Om skjermene Macen viser ved oppstart

Dette er noen av skjermene du kan se under oppstart, i den rekkefølgen det er mest sannsynlig at de vises i.

Startskjermene kan variere avhengig av Mac-modell, operativsystem (macOS) med mer. Oppstarten er fullført når du ser Finder-menylinjen, skrivebordet og Dock. Hvis Macen fryser på en skjerm, kan du trykke og holde på av/på-knappen til Macen slås av, og deretter kobler du fra alle uviktige eksterne enheter. Hvis dette ikke hjelper, kan du prøve å bruke sikkermodus til å identifisere problemet. Hvis Macen fremdeles ikke fullfører oppstarten, må du kanskje installere macOS på nytt eller gjenopprette fra en sikkerhetskopi.

Blank (tom) skjerm

Tom skjerm

Det er normalt at det vises en tom skjerm én eller flere ganger under oppstart. Bakgrunnen kan være svart, grå, blå eller med et skrivebordsbilde. Hvis det ikke vises et bilde etter en stund, må du påse at skjermen er slått på, koblet til og at lysstyrken er justert opp.

Spørsmålstegn

En mappe med et spørsmålstegn betyr at den valgte startdisken ikke er tilgjengelig eller ikke inneholder et Mac-operativsystem. Les om hvordan du løser problemet med et blinkende spørsmålstegn.

Forbudssymbol

En sirkel med en linje eller strek gjennom betyr at den valgte startdisken inneholder et Mac-operativsystem, men det er ikke en macOS-versjon som Macen din kan bruke. Du bør installere macOS på nytt på den disken.

Låsesymbol

Hvis Macen din bruker et firmwarepassord, vises låsesymbolet når du prøver å starte fra en annen disk eller et annet volum, som for eksempel en ekstern stasjon eller macOS-gjenoppretting. Skriv inn firmwarepassordet for å fortsette.

PIN-kode for systemlås

Macen ber om en PIN-kode når den har blitt fjernlåst ved bruk av Mistet-modus-funksjonen til Finn Mac. Skriv inn den fire- eller sekssifrede sikkerhetskoden for å fortsette.

Påloggingsvindu

I påloggingsvinduet skriver du inn brukerkontopassordet for å logge på Macen. Hvis FileVault er slått på, låser dette også opp disken. Det kan hende at du ser et standard skrivebordsbilde i bakgrunnen. Dette kan endres til bildet du har valgt, når du velger kontoen din.