Sammenkoble og administrer Matter-tilbehør

Ved å koble smarthjemtilbehør til iPhone eller iPad kan du konfigurere og kontrollere dem. Du kan sammenkoble Matter-tilbehør og iPhone eller iPad via hvilken som helst app som støtter Matter-standarden for smarthjem.

Før du begynner

• Oppdater iPhone eller iPad til den nyeste programvaren.

• Sørg for at du er logget på med Apple-ID-en du brukte til å konfigurere Matter-tilbehøret.

• Hjem-appen støtter for øyeblikket disse typene Matter-tilbehør: klimaanlegg, broer, lys, låser, brytere, termostater, persienner og lampeskjermer og sensorer (bevegelse, omgivelseslys, kontakt, temperatur og luftfuktighet).

Koble til et Matter-tilbehør

For å beskytte personvernet ditt og gi deg kontroll over smarthjemnettverket må apper be om tilgang for å legge til tilbehør i hjemmet ditt. Og for å støtte interoperabilitet og brukervennlighet på tvers av apper og smarthjem-økosystemer, kan du enkelt legge til Matter-tilbehør som tidligere ble sammenkoblet i andre apper fra en hvilken som helst app som støtter Matter-smarthjemstandarden.

Slik legger du til Matter-tilbehør i Hjem-appen:

1. Åpne Hjem-appen på iPhone eller iPad og trykk på Legg til-knappenNo alt supplied for Image.

2. Trykk på Legg til tilbehør. Hvis Matter-tilbehøret tidligere ble sammenkoblet i en annen app, trykker du på Flere alternativer og deretter på Matter-tilbehøret.

3. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre konfigureringen.

Du må konfigurere et hjemknutepunkt for å legge til støttet Matter-tilbehør i Hjem-appen.

Hvis du vil legge til et tidligere sammenkoblet tilbehør i en tredjepartsapp som støtter Matter, følger du produsentens instruksjoner for å legge til et nytt tilbehør og velger det tidligere sammenkoblede tilbehøret.

Sammenkoblet Matter-tilbehør synkroniseres med iCloud-nøkkelring uavhengig av hvilken enhet eller app du brukte under konfigurasjonen. Dette gjør at du kan se alt Matter-tilbehøret du har sammenkoblet under Innstillinger > Matter-tilbehør. Sammenkoblingsnøkler som er lagret i iCloud-nøkkelringen har gjennomgående kryptering. Ingen andre har tilgang til eller kan lese disse dataene, verken under overføring eller når de er lagret.

Finn ut mer om hvordan iCloud beskytter informasjonen din

Se det sammenkoblede Matter-tilbehøret

Du må ha minst ett Matter-tilbehør sammenkoblet med iPhone eller iPad for å få tilgang til Matter-tilbehør i Innstillinger.

1. Åpne Innstillinger-appen på iPhone eller iPad.

2. Trykk på Generelt.

3. Trykk på Matter-tilbehør.

Matter-tilbehør under Innstillinger > Generelt på iPhone

Du kan trykke på et tilbehør i listen for å se serienummeret og tilkoblede tjenester.

Fjern Matter-tilbehør

Du kan fjerne Matter-tilbehør fra iCloud-nøkkelring, individuelle tilkoblede tjenester eller alle tilkoblede tjenester.

Fjern fra iCloud-nøkkelring

Hvis du ikke vil at konfigureringskoden skal lagres på iCloud-nøkkelringen, kan du fjerne tilbehøret fra den.

1. På Matter-tilbehør-skjermen trykker du på Rediger.

2. Trykk på Slett-knappenNo alt supplied for Image ved siden av tilbehøret du vil fjerne.

3. Sveip eller trykk på Fjern for å bekrefte at du vil fjerne tilbehøret.

4. Velg Fjern fra nøkkelring.

Fjern fra individuelle tilkoblede tjenester

1. På Matter-tilbehør-skjermen trykker du på et tilbehør.

2. Trykk på Rediger.

3. Trykk på Slett-knappenNo alt supplied for Image ved siden av tilbehøret du vil fjerne.

4. Sveip eller trykk på Fjern for å bekrefte at du vil fjerne tilbehøret.

5. Trykk på Fjern fra «%@» for å bekrefte fjerningen.

Når du fjerner en individuelt tilkoblet tjeneste, mister du muligheten til å kontrollere tilbehøret fra appen knyttet til den tjenesten på iPhone eller iPad.

Fjern fra alle tilkoblede tjenester

1. På Matter-tilbehør-skjermen trykker du på Rediger.

2. Trykk på Slett-knappenNo alt supplied for Image ved siden av tilbehøret du vil fjerne.

3. Sveip eller trykk på Fjern for å bekrefte at du vil fjerne tilbehøret.

4. Velg Fjern fra alle tjenester.

Når du fjerner et tilbehør fra alle tilkoblede tjenester, mister du muligheten til å kontrollere tilbehøret fra hver app tilknyttet hver enkelt tjeneste på iPhone eller iPad.