Trene med Apple Watch

Få fremgangsoppdateringer mens du trener, og finn ut når du har nådd målet ditt.

Starter Løping innendørs med et åpent mål.

Start en treningsøkt

1. Åpne Trening-appen.
  2. Velg den treningsformen som passer best til det du gjør. Finn ut mer om hver treningsform
  3. For å angi et mål trykker du på ...-symbolet ved siden av den valgte treningsøkten din. For å hoppe over angivelse av mål trykker du på treningsøkten.
  4. Vent på nedtellingen, som tar tre sekunder. Trykk på skjermen for å hoppe over nedtellingen.
  5. Tren i vei. For å legge til en annen type trening uten å avslutte økten åpner du Trening-appen, sveiper til høyre og trykker på Pluss-symbolet

Siri kan også hjelpe deg med å starte treningsøkter. Du kan for eksempel si «gå i 8 kilometer».

Glemte du å starte treningsøkten? Finn ut hvordan Apple Watch automatisk kan oppdage når du starter en treningsøkt.

Valg om å låse, avslutte, sette på pause eller legge til en ny treningsøkt.

Avslutte eller ta pause i treningsøkten

For å avslutte treningsøkten sveiper du til høyre og trykker på X-knappen. For å sette en treningsøkt på pause sveiper du til høyre og trykker på Pause-knappen. Eller du kan trykke på både Digital Crown og sideknappen samtidig. Trykk på begge knappene igjen for å gjenoppta økter.

Du kan angi innendørs eller utendørs løpeøkter til å settes på pause automatisk når du slutter å løpe. Åpne Apple Watch-appen på iPhone, trykk på fanen Min Apple Watch, og trykk på Treningsøkt > Automatisk pause i løpeøkt.

Glemte du å avslutte treningsøkten? Finn ut hvordan Apple Watch automatisk kan oppdage når du avslutter en treningsøkt.

Fremgang for løpeøkt.

Spor fremgangen din

Løft håndleddet for å se fremgangen underveis i treningsøkten. Deretter vrir du Digital Crown til den målingen som er viktigst for deg, er markert.

Når du løper eller går, registrerer Apple Watch hver mile eller kilometer, og du får en oppdatering på skjermen. Hvis du sykler, registrerer Apple Watch hver femte mile eller kilometer i stedet.

Treningsvisning-skjermbilde på iPhone.

Endre målingene for hver type trening

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone.
  2. Trykk på Min klokke-fanen og deretter på Trening > Treningsvisning.
  3. Trykk på Flere måleenheter eller Én måleenhet.
    • Hvis du velger Flere måleenheter, kan du velge opptil fem måleenheter for hver treningsøkt. Trykk på en treningstype og deretter på Rediger. Legg til eller slett måleenheter, eller trykk og hold inne trekkspill-symbolet for å endre rekkefølgen.
    • Hvis du velger Én måleenhet, kan du vri på Digital Crown for å rulle gjennom alle måleenhetene i løpet av en treningsøkt.

Velg blant ulike måleenheter for forbrent energi og distanse

• For å bytte mellom kalorier og kilojoule trykker du hardt på kalorimål-skjermbildet.
  • For å bytte mellom miles og kilometer trykker du hardt på distansemål-skjermbildet.
  • For å bytte mellom yard og meter mens du svømmer,2 trykker du hardt på distansemål-skjermbildet eller bassenglengde-skjermbildet.

Se målinger kun for løping

• Med tempovarsler kan du velge et tempomål for løpeturene dine, så varsler klokken deg når du er raskere eller tregere enn målet. For å angi et tempomål åpner du Trening-appen, og deretter trykker du på ...-symbolet ved siden av Løping utendørs. Trykk på Tempovarsel, angi tempoet, og velg Gjennomsnittlig eller Rullerende.
  • Rullerende kilometer er en måling som viser deg tempoet for en bestemt distanse like bak deg.
  • Skritthastighet er en måling som viser deg antall skritt per minutt.

Du må angi flere målinger for å se Rullerende kilometer og Skritthastighet.

Marker segmentene i treningsøkten

Du kan bruke segmenter til å spore ulike deler av treningsøkten. Under en treningsøkt med utendørs løping på en løpebane kan du for eksempel markere hver runde eller distanse. Under en 30-minutters treningsøkt med innendørs sykling kan du dele økten i tre 10-minutters segmenter. Slik gjør du det:

1. Dobbelttrykk på skjermen under en treningsøkt.
  2. Vent til segmentsammendraget vises.
    Første segment etter 9 minutter og 3 sekunder

Slik ser du alle segmentene dine etter en treningsøkt:

1. Åpne Aktivitet-appen på iPhone.
  2. Trykk på Treningsøkter-fanen.
  3. Trykk på treningsøkten, og rull nedover.

Du kan ikke markere segmenter fordi skjermen låses under svømmeøkter. Men under Svømming i basseng-økter blir settene markert automatisk hver gang du hviler ved bassengkanten i 10 sekunder eller lenger. Automatiske sett vises i treningssammendraget i Aktivitet-appen på iPhone.

Få påminnelser om å starte en treningsøkt

Når Apple Watch med watchOS 5 eller nyere registrerer at du trener, banker klokken på håndleddet og spør deg. Trykk på et alternativ i varselet for å registrere treningsøkten, endre treningstype, slå av varsler eller lukke varselet. Uansett når du trykker, registreres treningsøkten din helt fra begynnelsen.

Tiden det tar for klokken å varsle deg om å registrere en treningsøkt, varierer avhengig av treningstype. Her er treningstypene som klokken kan gi deg påminnelser for:

• Gange innendørs
  • Gange utendørs
  • Løping innendørs
  • Løping utendørs
  • Ellipsemaskin
  • Roing
  • Svømming i basseng
  • Svømming i åpent vann

Hvis du vil slå denne innstillingen av eller på, åpner du Innstillinger-appen på Apple Watch, trykker på Generelt > Trening, og deretter går du til Varsle om treningsstart.

Få påminnelser om å avslutte treningsøkter

Når Apple Watch med watchOS 5 eller nyere registrerer at du er ferdig med treningen, banker klokken på håndleddet og spør deg. Trykk på varselet for å avslutte eller sette treningsøkten på pause, eller du kan lukke varselet og fortsette treningen. Hvis du ikke reagerer på varselet eller lukker det, fortsetter treningsøkten til du velger å avslutte eller sette det på pause.

Tiden det tar før klokken merker at du har stoppet, varierer etter treningstype.

Hvis du vil slå denne innstillingen av eller på, åpner du Innstillinger-appen på Apple Watch, trykker på Generelt > Trening, og deretter går du til Varsle om treningsslutt.

Gi treningsøkten din et navn

Når du har brukt Annen treningsøkt, kan du velge et navn på økten. Dette kan hjelpe deg med å spore treningsøkter som dansing eller styrketrening.

1. På Apple Watch åpner du Trening-appen.
  2. Trykk på Annet.
  3. Fullfør treningsøkten.
  4. Når du er ferdig, sveiper du til høyre og trykker på Avslutt.
  5. Trykk på Navngi økt.
    Valg om å Navngi økt på sammendragsskjermen.
  6. Trykk på treningstype og deretter på Lagre.

Lås eller lås opp urskiven

1. For å låse skjermen for å unngå trykk ved uhell sveiper du til høyre og trykker på vanndråpe-symbolet.
  2. Vri på Digital Crown for å låse opp skjermen.

Finn ut hvordan du tar pause fra eller avslutter en svømmeøkt

Spar strøm mens du trener

For å spare batteriet på lange gå- eller løpeturer kan du slå av pulsmåleren. Apple Watch beregner fortsatt aktive kalorier, distanse, tempo og hvor lang tid som er gått.

Slik slår du Strømsparingsmodus av eller på:

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone.
  2. Trykk på Min klokke-fanen og deretter på Trening.
  3. Slå Strømsparingsmodus av eller på.

Treningshistorikk for juni 2018.

Sjekk treningshistorikken din, Aktivitet-historikken din og prisene dine

1. Åpne Aktivitet-appen på iPhone.
  2. Trykk på Treningsøkt-fanen, og trykk på en av øktene for å se informasjon om treningsøktene.

Trening-appen deler informasjon med Aktivitet på Apple Watch, slik at treningsøktene teller når du prøver å nå aktivitetsmålene dine. Alle dataene dine blir lagret automatisk i Helse-appen – der kan de brukes av tredjepartsapper med din tillatelse.

Gjør mer ut av treningsøkten din

1. Du kan bytte mellom miles og kilometer for treningsøkter med sykling, gange, løping eller rullestol. Og du kan velge mellom yard og meter for svømmeøkter.
  2. Du kan ikke bruke Apple Watch Series 1 og Apple Watch (1. generasjon) når du svømmer. Finn ut mer om vannbestandigheten til Apple Watch

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.