Justere størrelsen på Bilder-biblioteket for å lagre det i iCloud-bildebibliotek

Hvis Bilder-biblioteket er større enn den ledige lagringsplassen i iCloud, kan du øke iCloud-lagringsplassen eller gjøre noen justeringer på Mac-maskinen.

Når du registrerer deg for iCloud, får du automatisk 5 GB lagringsplass kostnadsfritt til iOS-sikkerhetskopier, bilder, videoer, dokumenter og apper. Når du aktiverer iCloud-bildebibliotek, får du beskjed av Bilder-appen hvis du trenger mer plass til å laste opp biblioteket.

Du kan øke iCloud-lagringsplassen ved å velge et nytt månedsabonnement eller ved å prøve ett av følgende. Abonnementer starter på 50 GB for 0,99 USD per måned og opp til 2 TB for 9,99 USD per måned.

Redusere størrelsen på Bilder-biblioteket

Du kan redusere størrelsen på Bilder-biblioteket ved å eksportere bilder og videoer du ikke ønsker eller trenger.

1. Marker objektene i Bilder. Velg Arkiv > Eksporter og følg instruksjonene.
  2. Slett de eksporterte objektene. Velg så Arkiv > Vis nylig slettede og klikk på Slett alle for å slette objektene permanent fra biblioteket.

Starte et nytt bildebibliotek

Du kan opprette et nytt Bilder-bibliotek for bruk sammen med iCloud-bildebibliotek. Husk å utpeke dette biblioteket til systembildebibliotek

1. Hold Tilvalg-tasten nede mens du åpner Bilder.
  2. Velg Opprett nytt.
  3. Importer innhold fra det tidligere biblioteket for å opprette et nytt, mindre bibliotek.

Dele biblioteket med Aperture

Hvis du bruker Aperture, kan du dele et iPhoto- eller Aperture-bibliotek for å opprette et mindre bibliotek for bruk sammen med iCloud-bildebibliotek.

1. Åpne bildebiblioteket i Aperture.
  2. Marker innholdet du vil eksportere til et nytt bibliotek.
  3. Velg File (Arkiv) > Export (Eksporter) > Items as New Library (Objekter som nytt bibliotek).

Når eksporten er fullført, kan du overføre dette nye Aperture-biblioteket til Bilder og slå på iCloud-bildebibliotek.