Koble til HDMI fra Mac-maskinen

Mac-maskiner kan bruke en HDMI-kabel eller en adapter for å koble til en HDTV, skjerm eller annen HDMI-enhet.

Mac-maskiner som har noen av følgende porter, kan koble til HDMI-enheter. Les om hvordan du identifiserer portene på Mac-maskinen.

Mac-maskiner som har en HDMI-port, støtter HDMI 1.4b-standarden og følgende:

• Video over HDMI i minst 1080p, og noen Mac-modeller støtter høyere oppløsninger når de kobles til 4K-skjermer, 5K-skjermer og Ultra HD-TV-er
  • 8-kanals/24-biters lyd med 192 kHz, Dolby Surround 5.1 og vanlig stereo
  • HDCP-kryptert avspilling fra iTunes og QuickTime Player (versjon 10). Safari i macOS Sierra og nyere støtter også HDCP-kryptert avspilling hvis nettsiden er HTML5-kompatibel, hvis innholdet er FairPlay Streaming-kompatibelt og hvis det er levert med Media Source Extensions eller HTTP Live Streaming.

Hvis du bruker en adapter, kan du se spesifikasjonene til adapteren for å finne ut mer om støttede oppløsninger og andre detaljer.

Etter tilkobling

Hvis Mac-maskinen ikke gjenkjenner HDTV-en, skjermen eller en annen HDMI-enhet etter tilkobling:

1. Slå av HDMI-enheten mens Mac-maskinen er slått på.
  2. Koble HDMI-kabelen fra Mac-maskinen, og deretter kobler du den til igjen.
  3. Slå av HDMI-enheten.

Hvis videoen på HDTV-en eller skjermen går utenfor kantene på skjermen, åpner du Skjermer-valg og justerer Underskanning-skyveknappen for å få den til å passe bedre. Bruk en av disse metodene for å åpne Skjermer-valg:

• Velg Apple-menyen () > Systemvalg, og klikk deretter på Skjermer.
  • Trykk på Skift-Kommando-A for åpne Programmer-mappen. Dobbeltklikk deretter på Systemvalg, og klikk deretter på Skjermer.
  • Hvis tastaturet har lysstyrkekontroller, trykker du på Tilvalg-Lysstyrke opp eller Tilvalg-Lysstyrke ned.

Hvis HDMI-enheten ikke får lyd fra Mac-maskinen:

• Velg Apple-menyen > Systemvalg, og klikk deretter på Lyd. Kontroller at HDMI-enheten er valgt i Lyd ut-fanen.
  • Hvis du kobler til med en Mini DisplayPort-adapter, må du kontrollere at Mac-maskinen kan sende lyd via Mini DisplayPort.
  • Hvis du kobler til fra en Mac mini, kobler du fra eventuelle lydenheter som er koblet til datamaskinens Lyd ut-port.

Hvis Mac-maskinen går i dvale når en video spilles av eller er satt på pause, kan du se en HDCP-feil. Lukk programmet som spiller av videoen, og deretter åpner du det på nytt. Hvis problemet fortsetter, velger du Apple-menyen > Systemvalg, og deretter klikker du på Strømsparing og justerer innstillingene slik at skjermen ikke slås av.

Les mer

• Hvis Mac-maskinen har en HDMI-port, kan du bruke HDMI-til-DVI-adapteren fra Apple for å koble til en DVI-skjerm.
  • Mac-maskiner støtter ikke bruk av CEC (Consumer Electronics Control) for å kontrollere HDMI-enheter.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.