Hvis Macen ikke starter helt opp

Hvis Macen ikke starter helt eller trenger deg til å gjøre noe under oppstart, kan det hende at den stopper på en av disse skjermene.

Sirkel med en linje gjennom

Spørsmålstegn

Alternativer med tannhjulsymbol

Blank (tom) skjerm

Tom grå skjerm på bærbar Mac

Finn ut hva du kan gjøre hvis Macen viser til en tom skjerm når den starter, for eksempel en tom grå, svart eller blå skjerm.

Jordklode med varselsymbol

Oppstartsskjerm i macOS som viser jordkloden med varselsymbol og nettadressen: support.apple.com/mac/startup

En jordklode med et utropstegn betyr at Macen prøvde å starte fra macOS-gjenoppretting over internett, men ikke klarte det. Finn ut hva du kan gjøre hvis Macen ikke kan starte fra macOS-gjenoppretting.

Låsesymbol

Oppstartsskjerm i macOS som viser symbol for firmwarelås og passordfelt

Hvis Macen din bruker et firmwarepassord, vises låsesymbolet når du prøver å starte fra en annen disk eller et annet volum, som for eksempel en ekstern stasjon eller macOS-gjenoppretting. Skriv inn firmwarepassordet for å fortsette.

PIN-kode for systemlås

Oppstartsskjerm i macOS med skjerm med PIN-kode for systemlås

Macen spør om en PIN-kode når den har blitt fjernlåst ved bruk av Hvor er? Skriv inn den fire- eller sekssifrede sikkerhetskoden for å fortsette.

Påloggingsvindu

Skjerm for brukerpålogging i macOS Big Sur

I påloggingsvinduet skriver du inn brukerkontopassordet for å logge på Macen. Hvis FileVault er slått på, låser dette også opp disken. Det kan hende at du ser et standard skrivebordsbilde i bakgrunnen. Dette kan bli endret til bildet du har valgt, når du velger kontoen din.

Thunderbolt-, USB- eller FireWire-symbol

Et stort Thunderbolt- , USB-  eller FireWire -symbol mot en mørk bakgrunn betyr at Macen er i måldiskmodus.