kan identifisere det i Hjem-appen og styre det med Siri.
  5. Trykk på Neste og Ferdig.

Se hvordan du konfigurerer HomePod, HomePod mini, Apple TV eller iPad som hjemknutepunkt slik at du kan styre tilbehøret ditt mens du ikke er hjemme.

Enkelte tilbehør, høyttalere og smart-TV-er kan kreve programvareoppdateringer eller ekstra konfigurering med produsentens app.

AirPlay 2-kompatible smart-TV-er fra Samsung støtter ikke HomeKit og kan ikke legges inn i Hjem-appen.

Organiser tilbehør etter rom og soner

Organiser tilbehøret ditt etter rom for å gjøre det enklere å holde styr på hvor tilbehøret er plassert, og for å styre rommene med Siri. Du kan også gruppere rom i soner, for eksempel første eller andre etasje.

Hjem-appen på iOS som viser scener og tilbehør i stuen.

Legg til et rom

1. Velg Rom-fanen, trykk eller klikk på  og velg deretter Rominnstillinger .
  2. Trykk eller klikk på Legg til rom.
  3. Legg til et navn for rommet ditt. Deretter trykker eller klikker du på Ferdig.

For å navigere mellom forskjellige rom åpner du Rom-fanen og sveiper til høyre eller venstre på skjermen eller styreflaten.

Tilordne tilbehør til et rom

Når du har tilordnet tilbehør til et rom, kan du gjøre ting som å spille og styre musikk i hele hjemmet. Eller du kan be Siri om å spille av det du vil se, der du vil se det.

1. På iPhone, iPad eller iPod touch trykker du på tilbehøret og holder nede. På Mac dobbeltklikker du på tilbehøret.
  2. Rull ned og trykk eller klikk på Rom.
  3. Velg et rom. Deretter trykker eller klikker du på  for å arkivere.

Organiser rom i en sone

Du kan gruppere rom sammen i en sone, for eksempel loft eller kjeller, slik at du enkelt kan styre ulike deler av hjemmet med Siri.

Hjem-appen på iOS som viser innstillingene i stuen.

1. Velg Rom-fanen, trykk eller klikk på  og velg deretter Rominnstillinger .
  2. Trykk eller klikk på Sone. Velg en foreslått sone. Eventuelt kan du velge Opprett ny og gi den nye sonen et navn.
  3. Trykk eller klikk på Ferdig.

Hvis du ikke kan legge til tilbehør

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.