Hvis Macen ikke starter helt opp

Hvis Macen ikke starter helt, eller hvis du må gjøre noe under oppstart, kan det hende at den stopper på en av disse skjermene.

Spørsmålstegn

Oppstartsskjerm i macOS der det vises et mappesymbol med et spørsmålstegn og nettadressen support.apple.com/mac/startup

Finn ut hva du kan gjøre hvis du ser et spørsmålstegn når Macen starter.

Gjennomstreket sirkel

Oppstartsskjerm i macOS der det vises et forbudstegn og nettadressen support.apple.com/mac/startup

Finn ut hva du kan gjøre hvis du ser en gjennomstreket sirkel når Macen starter (forbudssymbol).

Jordklode med advarselssymbol

Oppstartsskjerm i macOS der det vises en jordklode med et varselsymbol og nettadressen support.apple.com/mac/startup

En jordklode med et varselssymbol (utropstegn) betyr at Macen prøvde å starte fra macOS-gjenoppretting over internett, men ikke klarte det. Finn ut hva du kan gjøre hvis Macen ikke starter fra macOS-gjenoppretting.

Oppstartsskjerm med Apple-logo og fremdriftsindikator

Finn ut hva du kan gjøre hvis du ser en Apple-logo eller fremdriftsindikator når Macen starter.

Blank (tom) skjerm

Tom grå skjerm

Finn ut hva du kan gjøre hvis du ser en tom skjerm når Macen starter, for eksempel en tom grå, svart eller blå skjerm.

Valg med tannhjulsymbol

Skjerm med oppstartsvalgene i macOS, hvor Macintosh HD- og Valg-symbolene vises

Finn ut hva du kan gjøre hvis du ser Valg med et tannhjulsymbol når Macen starter, også kjent som oppstartsvalg.

Utropstegn i en sirkel

Utropstegn i en sirkel

Finn ut hva du kan gjøre hvis du ser et utropstegn i en sirkel når Macen starter.

Låsesymbol

Oppstartsskjerm i macOS der symbolet for fastvarelås og et passordfelt vises

Hvis Macen din bruker et fastvarepassord, vises låsesymbolet når du prøver å starte fra en annen disk eller et annet volum, som for eksempel en ekstern stasjon eller macOS-gjenoppretting. Skriv inn fastvarepassordet for å fortsette.

Påloggingsvindu

Påloggingsskjerm for macOS California-brukere

I påloggingsvinduet skriver du inn brukerkontopassordet for å logge på Macen. Hvis FileVault er slått på, blir også disken din låst opp. Det kan hende at du ser et standard skrivebordsbilde i bakgrunnen. Dette kan bli endret til bildet du har valgt, når du velger kontoen din.

Påloggingsvinduet vises bare etter at du har logget av brukerkontoen din (Apple-menyen  > Logg av) eller omstartet Macen eller startet Macen. Hvis du fortsatt er logget på brukerkontoen din, kan det hende du ser låseskjermen i stedet. Låseskjermen ser lik ut og bruker det samme påloggingspassordet, men har ikke alternativer for tilbakestilling av passord.

Finn ut hva du kan gjøre hvis du har glemt påloggingspassordet ditt.

Aktiveringslås eller PIN-kode for systemlås

• Hvis du ser et Aktiveringslås-vindu som spør om noen andres Apple-ID, på en Mac som tidligere har vært eid av noen andre, må kanskje den forrige eieren fjerne Aktiveringslås for deg. Finn ut mer om Aktiveringslås på Mac.

• Macen ber om en PIN-kode når den låses eksternt via Hvor er? fordi eieren tror at Macen er mistet eller stjålet. Skriv inn den fire- eller sekssifrede sikkerhetskoden for å fortsette.

Thunderbolt-, USB- eller FireWire-symbol

Et stort Thunderbolt- Bildet har ingen alternativ tekst, USB- Bildet har ingen alternativ tekst eller FireWire- Bildet har ingen alternativ tekst symbol mot en mørk bakgrunn betyr at Macen er i måldiskmodus.