Bruk AirDrop på iPhone, iPad eller iPod touch

Med AirDrop kan du umiddelbart dele bilder, videoer, dokumenter og annet med andre Apple-enheter i nærheten.

Del innhold med AirDrop

Bruk AirDrop til å dele innhold fra apper som Bilder, Safari, Kontakter med mer. Slik gjør du det:

1. Åpne en app, og finn innholdet du vil dele. Hvis du vil dele flere objekter, kan du trykke på Velg og deretter trykke på objektene. Med iOS 10 og nyere kan du også dele koblinger til apper med AirDrop. Bare trykk og hold på appsymbolet på Hjem-skjermen.
  2. Trykk på Del eller  .
  3. Trykk på AirDrop-brukeren du vil dele innhold med. Du kan også bruke AirDrop til å sende innhold mellom Apple-enhetene dine. Ser du ikke en AirDrop-bruker? Finn ut hva du kan gjøre.

Motta innhold med AirDrop

Når noen deler innhold med deg med AirDrop, ser du et varsel med en forhåndsvisning av innholdet der kan du trykke Godta eller Avslå.

Hvis du trykker på Godta, får du innholdet i appen som det ble sendt fra. Bilder blir for eksempel vist i Bilder-appen og nettsider i Safari. Appkoblinger åpnes i App Store, slik at du kan laste ned eller kjøpe appen.

Hvis du sender innhold til deg selv med AirDrop, for eksempel om du deler et bilde fra iPhone til Mac, ser du ikke et valg om å Godta eller Avslå. Innholdet sendes automatisk til den enheten. Bare sørg for at begge enhetene er logget på med samme Apple-ID.

Angi mottaksvalg for AirDrop

Ved å gå til Innstillinger > Generelt > AirDrop kan du velge hvem som kan se enheten din i AirDrop og sende deg innhold. Du kan også angi mottaksvalg for AirDrop i Kontrollsenter. Slik gjør du det:

1. Sveip opp fra bunnen av skjermen for å åpne Kontrollsenter. På iPhone X sveiper du ned fra øverst til høyre på skjermen.
  2. Trykk hardt eller trykk og hold på nettverksinnstillinger-kortet øverst til venstre, og trykk så på AirDrop. Trykk på AirDrop hvis du bruker iOS 10.3.3 eller eldre.
  3. Velg et av disse alternativene:
    • Ingen: Du mottar ikke AirDrop-forespørsler.
    • Kun kontakter: Kun kontaktene dine ser enheten din.
    • Alle: Alle iOS-enheter i nærheten som bruker AirDrop, ser enheten din.

Hvis du ser Ingen, og du ikke kan trykke for å endre det, går du til Innstillinger > Generelt > Restriksjoner og sørger for at AirDrop er slått på.

Hvis du ikke kan se den andre enheten i AirDrop

Hvis du ikke kan se personen eller enheten som du forsøker å sende noe til med AirDrop, kan du kontrollere følgende:

• Kontroller om dere begge har Wi-Fi og Bluetooth slått på. Slå av Delt Internett hvis noen av dere har dette slått på.
  • Sørg for at personen du sender til, er i nærheten. Du kan ikke sende noe med AirDrop til brukere som er utenfor Bluetooth- og Wi-Fi-rekkevidde.
  • Hvis mottaksinnstillingene for AirDrop til den andre personen er satt til Kun kontakter, og du er i kontaktlisten deres, trenger de Apple-ID-informasjonen din på kontaktkortet for at AirDrop skal fungere. Hvis du ikke er i kontaktlisten deres, må de angi mottaksinnstillingene for AirDrop til Alle for å motta filen.