Koble til HDMI fra Macen

Macer kan bruke en HDMI-kabel eller en adapter for å koble til en TV, skjerm eller annen HDMI-enhet.

Høyre side av MacBook Pro som viser plassering av HDMI-port

Sjekk om du trenger en adapter

Macer som har noen av følgende porter, kan koble til HDMI-enheter:

Kontroller spesifikasjoner

Macer som har en innebygd HDMI-port, samsvarer med HDMI 1.4 eller nyere og støtter:

• Opptil 4K ved 60 Hz på kompatible Mac-modeller.
  • Opptil 4K ved 30 Hz på kompatible Mac-modeller.
  • 8-kanals/24-biters lyd med 192 kHz, Dolby Surround 5.1 og vanlig stereo.
  • HDCP-kryptert avspilling fra iTunes og QuickTime Player (versjon 10). Safari i macOS Sierra og nyere støtter også HDCP-kryptert avspilling hvis nettsiden er HTML5-kompatibel, hvis innholdet er FairPlay Streaming-kompatibelt og hvis det er levert med Media Source Extensions eller HTTP Live Streaming. Hvis du vil spille av HDCP-innhold på en ekstern skjerm, krever HDCP-avspilling en HDCP-kompatibel skjerm.
  • HDR på kompatible Mac-modeller.

Hvis du bruker en adapter, kan du se spesifikasjonene til adapteren for å finne ut mer om støttede oppløsninger og andre detaljer.

Opptil 4K ved 60 Hz

Du kan koble en skjerm med en oppløsning på opptil 4K ved 60 Hz til HDMI-porten på disse Mac-modellene:

• Mac Studio fra 2022
  • Mac mini fra 2018 eller nyere
  • Mac Pro fra 2019
  • MacBook Pro fra 2021

Opptil 4K ved 30 Hz

Du kan koble en skjerm med en oppløsning på opptil 4K ved 30 Hz til HDMI-porten på disse Mac-modellene:

• Mac mini fra 2012–2014
  • Mac Pro fra 2013
  • MacBook Pro fra 2012 til 2015

Hvis skjermen ikke gjenkjennes

Hvis Macen ikke gjenkjenner HDTV-en, skjermen eller en annen HDMI-enhet etter tilkobling:

1. Slå av HDMI-enheten mens Macen er slått på.
  2. Koble HDMI-kabelen fra Macen, og deretter kobler du den til igjen.
  3. Slå av HDMI-enheten.

Hvis skjermen ikke viser hele bildet

Hvis videoen på HDTV-en eller skjermen går utenfor kantene på skjermen, trykker du på Tilvalg-F1 på tastaturet for å åpne Skjerminnstillinger, og deretter justerer du Underskanning-skyveknappen* slik at den passer bedre.

Systemvalg – Skjermer – Utvidet skjerm (HDMI)

Hvis Macen går i dvale når en video spilles av eller er satt på pause, kan du se en HDCP-feil. Lukk programmet som spiller av videoen, og deretter åpner du det på nytt. Hvis problemet fortsetter, velger du Apple-menyen > Systemvalg, og deretter klikker du på Strømsparing og justerer innstillingene slik at skjermen ikke slås av.

* Underskanning-skyveknappen vises bare for enkelte konfigurasjoner og oppløsninger.

Hvis HDMI-enheten ikke får lyd

Hvis HDMI-enheten ikke får lyd fra Macen:

• Velg Apple-menyen > Systemvalg, og klikk deretter på Lyd. Kontroller at HDMI-enheten er valgt i Lyd ut-fanen.
  • Hvis du kobler til med en Mini DisplayPort-adapter, må du kontrollere at Macen kan sende lyd via Mini DisplayPort.
  • Hvis du kobler til fra en Mac mini, kobler du fra eventuelle lydenheter som er koblet til datamaskinens Lyd ut-port.

Systemvalg – Lydutgang

Macer støtter ikke bruk av CEC (Consumer Electronics Control) for å kontrollere HDMI-enheter.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.