Bruk og tilpass Kontrollsenter på iPhone og iPod touch

Med Kontrollsenter har du umiddelbar tilgang til det du gjør mest. Du kan bruke Kontrollsenter til å raskt ta et bilde, slå på lys, kontrollere Apple TV, med mer.

Slik åpner og lukker du Kontrollsenter

• På iPhone X eller nyere sveiper du ned fra øverst til høyre på skjermen. Sveip opp fra bunnen av skjermen eller trykk på skjermen for å lukke.
  • På iPhone SE (2. generasjon), iPhone 8 eller eldre, eller iPod touch sveiper du opp fra bunnen av skjermen. Trykk øverst på skjermen eller trykk på Hjem-knappen for å lukke.

Finn ut hvordan du bruker Kontrollsenter på iPad.

Slik tilpasser du Kontrollsenter

Du kan tilpasse Kontrollsenter slik at du raskt kan endre innstillingene for de tingene du gjør oftest. Vil du være klar når inspirasjonen kommer over deg? Legg til en kontroll for Taleopptak. Vil du dempe belysningen i spisestuen med et trykk? Legg til Hjem-kontroller. Slik gjør du det:

1. Gå til Innstillinger > Kontrollsenter.
  2. For å legge til kontroller trykker du på Legg til-knappen . For å fjerne kontroller trykker du på Fjern-knappen  og deretter på Fjern. For å omorganisere kontrollene trykker og holder du på de grå linjene  og flytter dem i den rekkefølgen du vil ha.

Endre innstillingene dine raskt

Her er noen av innstillingene du har tilgang til i Kontrollsenter.

Nettverksinnstillinger

Åpne Kontrollsenter og trykk og hold på nettverksinnstillinger-kortet øverst til venstre for å slå på følgende:

• Flymodus: Slå av tilkoblinger til mobilnett umiddelbart på enheten din.
  • Mobildata: Tillat eller begrens appenes og tjenestenes bruk av mobilnettverk for å koble til internett.
  • Wi-Fi: Surf på nettet, strøm musikk og last ned filmer med mer. Hvis du trykker på Wi-Fi-symbolet og holder inne, kan du bytte Wi-Fi-nettverk.
  • Bluetooth: Koble til hodetelefoner, bilsett, trådløse tastaturer og andre enheter der Bluetooth er aktivert. Hvis du trykker på Bluetooth-symbolet og holder inne, kan du bytte Bluetooth-enhet.
  • AirDrop: Del umiddelbart bilder, videoer, posisjonen din og annet med andre Apple-enheter i nærheten.
  • Delt internett: Del enhetens internett-forbindelse med en datamaskin eller andre iOS-enheter.

Lyd

Trykk og hold på lydkortet øverst til høyre i Kontrollsenter for å raskt spille av, sette på pause eller styre volumet på en yndlingssang, en podkast eller noe annet.

Trykk på AirPlay-symbolet  for å endre lydutgangen til høyttalere, hodetelefoner, Apple TV eller en annen lydenhet. Du kan også velge å spille den samme musikken på flere høyttalere du har konfigurert i hjemmet ditt.

Det kan også hende at du ser kort for enheter i nærheten, som du kan styre lydavspilling for. Trykk på , og trykk deretter på et kort for å styre lyden for den enheten. Du kan også bruke kortene til å opprette en delt musikkø.

Slik gjør du justeringer med ett trykk

Vil du raskt endre lysstyrken på skjermen eller justere volumet? Med Kontrollsenter er det enkelt å få tilgang til appene, funksjonene og innstillingene du trenger, med ett trykk.

Finn ut hvilke apper, funksjoner og innstillinger du kan åpne fra Kontrollsenter.