Slik bruker du AirDrop på iPhone, iPad eller iPod touch

Bruk AirDrop til å dele og motta bilder, dokumenter og andre ting med andre Apple-enheter i nærheten.

Før du begynner

• Sørg for at personen du sender til, er i nærheten og innenfor Bluetooth- og Wi-Fi-rekkevidde.
  • Sjekk at du og personen du sender til, har slått på Wi-Fi og Bluetooth. Slå av Delt internett hvis noen av dere har dette slått på.
  • Sjekk om personen du sender til, har mottaksinnstillingene for AirDrop satt til Kun kontakter. Hvis dette er tilfellet og du er på vedkommendes kontaktliste, trenger han eller hun e-postadressen din eller telefonnummeret ditt på kontaktkortet for at AirDrop skal fungere.
  • Hvis du ikke er på vedkommendes kontaktliste, må han eller hun angi mottaksinnstillingen for AirDrop til Alle for å motta filen.

Du kan når som helst sette mottaksinnstillingen for AirDrop til Kun kontakter eller Ingen for å styre hvem som kan se enheten og sende deg innhold i AirDrop.

Slik bruker du AirDrop

1. Åpne en app og trykk på Del eller Del-knappen . Hvis du deler et bilde fra Bilder-appen, kan du sveipe mot venstre eller høyre og velge flere bilder.
  2. Trykk på AirDrop-brukeren* du vil dele med. Alternativt kan du bruke AirDrop mellom dine egne Apple-enheter. Ser du ikke en AirDrop-bruker eller den andre enheten din? Finn ut hva du kan gjøre.

* Hvis personen du deler innhold med, er på kontaktlisten din, ser du et bilde med navnet til vedkommende. Hvis vedkommende ikke er på kontaktlisten din, ser du bare navnet og ikke noe bilde.

Slik godtar du AirDrop

Når noen deler noe med deg ved bruk av AirDrop, ser du et varsel med en forhåndsvisning. Du kan trykke på Godta eller Avvis.

Hvis du trykker på Godta, kommer AirDrop gjennom i samme app som den ble sendt fra. Bilder blir for eksempel vist i Bilder-appen, og nettsteder åpnes i Safari. Applinker åpnes i App Store, slik at du kan laste ned eller kjøpe appen.

Hvis du bruker AirDrop til å sende noe til deg selv, som for eksempel et bilde fra iPhone til Mac, får du ikke valget mellom Godta og Avvis – det blir automatisk sendt til enheten din. Bare sørg for at begge enhetene er logget på med samme Apple-ID.

Slik endrer du AirDrop-innstillingene

Slik velger du hvem som kan se enheten din og sende deg innhold i AirDrop:

1. Gå til Innstillinger, og trykk på Generelt.
  2. Trykk på AirDrop, og velg et alternativ.

Du kan også angi valg for AirDrop i Kontrollsenter. Slik gjør du det:

1. På iPhone X eller nyere, eller iPad med iOS 12 eller nyere eller iPadOS, sveiper du ned fra øvre høyre hjørne av skjermen for å åpne Kontrollsenter. På iPhone 8 eller tidligere sveiper du opp fra bunnen av skjermen.
  2. Trykk hardt eller trykk på og hold inne nettverksinnstillinger-kortet i øvre venstre hjørne.
  3. Trykk på AirDrop-knappen og hold den inne , og velg deretter et av disse alternativene:
    • Ingen: Du mottar ikke AirDrop-forespørsler.
    • Kun kontakter: Kun kontaktene dine ser enheten.
    • Alle: Alle Apple-enheter i nærheten som bruker AirDrop, kan se enheten.

Hvis du ser Ingen og ikke klarer å trykke for å endre dette:

1. Gå til Innstillinger > Skjermtid.
  2. Trykk på Innhold og personvern.
  3. Trykk på Tillatte apper og kontroller at AirDrop er påslått.