Konfigurere og bruke iCloud-bilder

iCloud-bilder fungerer sømløst med Bilder-appen, slik at bilder og videoer blir lagret i iCloud og oppdatert på iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV og iCloud.com.

iCloud-bilder på Mac, iPhone og iPad

Slik fungerer det

iCloud-bilder lagrer automatisk bilder og videoer du tar, i iCloud, slik at du får tilgang til biblioteket ditt fra hvilken som helst enhet, når som helst. Alle endringer til samlingen du gjør på én enhet, endres på de andre enhetene dine også. Bildene og videoene dine forblir sortert etter Øyeblikk, Samlinger og År. Samtidig blir alle Øyeblikk og Personer oppdatert alle steder. Dermed kan du raskt finne øyeblikket, familiemedlemmet eller vennen du leter etter.

Samlingen din lastes opp til iCloud hver gang enheten kobles til Wi-Fi og batteriet lades. Når du har iOS 11 eller nyere, oppdateres biblioteket også over mobilnettet. Tiden det tar før du ser bildene og videoene på alle enhetene og på iCloud.com, kan variere avhengig av Internett-hastigheten.

Før du begynner

1. Oppdater iPhone, iPad eller iPod touch til nyeste versjon av iOS, Macen til nyeste versjon av macOS og Apple TV 4K og Apple TV (4. generasjon) til nyeste versjon av tvOS.
  2. Konfigurer iCloud på alle enhetene dine.
  3. Sørg for at du er logget på iCloud med samme Apple-ID på alle enhetene du vil bruke iCloud-bilder på.
  4. Hvis du har en Windows-PC, må du oppdatere til Windows 7 eller nyere og laste ned iCloud for Windows.

Slå på iCloud-bilder

• På iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 10.3 eller nyere går du til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > Bilder, og slår deretter på iCloud-bilder.
  • På en Mac med OS X 10.10.3 eller nyere går du til Systemvalg > iCloud. Klikk på Valg ved siden av Bilder, og velg deretter iCloud-bilder.
  • På Apple TV 4K og Apple TV (4. generasjon) med tvOS 9.2 eller nyere går du til Innstillinger > Kontoer > iCloud > iCloud-bilder.
  • På en Windows-PC følger du denne fremgangsmåten.

I tidligere versjoner av iOS, macOS, tvOS, og iCloud for Windows het iCloud-bilder iCloud-bildebibliotek.

Se alle redigeringer på alle enheter

Når du redigerer i Bilder-appen på iOS-enheten eller Macen, oppdateres bildet automatisk på alle enheter. Det betyr at når du beskjærer eller forbedrer bildet fra iPhone, ser du endringene når du åpner biblioteket på Mac. Hvis du ombestemmer deg og vil gå tilbake til den originale visningen, er ikke det noe problem. De originale bildene og videoene er lagret i iCloud, og du kan gå tilbake til dem når som helst.

Bildene og videoene du sletter på én enhet, slettes overalt der du bruker iCloud-bilder. Hvis du ønsker å få tilbake et bilde, kan du gjenopprette det fra albumet Nylig slettet innen 30 dager.

Du kan også redigere på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac, og se dem på Apple TV automatisk. Hele samlingen din er tilgjengelig på Apple TV, inkludert Øyeblikk og delte album.

Filtyper du kan bruke i iCloud-bilder

Bilder og videoer lagres i iCloud nøyaktig slik de var. Alle bildene lagres i originalformatet i full oppløsning – HEIF, JPEG, RAW, PNG, GIF, TIFF, HEVC og MP4 – samt i spesialformater du bruker på iPhone, som sakte film, tidsforløp, 4K-videoer og Live Photos.

Sikkerhetskopier bildene og videoene dine

Når du slår på iCloud-bilder, lastes bilder og videoer automatisk opp til iCloud. De dupliseres ikke i iCloud-sikkerhetskopien, men du bør ta vare på sikkerhetskopier av biblioteket ditt. Du kan laste ned bilder og videoer fra iCloud.com til datamaskinen og lagre dem i et eget bibliotek, overføre dem til en annen datamaskin med Bildeoverføring eller Bilder eller lagre dem på en separat stasjon.

Hvis du bruker en enhet med iOS 11 eller macOS High Sierra, er bildene og videoene du tar, i HEIF- og HEVC-format. Disse formatene bruker mindre lagringsplass, men har like god kvalitet.

Last ned originale bilder og videoer

Du kan laste ned en kopi av originale bilder og videoer på iCloud.com, iOS eller Mac.

• På iCloud.com klikker du på Bilder, og deretter velger du bildene og videoene du vil laste ned. Klikk på og hold nede sky-symbolet øverst til høyre i vinduet. Hvis du vil laste ned innholdet ditt slik det opprinnelig ble tatt eller importert, velger du Uendret original. For JPEG- eller H.264-formatet – inkludert redigeringer og selv om de opprinnelig var i HEIF- eller HEVC-formatet – velger du Mest kompatibelt. Klikk på Last ned.

nedlasting av et bilde på iCloud.com

• På Mac klikker du på Bilder. Velg ett eller flere bilder. Dra innholdet til skrivebordet, eller høyreklikk og velg Del > AirDrop.

Sørg for at du har nok lagringsplass

Bildene og videoene du oppbevarer i iCloud-bilder, bruker iCloud-lagringsplass og lagringsplassen på enheten. Så lenge du har nok plass i iCloud og på enheten, kan du lagre så mange bilder og videoer du vil.

Når du registrerer deg for iCloud, får du automatisk 5 GB lagringsplass kostnadsfritt. Hvis du trenger mer plass, kan du kjøpe mer iCloud-lagringsplass. Abonnementer starter på 50 GB for 0,99 USD per måned. Hvis du velger et abonnement på 200 GB eller 2 TB, kan du dele lagringsplassen med familienFinn ut mer om abonnementer og priser i regionen din.

innstillinger for iCloud-bilder på iPhone

Spar plass på enheten

iCloud-bilder beholder alle bilder og videoer i de opprinnelige versjonene med høy oppløsning. Du kan spare plass på enheten når du slår på Optimaliser lagring.

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Trykk på Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud.
  2. Trykk på Bilder.
  3. Velg Optimaliser [enhet]-lagring.

På Mac:

1. Åpne Bilder-appen og klikk på Bilder i menylinjen.
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Gå til iCloud-fanen og velg en innstilling for lagring.

Hvis du slår på Optimaliser lagring, administrerer iCloud-bilder automatisk størrelsen på biblioteket på enheten. De originale bildene og videoene lagres i iCloud, og reduserte versjoner som sparer plass, lagres på enheten. Biblioteket optimaliseres bare når du trenger plass, og begynner med de bildene og videoene du ser minst på. Du kan laste ned de opprinnelige bildene og videoene via Wi-Fi eller mobilnett når du trenger dem. Du kan bruke Optimaliser lagring på iPhone, iPad, iPod touch og Mac.

Hvis du slår på Last ned originaler, beholder iCloud-bilder de opprinnelige bildene og videoene med full oppløsning i iCloud og på enheten.

Stans opplastinger til biblioteket i iCloud midlertidig

Når du slår på iCloud-bilder, vil tiden det tar før bilder og videoer lastes opp til iCloud, variere avhengig av størrelsen på samlingen og Internett-hastigheten. Hvis du har en stor samling med bilder og videoer, kan opplastingen ta lengre tid enn vanlig. Du kan se statusen og stanse opplastingen midlertidig i én dag.

• På iPhone, iPad eller iPod touch går du til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > Bilder. Du kan også åpne Bilder-appen, gå til Bilder-fanen og rulle ned til bunnen av skjermen.
  • Hvis du bruker Mac, åpner du Bilder-appen. Velg Bilder i sidepanelet, og klikk deretter på Bilder eller Øyeblikk i listen over faner på verktøylinjen. Rull til bunnen av bildene dine, og klikk på Pause.

Les mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.