Spill av HDR-video på Mac

Støtte for video med HDR (utvidet dynamisk område), som HDR-filmer og -TV-programmer fra Apple og andre leverandører, krever den nyeste versjonen av macOS, en kompatibel Mac-modell og en HDR10-kompatibel skjerm, TV eller projektor.

Mac-modeller som støtter HDR

Disse Mac-modellene støtter HDR-video på den innebygde skjermen (hvis aktuelt) og eksterne HDR10-kompatible skjermer.

Støttede HDR-formater

Den innebygde skjermen og Apple Pro Display XDR støtter Dolby Vision, HDR10 og HLG. Dolby Vision og HLG konverteres til HDR10 når de vises på andre HDR10-kompatible eksterne skjermer.

Støttede eksterne HDR-skjermer

Bruk en HDR10-kompatibel skjerm som kobles til Thunderbolt- Bildet har ingen alternativ tekst eller HDMI-porten på Macen.

Hvis Macen ikke automatisk aktiverer HDR for skjermen, aktiverer du det via Skjermer-innstillinger.

Slik får du best mulig HDR-bilde

Hvis HDR-video ikke spilles av med utvidet dynamisk område eller med kvaliteten du forventer, kan du prøve disse løsningene.

Kontroller Macen

• Installer de siste programvareoppdateringene fra Apple for macOS Catalina eller nyere.

• Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger (eller Systemvalg), og klikk deretter på Skjermer. I Skjerminnstillinger for den eksterne skjermen sørger du for at utvidet dynamisk område er slått på. Denne innstillingen vises bare for tredjepartsskjermer som støtter HDR10, ikke på innebygde skjermer. Hvis du ikke vil bruke HDR på den eksterne skjermen, slår du av denne innstillingen.

• Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger (eller Systemvalg), og klikk på Batteri- eller Strømsparing. Klikk på Valg-knappen hvis den vises. Hvis «Optimaliser videostrømming når maskinen går på batteristrøm» er slått på, sparer Macen strøm ved å spille av HDR-videoer i SDR (standard dynamisk område) når den går på batteristrøm. For å spille av i HDR kobler du Macen til nettstrøm eller fjerner avmerkingen for dette.

• HDR-innhold kan spilles av med oppløsninger som ikke er høyere enn 1080p på Intel-baserte Mac mini-modeller, Intel-baserte MacBook Pro-modeller og Intel-baserte MacBook Air-modeller, avhengig av HDR-innholdet og skjermen det vises på.

Sjekk skjermen

• Enkelte TV-er støtter kun HDR på en bestemt inngang, for eksempel HDMI-inngang 2 eller HDMI-inngang 3. Sjekk TV-ens dokumentasjon for detaljer.

• Kontroller at skjermen støtter HDR10. Hvis skjermen har sin egen HDR-innstilling, slår du den på eller setter den til å foretrekke HDR når det er tilgjengelig.

• Kontroller at skjermen bruker den nyeste firmwaren fra produsenten. Sjekk skjermens dokumentasjon for detaljer.

• Generelt er HDR-kvaliteten bedre på HDR-skjermer som tilbyr bedre lysstyrke og kontrastforhold, noe som resulterer i et bredere dynamisk område.

Sjekk mediene du bruker

Hvis du spiller av premiuminnhold fra en tredjeparts innholdsleverandør, må du ta kontakt med innholdsleverandøren for å forsikre deg om at de støtter HDR på Macen din.

Sjekk kablene og andre enheter

• Hvis du bruker HDMI, må du påse at HDR10 støttes av både HDMI-kabelen og eventuelle adaptere du bruker med den. Apple anbefaler HDMI-kabler som er testet med Apple TV 4K og et stort utvalg av TV-er, for eksempel Belkin UltraHD HDMI-kabel. Kompatible adaptere inkluderer USB-C digital AV-multiportadapteren fra Apple og USB-C-til-HDMI-adapteren fra Belkin.

• Hvis videotilkoblingen din passerer gjennom en AV-mottaker, lydplanke eller annen enhet før den kobles til skjermen, må du kontrollere at enheten støtter HDR10 og bruker den nyeste firmwaren fra produsenten. Du kan teste dette ved å koble Macen direkte til skjermen.

Sjekk visningsomgivelsene dine

Lysstyrken og fargen på HDR-videoen kan variere avhengig av Mac-modellen og belysningen i omgivelsene. Omgivelser med svakt lys, for eksempel et mørklagt rom, forbedrer den visuelle effekten av HDR.

Sjekk nettverket ditt

Videokvaliteten på innhold du strømmer over et nettverk, inkludert over internett, påvirkes av kvaliteten til det aktuelle nettverket. For å strømme video i høy kvalitet må du ha en rask tilkobling. Apple anbefaler en minimumshastighet på 25 Mbps for strømming av 4K.

Hvis du vil ha mer informasjon om HDR-funksjonene eller innstillingene til en tredjeparts skjerm, kabel eller adapter, sjekker du dokumentasjonen til produktet eller kontakter produktleverandøren.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.