Se kjøpshistorikken din i App Store eller iTunes Store

Se en liste over hvilke apper, sanger, filmer, TV-serier, bøker eller andre ting du har kjøpt med Apple-ID-en din.

En iPhone X som viser et eksempel fra Kjøpshistorikk.

Når du har kjøpt innhold fra App Store eller iTunes Store eller foretatt andre digitale kjøp med Apple-ID-en din, kan du laste ned kjøpene dine på nytt på alle kompatible enheter. Hvis du vil se en fullstendig liste over kjøpene dine i kronologisk rekkefølge, kan du se på kjøpshistorikken din. I kjøpshistorikken din kan du gjøre følgende:

• se når en bestilling ble fakturert til kontoen din
  • se datoen for et kjøp
  • sende e-postkvitteringer på nytt
  • rapportere et problem eller be om refusjon
  • søke etter belastet beløp (på nettet)
  • se hvilken betalingsmåte som ble belastet

Følg instruksjonene nedenfor hvis du for øyeblikket ikke er logget på med den samme Apple-ID-en som du bruker til å foreta kjøp i App Store og iTunes Store, hvis du bruker en annen enhet, eller hvis du ikke ser kjøpet ditt.

I denne listen kan det være oppført abonnementsbetalinger. Abonnementer kan imidlertid ikke administreres fra kjøpshistorikken. Finn ut hvordan du ser på og sier opp abonnementer.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iTunes og App Store.
  2. Trykk på Apple-ID-en din, og trykk på Vis Apple-ID. Du må kanskje logge på med Apple-ID-en din.
    Hvis du bruker Familiedeling, viser kjøpshistorikken din det du har kjøpt med Apple-ID-en din, men den viser ikke andre familiemedlemmers kjøp. Hvis du vil se hva andre familiemedlemmer har kjøpt, logger du deg på med Apple-ID-en deres.
  3. Bla opp til Kjøpshistorikk, og trykk på det.
    En iPhone X som viser Kontoinnstillinger-skjermbildet. Kjøpshistorikk er uthevet.

Kjøp er gruppert etter datoen den registrerte betalingsmåten din ble belastet for dem. Det kan hende at du ser Venter øverst i historikken – disse produktene er ikke blitt belastet kontoen din ennå. Som standard vises bare de siste 90 dagene i kjøpshistorikken. Trykk på Siste 90 dager øverst på skjermen for å bytte til og vise en annen periode. Finn ut hva du må gjøre hvis du fortsatt ikke finner kjøpet ditt, eller hvis du ser uventede belastninger.

Trykk på > til høyre for den fakturerte totalsummen for å se fakturadetaljer, inkludert faktureringsdato og bestillings-ID. Hvis totalsummen var mer enn null, kan du trykke på Send på nytt nederst på skjermen med fakturadetaljer for å få tilsendt en ny e-postkvittering.

En iPhone X som viser et fakturaeksempel i Kjøpshistorikk.

Trykk på et produkt i en faktura for å se datoen da du kjøpte eller lastet ned produktet, som kan være en annen dato enn belastningsdatoen, samt navnet på enheten du foretok kjøpet med. Hvis du vil be om refusjon, må du trykke på «Rapporter et problem» for å åpne nettstedet for refusjonsforespørsler.

En iPhone X som viser mer informasjon om en spesifikk artikkel i fakturaeksempelet. Rapporter et problem-knappen er synlig under informasjonen.

Hvis du har gjentakende belastninger, kan du finne ut hvordan du endrer eller sier opp abonnementer.

På Mac eller PC

1. Åpne iTunes.
  2. I menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet velger du Konto > Vis konto.
    Et iTunes-vindu med Konto-menyen åpen i forgrunnen. Vis kontoen min er valgt.
  3. Logg på med Apple-ID-en din, og klikk deretter på Vis konto.
    Hvis du bruker Familiedeling, viser kjøpshistorikken din det du har kjøpt med Apple-ID-en din, men den viser ikke andre familiemedlemmers kjøp. Hvis du vil se hva andre familiemedlemmer har kjøpt, logger du deg på med Apple-ID-en deres.
  4. Rull ned til Kjøpshistorikk på Kontoinformasjon-siden. Klikk på Vis alle til høyre for Siste kjøp. Det kan ta litt tid før kjøpshistorikken vises.
    Et iTunes-vindu der Kontoinformasjon vises.

Kjøp er gruppert etter datoen den registrerte betalingsmåten din ble belastet for dem. Det kan hende at du ser Venter øverst i historikken – disse produktene er ikke blitt belastet kontoen din ennå. Som standard vises bare de siste 90 dagene i kjøpshistorikken. Klikk på Siste 90 dager øverst på skjermen for å bytte periode, og velg perioden du vil vise. Finn ut hva du må gjøre hvis du fortsatt ikke finner kjøpet ditt, eller hvis du ser uventede belastninger.

Et iTunes-vindu med et fakturaeksempel i Kjøpshistorikk.

Klikk på bestillingens ID-nummer til høyre for bestillingsdatoen for å se detaljene i en faktura, inkludert fakturadatoen. Hvis totalsummen var mer enn null, kan du trykke på Send på nytt under fakturadetaljene for å få tilsendt en ny e-postkvittering.

Et iTunes-vindu som viser mer informasjon om artiklene i fakturaeksempelet.

Klikk på Mer under prisen på produktet for å se datoen da du kjøpte eller lastet ned produktet, som kan være en annen dato enn belastningsdatoen, samt navnet på enheten som du foretok kjøpet med. Hvis du vil be om refusjon, må du trykke på «Rapporter et problem» for å åpne nettstedet for refusjonsforespørsler.

Hvis du har gjentakende belastninger, kan du finne ut hvordan du endrer eller sier opp abonnementer.

På internett

Du kan se nylige kjøp i en nettleser på en hvilken som helst enhet. Gå til reportaproblem.apple.com, og logg på med Apple-ID-en og passordet du har brukt for kjøp i App Store eller iTunes Store. Finn ut hva du kan gjøre hvis du trenger hjelp med en kode for tofaktorautentisering.

Hvis du bruker Familiedeling, ser du hva du har kjøpt med Apple-ID-en din, men ikke hva andre familiemedlemmer har kjøpt. Hvis du vil se hva andre familiemedlemmer har kjøpt, logger du deg på med Apple-ID-en deres.

På Kjøp-fanen

Et Safari-vindu åpner reportaproblem.apple.com med Kjøp-fanen valgt.

Trykk eller klikk på Kjøp-fanen, eller klikk på Alle for å se en liste over alle kjøpene dine de siste dagene, unntatt Apple Music og iCloud-lagring. Hvis du vil se belastningene for Apple Music eller iCloud-lagring eller belastninger for eldre kjøp, kan du se kjøpshistorikken din via Innstillinger eller iTunes.

Hvis du vil be om refusjon, må du trykke eller klikke på «Rapporter et problem».

Hvis du har gjentakende belastninger, kan du finne ut hvordan du endrer eller sier opp abonnementer.

På Kvitteringer-fanen

Trykk eller klikk på Kvitteringer-fanen for å se kvitteringene dine for nylige kjøp. Her ser du også beløpet som ble belastet betalingsmåten du har registrert, og hvordan spesifikke kjøp er gruppert. Du kan også søke etter beløpet som ble belastet. Hvis du vil se belastninger for eldre kjøp, kan du se kjøpshistorikken via Innstillinger eller iTunes.

Kjøp er gruppert etter datoen den registrerte betalingsmåten din ble belastet for dem. Det kan hende at du ser Venter øverst i historikken – disse produktene er ikke blitt belastet kontoen din ennå. Finn ut hva du må gjøre hvis du fortsatt ikke finner kjøpet ditt, eller hvis du ser uventede belastninger.

Et Safari-vindu som viser reportaproblem.apple.com og et eksempel på en kvittering.

Trykk eller klikk på Kvittering til høyre for den fakturerte totalsummen for å se fakturadetaljer, inkludert faktureringsdato og bestillings-ID. Såfremt totalsummen er høyere enn null, kan du trykke eller klikke på Skriv ut eller Send nederst på skjermen med fakturadetaljer for å få tilsendt en ny e-postkvittering.

Hvis du ikke finner et kjøp eller ser uventede belastninger

Finn ut mer

Butikktilgjengelighet og -funksjonalitet kan variere etter land eller region. Finn ut hva som er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.