Trene med Apple Watch

Få fremgangsoppdateringer mens du trener, og finn ut når du har nådd målet ditt.

En Løping innendørs-økt med åpent mål som startes.

Start en treningsøkt

1. Åpne Trening-appen.
  2. Velg den treningstypen som passer best til det du gjør. Finn ut mer om hver treningstype
  3. For å angi et mål trykker du på ...-symbolet ved siden av den valgte treningsøkten. Hvis du ikke vil angi et mål, trykker du på treningsøkten.
  4. Vent på nedtellingen, som tar tre sekunder. Trykk på skjermen for å hoppe over nedtellingen.
  5. Tren i vei. For å legge til en annen type trening uten å avslutte økten åpner du Trening-appen, sveiper til høyre og trykker på Pluss-symbolet

Siri kan også hjelpe deg med å starte treningsøkter. Du kan for eksempel si «gå i 8 kilometer».

Glemte du å starte treningsøkten? Finn ut hvordan Apple Watch automatisk kan registrere når du starter en treningsøkt.

Valg om å låse, avslutte, sette på pause eller legge til en ny treningsøkt.

Avslutte eller ta pause i treningsøkten

For å avslutte treningsøkten sveiper du til høyre og trykker på X-knappen. For å sette en treningsøkt på pause sveiper du til høyre og trykker på Pause-knappen. Eller du kan trykke på både Digital Crown og sideknappen samtidig. Trykk på begge knappene igjen for å gjenoppta økten.

Du kan angi innendørs eller utendørs løpeøkter til å settes på pause automatisk når du slutter å løpe. Åpne Apple Watch-appen på iPhone, trykk på Min klokke-fanen, og trykk på Treningsøkt > Automatisk pause i løpeøkt.

Glemte du å avslutte treningsøkten? Finn ut hvordan Apple Watch automatisk kan registrere når du avslutter en treningsøkt.

Fremgang for en løpeøkt.

Spor fremgangen din

Løft håndleddet for å se fremgangen underveis i treningsøkten. Deretter vrir du på Digital Crown til den målingen som er viktigst for deg, er uthevet.

Når du løper eller går, registrerer Apple Watch hver mile eller kilometer, og du får en oppdatering på skjermen. Hvis du sykler, registrerer Apple Watch hver femte mile eller kilometer i stedet.

Treningsvisning-skjermbilde på iPhone.

Endre målingene for hver type trening

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone.
  2. Trykk på Min klokke-fanen og deretter på Trening > Treningsvisning.
  3. Trykk på Flere målinger eller Én måling.
    • Hvis du velger Flere målinger, kan du velge opptil fem målinger for hver treningsøkt. Trykk på en treningstype og deretter på Rediger. Legg til eller slett målinger, eller trykk på og hold inne trekkspill-symbolet for å endre rekkefølgen.
    • Hvis du velger Én måling, kan du vri på Digital Crown for å rulle gjennom alle målingene i løpet av en treningsøkt.

Velg blant ulike målinger for forbrent energi og distanse

• For å bytte mellom kalorier og kilojoule trykker du hardt på kalorimål-skjermbildet.
  • For å bytte mellom miles og kilometer trykker du hardt på distansemål-skjermbildet.
  • For å bytte mellom yard og meter mens du svømmer,2 trykker du hardt på distansemål-skjermbildet eller bassenglengde-skjermbildet.

Se målinger kun for løping

• Med fartsvarsler kan du velge et fartsmål for løpeturene dine, så varsler klokken deg når du er raskere eller tregere enn målet. For å angi et fartsmål åpner du Trening-appen, og deretter trykker du på ...-symbolet ved siden av Løping utendørs. Trykk på Fartsvarsel, angi tempoet, og velg Snitt eller Aktiv.
  • Aktiv kilometer er en måling som viser deg tempoet for kilometeren du nettopp har tilbakelagt.
  • Rytme er en måling som viser deg antall skritt per minutt.

Du må angi flere målinger for å se Aktiv kilometer og Rytme.

Marker segmentene i treningsøkten

Du kan bruke segmenter til å spore ulike deler av treningsøkten. Under en treningsøkt med utendørs løping på en løpebane kan du for eksempel markere hver runde eller distanse. Under en 30-minutters treningsøkt med innendørs sykling kan du dele økten i tre 10-minutters segmenter. Slik gjør du det:

1. Dobbelttrykk på skjermen under en treningsøkt.
  2. Vent til segmentoversikten vises.
    Første segment etter 9 minutter og 3 sekunder

Slik ser du alle segmentene dine etter en treningsøkt:

1. Åpne Aktivitet-appen på iPhone.
  2. Trykk på Treningsøkter-fanen.
  3. Trykk på treningsøkten, og rull nedover.

Du kan ikke markere segmenter under svømmeøkter fordi skjermen låses under disse øktene. Men under Svømming i basseng-økter blir settene markert automatisk hver gang du hviler ved bassengkanten i 10 sekunder eller lenger. Autosett vises i treningsoversikten i Aktivitet-appen på iPhone.

Få påminnelser om å starte en treningsøkt

Når Apple Watch med watchOS 5 eller nyere registrerer at du trener, trykker klokken på håndleddet og spør deg. Trykk på et alternativ i varslingen for å registrere treningsøkten, endre treningstype, dempe varslinger for dagen eller lukke varslingen. Uansett når du trykker, registreres treningsøkten din helt fra begynnelsen.

Tiden det tar før klokken varsler deg om å registrere en treningsøkt, varierer avhengig av treningstypen. Her er treningstypene som klokken kan gi deg påminnelser for:

• Gange innendørs
  • Gange utendørs
  • Løping innendørs
  • Løping utendørs
  • Ellipsemaskin
  • Roing
  • Svømming i basseng
  • Svømming i åpent vann

Hvis du vil slå denne innstillingen av eller på, åpner du Innstillinger-appen på Apple Watch, trykker på Generelt > Trening, og deretter går du til Varsle om treningsstart.

Få påminnelser om å avslutte treningsøkter

Når Apple Watch med watchOS 5 eller nyere registrerer at du er ferdig med treningen, trykker klokken på håndleddet og spør deg. Trykk på varslingen for å avslutte eller sette treningsøkten på pause, eller du kan lukke varslingen og fortsette treningen. Hvis du ikke reagerer på varslingen eller lukker den, fortsetter treningsøkten til du velger å avslutte eller sette den på pause.

Tiden det tar før klokken merker at du har stoppet, varierer avhengig av treningstypen.

Hvis du vil slå denne innstillingen av eller på, åpner du Innstillinger-appen på Apple Watch, trykker på Generelt > Trening, og deretter går du til Varsle om treningsslutt.

Gi treningsøkten din et navn

Når du har brukt treningsøkten Annet, kan du velge et navn på økten. Dette kan hjelpe deg med å spore treningsøkter som dansing eller styrketrening.

1. På Apple Watch åpner du Trening-appen.
  2. Trykk på Annet.
  3. Fullfør treningsøkten.
  4. Når du er ferdig, sveiper du til høyre og trykker på Avslutt.
  5. Trykk på Navngi økt.
    Valg om å Navngi økt på oversiktsskjermen.
  6. Trykk på treningstypen og deretter på Lagre.

Lås eller lås opp urskiven

1. Hvis du vil låse skjermen for å unngå utilsiktede trykk, sveiper du til høyre og trykker på vanndråpe-symbolet.
  2. Vri på Digital Crown for å låse opp skjermen.

Finn ut hvordan du tar pause fra eller avslutter en svømmeøkt

Spar strøm mens du trener

For å spare batteriet på lange gå- eller løpeturer kan du slå av pulsmåleren. Apple Watch beregner fortsatt aktive kalorier, distanse, fart og hvor mye tid som har gått.

Slik slår du Strømsparingsmodus av eller på:

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone.
  2. Trykk på Min klokke-fanen og deretter på Trening.
  3. Slå Strømsparingsmodus av eller på.

Treningshistorikk for januar 2019.

Sjekk treningshistorikken din, aktivitetshistorikken din og belønningene dine

1. Åpne Aktivitet-appen på iPhone.
  2. Trykk på Treningsøkt-fanen, og trykk på en av øktene for å se informasjon om den.

Trening-appen deler informasjon med Aktivitet på Apple Watch, slik at treningsøktene teller når du prøver å nå aktivitetsmålene dine. Alle dataene dine blir lagret automatisk i Helse-appen – der kan de brukes av tredjepartsapper med tillatelse fra deg.

Få mer ut av treningen din

1. Du kan bytte mellom miles og kilometer for treningsøkter med sykling, gange, løping eller rullestol. Og du kan velge mellom yard og meter for svømmeøkter.
  2. Du kan ikke bruke Apple Watch Series 1 og Apple Watch (1. generasjon) når du svømmer. Finn ut mer om vannbestandigheten til Apple Watch

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.