Slik bruker du AirDrop på iPhone eller iPad

Bruk AirDrop til å dele og motta bilder, dokumenter og andre ting med andre Apple-enheter i nærheten.

Før du begynner

• Sørg for at personen du sender til, er i nærheten og innenfor Bluetooth- og Wi-Fi-rekkevidde.

• Sjekk at du og personen du sender til, har slått på Wi-Fi og Bluetooth. Slå av Delt internett hvis noen av dere har dette slått på.

• Sjekk om personen du sender til, har mottaksinnstillingene for AirDrop satt til Kun kontakter. Hvis dette er tilfellet og du er på vedkommendes kontaktliste, må personen ha e-postadressen eller telefonnummeret du bruker med Apple-ID-en din på kontaktkortet, for at AirDrop skal fungere.

• Hvis du ikke er på vedkommendes kontaktliste, må han eller hun angi mottaksinnstillingen for AirDrop til Alle for å motta filen.

Du kan når som helst sette mottaksinnstillingen for AirDrop til Kun kontakter eller Ingen for å styre hvem som kan se enheten og sende deg innhold i AirDrop.

Slik bruker du AirDrop

1. Åpne en app og trykk på Del eller Del-knappen No alt supplied for Image. Hvis du deler et bilde fra Bilder-appen, kan du sveipe mot venstre eller høyre og velge flere bilder.

2. Trykk på AirDrop-knappen.

• En iPhone som viser delingsarket med bilder valgt og AirDrop-alternativet på skjermen.
  3. Trykk på AirDrop-brukeren1 du vil dele med. Alternativt kan du bruke AirDrop mellom dine egne Apple-enheter.

Hvis du er nær noen du har lagt til i Kontakter, kan du dele ved å åpne innholdet du vil dele, og deretter føre enhetene sammen.2

1. Hvis personen du deler innhold med, er på kontaktlisten din, ser du et bilde med navnet til vedkommende. Hvis personen ikke står på kontaktlisten din, vises bare navnet og ikke noe bilde.

2. Bare tilgjengelig hvis både du og kontakten din bruker en iPhone med iOS 17.

Slik godtar du AirDrop

Når noen deler noe med deg via AirDrop, ser du et varsel. Du kan trykke på Godta eller Avvis.

En iPhone som viser et AirDrop-varsel som du kan avvise eller godta.

Hvis du trykker på Godta, kommer AirDrop i de fleste tilfeller gjennom i samme app som den ble sendt fra. Bilder blir for eksempel vist i Bilder-appen, og nettsteder åpnes i Safari. Applinker åpnes i App Store, slik at du kan laste ned eller kjøpe appen.

Hvis du bruker AirDrop til å sende noe til deg selv, som for eksempel et bilde fra iPhone til Mac, får du ikke valget mellom Godta og Avvis – det blir automatisk sendt til enheten din. Bare sørg for at begge enhetene er logget på med samme Apple-ID.

Slik endrer du AirDrop-innstillingene

Slik velger du hvem som kan se enheten din og sende deg innhold i AirDrop:

1. Gå til Innstillinger, og trykk på Generelt.

2. Trykk på AirDrop, og velg et alternativ.

• En iPhone som viser AirDrop-innstillingene med Kun kontakter-valgt.

Du kan også endre valgene for AirDrop i kontrollsenteret:

1. På iPhone X eller nyere sveiper du ned fra øverst til høyre på skjermen for å åpne kontrollsenteret. Eller bruk den samme bevegelsen til å åpne kontrollsenteret på en iPad med iOS 12 eller nyere eller iPadOS. På iPhone 8 eller eldre sveiper du opp fra bunnen av skjermen.

2. Trykk hardt eller hold inne på nettverksinnstillingskortet øverst til venstre.

3. Hold inne AirDrop-knappen og velg et av disse alternativene:

• Ingen: Du mottar ikke AirDrop-forespørsler.

• Kun kontakter: Kun kontaktene dine ser enheten.

• Alle: Alle Apple-enheter i nærheten som bruker AirDrop, kan se enheten. Når du angir AirDrop-alternativet som Alle i 10 minutter i iOS 16.2 eller nyere, går alternativet tilbake til Kun kontakter3 etter ti minutter.

Hvis du ser Ingen og ikke klarer å trykke for å endre dette:

1. Gå til Innstillinger > Skjermtid.

2. Trykk på Innhold og personvern.

3. Trykk på Tillatte apper og kontroller at AirDrop er slått på.

3. Hvis du ikke er logget på med Apple-ID-en din på enheten, går denne innstillingen tilbake til Ingen etter ti minutter.

Alternativet Kun kontakter er tilgjengelig på enheter som støtter iOS 10 og nyere, iPadOS eller macOS Sierra 10.12 og nyere. Hvis AirDrop er innstilt på Kun kontakter på en enhet med en tidligere programvareversjon, må du endre AirDrop-innstillingene til alternativet Alle i Innstillinger eller i kontrollsenteret. Du kan velge alternativet Alle mens du bruker AirDrop, og deaktivere det når funksjonen ikke er i bruk.