Konfigurer og bruk iCloud-bilder

iCloud-bilder hjelper Bilder-appen med å sikre at bildene og videoene dine er trygt lagret i iCloud og oppdatert på iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV og iCloud.com.

Slik fungerer det

iCloud-bilder lagrer automatisk bilder og videoer du tar, i iCloud, slik at du får tilgang til biblioteket ditt fra alle enheter – når som helst. Endringer du gjør i samlingen din på én enhet, overføres til de andre enhetene dine. Bildene og videoene dine sorteres etter År, Måneder, Dager og Alle bilder. I tillegg blir alle Øyeblikk og Personer oppdatert alle steder. Dermed kan du raskt finne øyeblikket, familiemedlemmet eller vennen du leter etter.

Samlingen din lastes opp til iCloud hver gang enheten kobles til Wi-Fi og batteriet lades. Når du har iOS 11 eller en nyere versjon, kan biblioteket ditt også oppdateres over mobilnettet. Tiden det tar før du ser bildene og videoene på alle enhetene og på iCloud.com, kan variere avhengig av internett-hastigheten.

Før du begynner

1. Oppdater iPhone, iPad eller iPod touch til den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS, Mac til den nyeste versjonen av macOS og Apple TV til den nyeste versjonen av tvOS.
  2. Konfigurer iCloud på alle enhetene dine.
  3. Sørg for at du er logget på iCloud med samme Apple-ID på alle enhetene der du vil bruke iCloud-bilder.
  4. Hvis du har en Windows-PC, må du oppdatere til Windows 7 eller nyere og laste ned iCloud for Windows.

Slå på iCloud-bilder

• På iPhone, iPad eller iPod touch går du til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > Bilder, og deretter slår du på iCloud-bilder.
  • På Mac går du til Systemvalg > Apple-ID. Klikk på iCloud i sidepanelet, og velg Bilder. Hvis du bruker en eldre versjon av macOS, går du til Systemvalg > iCloud. Klikk på Valg ved siden av Bilder, og velg deretter iCloud-bilder.
  • På Apple TV 4K og Apple TV HD går du til Innstillinger > Brukere og kontoer > iCloud. Deretter slår du på iCloud-bilder.
  • På en Windows-PC følger du denne fremgangsmåten.

I tidligere versjoner av iOS, macOS, tvOS og iCloud for Windows het iCloud-bilder iCloud-bildebibliotek.

Se alle redigeringer på alle enheter

Når du redigerer i Bilder-appen på en iOS- eller iPadOS-enhet eller Mac, oppdateres bildet automatisk på alle enheter. Det betyr at når du beskjærer eller forbedrer bildet på iPhone, ser du endringene når du åpner biblioteket på Mac. De opprinnelige bildene og videoene dine er lagret i iCloud, og du kan når som helst gå tilbake til dem og tilbakestille endringene du har gjort.

Bildene og videoene du sletter på én enhet, slettes også på alle andre enheter der du bruker iCloud-bilder. Bilder og videoer blir liggende 30 dager i Nylig slettet-mappen før de slettes permanent.

Du kan også redigere på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac, og se dem på Apple TV automatisk. Hele samlingen din er tilgjengelig på Apple TV, inkludert Øyeblikk og delte album.

Filtyper du kan bruke i iCloud-bilder

Bilder og videoer lagres i iCloud nøyaktig slik de var. Alle bildene lagres i originalformatet i full oppløsning – HEIF, JPEG, RAW, PNG, GIF, TIFF, HEVC og MP4 – samt i spesialformater du bruker på iPhone, som sakte film, tidsforløp, 4K-videoer og Live Photos.

Sikkerhetskopier bildene og videoene dine

Når du slår på iCloud-bilder, lastes bildene og videoene dine automatisk opp til iCloud. De dupliseres ikke i iCloud-sikkerhetskopien, og derfor bør du sikkerhetskopiere biblioteket ditt. Du kan laste ned bilder og videoer fra iCloud.com til datamaskinen og lagre dem i et eget bibliotek, overføre dem til en annen datamaskin med Bildeoverføring eller Bilder, eller lagre dem på en separat stasjon.

Hvis du bruker en enhet med iOS 11 (eller en nyere versjon) eller macOS High Sierra (eller en nyere versjon), er bildene og videoene dine i HEIF- og HEVC-format. Disse formatene bruker mindre lagringsplass, men har like god kvalitet.

Last ned bilder og videoer

Du kan laste ned en kopi av de opprinnelige bildene og videoene dine på iCloud.com, iOS, iPadOS eller Mac.

• På iCloud.com klikker du på Bilder, og deretter velger du bildene og videoene du vil laste ned. Klikk og hold nede nedlastingsknappen  øverst til høyre i vinduet. Hvis du vil laste ned innholdet ditt slik det opprinnelig ble tatt eller importert, velger du Uendret original. Hvis filene er i JPEG- eller H.264-format – også hvis de opprinnelig var i HEIF- eller HEVC-format – velger du Mest kompatibelt. Klikk på Last ned.
  • På iOS og iPadOS kan du bruke AirDrop: Velg noen bilder eller videoer i Bilder-appen. Trykk på Del-knappen , og velg deretter enheten du vil dele med. Les mer om hvordan du bruker AirDrop.
  • Velg ett eller flere bilder på Mac. Dra innholdet til skrivebordet, eller høyreklikk og velg Del > AirDrop.

Sørg for at du har nok lagringsplass

Bildene og videoene i iCloud-bilder bruker iCloud-lagringsplassen din og lagringsplass på enheten. Så lenge du har nok plass i iCloud og på enheten, kan du lagre så mange bilder og videoer du vil.

Når du registrerer deg for iCloud, får du automatisk 5 GB lagringsplass kostnadsfritt. Hvis du trenger mer plass, kan du kjøpe mer iCloud-lagringsplass. Abonnementer starter på 50 GB for 0,99 USD per måned. Hvis du velger et abonnement på 200 GB eller 2 TB, kan du dele lagringsplassen med familien

Finn ut mer om abonnementer og priser i regionen din.

Spar plass på enheten

iCloud-bilder beholder den opprinnelige versjonen i høy oppløsning av alle bilder og videoer. Du kan spare plass på enheten når du slår på Optimaliser lagring.

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud.
  2. Trykk på Bilder.
  3. Velg Optimaliser [enhet]-lagring.

På Mac:

1. Åpne Bilder-appen og klikk på Bilder i menylinjen.
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Gå til iCloud-fanen og velg en innstilling for lagring.

Hvis du slår på Optimaliser lagring, administrerer iCloud-bilder automatisk størrelsen på biblioteket på enheten. De originale bildene og videoene lagres i iCloud, og reduserte versjoner som sparer plass, lagres på enheten. Biblioteket optimaliseres bare når du trenger plass, og begynner med de bildene og videoene du ser minst på. Du kan laste ned de opprinnelige bildene og videoene via Wi-Fi eller mobilnett når du trenger dem. Du kan bruke Optimaliser lagring på iPhone, iPad, iPod touch og Mac.

Hvis du slår på Last ned og behold originaler, beholder iCloud-bilder de opprinnelige bildene og videoene i full oppløsning i iCloud og på enheten.

Stans opplastinger til biblioteket i iCloud midlertidig

Når du slår på iCloud-bilder, har størrelsen på samlingen og netthastigheten betydning for hvor lang tid det tar å laste opp bilder og videoer til iCloud. Hvis du har en stor samling med bilder og videoer, kan opplastingen ta lengre tid enn vanlig. Du kan se statusen og stanse opplastingen midlertidig i én dag.

• På iPhone, iPad eller iPod touch går du til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > Bilder. Du kan også åpne Bilder-appen, gå til Bilder-fanen og rulle ned til bunnen av skjermen.
  • Hvis du bruker en Mac, åpner du Bilder-appen. Velg Bilder i sidepanelet, og klikk deretter på Alle bilder i listen over faner på verktøylinjen. Rull til bunnen av bildene dine, og klikk på Pause.

Les mer

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.