Om skjermene Macen viser ved oppstart

Dette er noen av skjermene du kan se på skjermen når Macen starter.

Startskjermene kan variere avhengig av Mac-modell, operativsystem (macOS) med mer. Noen skjermer, som forbudssymbolet  eller spørsmålstegnet, betyr at du må løse et problem før Macen kan fullføre oppstarten. Oppstarten på alle Mac-modeller er fullført når du ser Finder-menylinjen, skrivebordet og Dock.

Forbudssymbol

Forbudssymbol

En sirkel med en linje eller strek gjennom betyr at den valgte startdisken inneholder et Mac-operativsystem, men det er ikke en macOS-versjon som Macen din kan bruke. Du bør installere macOS på nytt på den disken.

Spørsmålstegn

Mappe med et blinkende spørsmålstegn inni

En mappe med et spørsmålstegn betyr at den valgte startdisken ikke er tilgjengelig eller ikke inneholder et Mac-operativsystem. Les om hvordan du løser problemet med et blinkende spørsmålstegn.

Blank (tom) skjerm

Tom skjerm  Tom grå skjerm

Det er normalt at det vises en tom skjerm én eller flere ganger under oppstart. Den kan være svart, blå eller med et skrivebordsbilde. Hvis det ikke vises et bilde etter en stund, må du påse at skjermen er slått på, koblet til og at lysstyrken er justert opp.

Jordklode med varselsymbol

Jordklodesymbol med varselsymbol

Du kan se en jordklode med et utropstegn når Macen uten hell prøver å starte fra macOS-gjenoppretting over internett. Det er ikke sikkert at Macen kan koble til internett, eller den bruker kanskje en nettverkskonfigurasjon som ikke fungerer med macOS-gjenoppretting. Prøv disse løsningene:

• Bruk Kommando-R under oppstart for å forsøke å bruke det innebygde macOS-gjenopprettingssystemet i stedet for macOS-gjenoppretting over internett.
  • Koble til internett med Ethernet i stedet for Wi-Fi, eller motsatt.
  • Koble til internett fra et annet nettverk.
  • Prøv igjen senere, da problemet kan være midlertidig.

Låsesymbol

Låsesymbol med passordfelt under

Hvis Macen din bruker et firmwarepassord, vises låsesymbolet når du prøver å starte fra en annen disk eller et annet volum, som for eksempel en ekstern stasjon eller macOS-gjenoppretting. Skriv inn firmwarepassordet for å fortsette.

PIN-kode for systemlås

Apple-logo med ledig plass til en PIN-kode nedenfor

Macen ber om en PIN-kode når den har blitt fjernlåst ved bruk av Mistet-modus-funksjonen til Finn Mac. Skriv inn den fire- eller sekssifrede sikkerhetskoden for å fortsette.

Påloggingsvindu

Brukersymbol med et passordfelt nedenfor

I påloggingsvinduet skriver du inn brukerkontopassordet for å logge på Macen. Hvis FileVault er slått på, låser dette også opp disken. Det kan hende at du ser et standard skrivebordsbilde i bakgrunnen. Dette kan endres til bildet du har valgt, når du velger kontoen din.

Thunderbolt-, USB- eller FireWire-symbol

Et stort Thunderbolt- , USB-  eller FireWire-symbol  på skjermen betyr at Macen er i måldiskmodus.