Se kjøpshistorikken din i App Store eller iTunes Store

Se en liste over hvilke apper, sanger, filmer, TV-serier, bøker eller andre varer du har kjøpt med Apple-ID-en din.

En iPhone X som viser et eksempel fra Kjøpshistorikk.

Når du har kjøpt innhold fra App Store, iTunes Store, eller foretatt andre digitale kjøp med Apple-ID-en din, kan du laste ned kjøpene dine på nytt på alle kompatible enheter. Hvis du vil se en fullstendig liste over kjøpene dine i kronologisk rekkefølge, kan du se på kjøpshistorikken din. I kjøpshistorikken din kan du gjøre følgende:

• se når en bestilling ble fakturert til kontoen din
  • se datoen for et kjøp
  • sende e-postkvitteringer på nytt
  • Rapporter et problem eller be om en refusjon.
  • Søk etter belastet beløp (på nettet)

Hvis du for øyeblikket ikke er logget på med den samme Apple-ID-en som du bruker til å foreta kjøp i App Store og iTunes Store, hvis du bruker en annen enhet, eller hvis du ikke ser kjøpet ditt, kan du følge instruksjonene nedenfor.

Du ser kanskje abonnementsbetalinger i denne listen, men du kan ikke administrere abonnementer fra kjøpshistorikken. Finn ut hvordan du viser og sier opp abonnementer.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iTunes og App Store.
  2. Trykk på Apple-ID-en din, og trykk på Vis Apple-ID. Du må kanskje logge på med Apple-ID-en din.
    Hvis du bruker Familiedeling, viser kjøpshistorikken din det du har kjøpt med Apple-ID-en din, men den viser ikke andre familiemedlemmers kjøp. Hvis du vil se hva andre familiemedlemmer har kjøpt, logger du deg på med Apple-ID-en deres.
  3. Bla opp til Kjøpshistorikk, og trykk på det.
    En iPhone X som viser Kontoinnstillinger-skjermbildet. Kjøpshistorikk er uthevet.

Kjøp er gruppert etter datoen den registrerte betalingsmåten din ble belastet for dem. Det kan hende at du ser Venter øverst i historikken – disse produktene er ikke blitt belastet kontoen din ennå. Som standard vises bare de siste 90 dagene i kjøpshistorikken. Trykk på Siste 90 dager øverst på skjermen for å bytte til og vise en annen periode. Finn ut hva du må gjøre hvis du fortsatt ikke finner kjøpet ditt, eller ser uventede belastninger.

Trykk på > til høyre for den fakturerte totalsummen for å se fakturadetaljer, inkludert faktureringsdato og bestillings-ID. Hvis totalsummen var mer enn null, kan du trykke på Send på nytt nederst på skjermen med fakturadetaljer for å få tilsendt en ny e-postkvittering.

En iPhone X som viser et fakturaeksempel i Kjøpshistorikk.

Trykk på en vare i en faktura for å se datoen da du kjøpte eller lastet ned varen, som kan være en annen dato enn belastningsdatoen, samt navnet på enheten du foretok kjøpet med. Hvis du vil be om en refusjon, må du trykke på «Rapporter et problem» for å åpne nettstedet for refusjonsforespørsler.

En iPhone X som viser mer informasjon om en spesifikk vare i fakturaeksempelet. Rapporter et problem-knappen er synlig under informasjonen.

Hvis du har gjentakende belastninger, kan du finne ut hvordan du endrer eller sier opp abonnementer.

På Mac eller PC

1. Åpne iTunes.
  2. I menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet velger du Konto > Vis konto.
    Et iTunes-vindu med Konto-menyen åpen i forgrunnen. Vis kontoen min er valgt.
  3. Logg på med Apple-ID-en din, og klikk deretter på Vis konto.
    Hvis du bruker Familiedeling, viser kjøpshistorikken din det du har kjøpt med Apple-ID-en din, men den viser ikke andre familiemedlemmers kjøp. Hvis du vil se hva andre familiemedlemmer har kjøpt, logger du deg på med Apple-ID-en deres.
  4. Rull ned til Kjøpshistorikk på Kontoinformasjon-siden. Klikk på Vis alle til høyre for Siste kjøp. Det kan ta litt tid før kjøpshistorikken vises.
    Et iTunes-vindu der Kontoinformasjon vises.

Kjøp er gruppert etter datoen den registrerte betalingsmåten din ble belastet for dem. Det kan hende at du ser Venter øverst i historikken – disse produktene er ikke blitt belastet kontoen din ennå. Som standard vises bare de siste 90 dagene i kjøpshistorikken. Klikk på Siste 90 dager øverst på skjermen for å bytte periode, og velg perioden du vil vise. Finn ut hva du må gjøre hvis du fortsatt ikke finner kjøpet ditt, eller hvis du ser uventede belastninger.

Et iTunes-vindu viser et fakturaeksempel i Kjøpshistorikk.

Klikk på bestillingens ID-nummer til høyre for bestillingsdatoen for å se detaljene i en faktura, inkludert fakturadatoen. Hvis totalsummen var mer enn null, kan du trykke på Send på nytt under fakturadetaljene for å få tilsendt en ny e-postkvittering.

Et iTunes-vindu viser mer informasjon om varene i fakturaeksempelet.

Klikk på Mer under prisen på varen for å se datoen da du kjøpte eller lastet ned varen, som kan være en annen dato enn belastningsdatoen, samt navnet på enheten som du foretok kjøpet med. Hvis du vil be om en refusjon, må du trykke på «Rapporter et problem» for å åpne nettstedet for refusjonsforespørsler.

Hvis du har gjentakende belastninger, kan du finne ut hvordan du endrer eller sier opp abonnementer.

På Internett

Du kan se kjøpene dine fra de siste 90 dagene med en nettleser på hvilken som helst enhet. Gå til reportaproblem.apple.com, og logg på med Apple-ID-en og passordet du brukte til kjøp i App Store eller iTunes Store. Finn ut hva du kan gjøre hvis du trenger hjelp med en kode for tofaktorautentisering.

Hvis du bruker Familiedeling, ser du hva du har kjøpt ved bruk av Apple-ID-en din, men du ser ikke hva familiemedlemmer har kjøpt. Hvis du vil se hva andre familiemedlemmer har kjøpt, logger du deg på med Apple-ID-en deres.

På Kjøp-fanen

Et Safari-vindu åpner reportaproblem.apple.com med Kjøp-fanen valgt.

Trykk eller klikk på Kjøp-fanen, eller klikk på Alle for å se en liste over alle kjøpene dine de siste 90 dagene, unntatt Apple Music og iCloud-lagring. Hvis du vil se belastningene for Apple Music eller iCloud-lagring, eller belastninger utført for mer enn 90 dager siden, kan du se kjøpshistorikken din via Innstillinger eller iTunes.

Hvis du vil be om en refusjon, må du trykke eller klikke på «Rapporter et problem».

Hvis du har gjentakende belastninger, kan du finne ut hvordan du endrer eller avslutter abonnementer.

På Kvitteringer-fanen

Trykk eller klikk på Kvitteringer for å vise kjøpskvitteringene for de siste 90 dagene. Her ser du også det bestemte beløpet som er belastet med betalingsmåten du har lagret, og hvordan spesifikke kjøp er gruppert. Du kan også søke etter beløpet som ble belastet. Hvis du vil se belastninger som ble gjort for mer enn 90 dager siden, kan du se kjøpshistorikken via Innstillinger eller iTunes.

Kjøp er gruppert etter datoen den registrerte betalingsmåten din ble belastet for dem. Det kan hende at du ser Venter øverst i historikken – disse varene er ikke belastet på kontoen din ennå. Finn ut hva du må gjøre hvis du fortsatt ikke finner kjøpene dine, eller hvis du ser uventede belastninger.

Et Safari-vindu åpner reportaproblem.apple.com og et Kvitteringseksempel vises.

Trykk eller klikk på Kvittering til høyre for den fakturerte totalsummen for å se fakturadetaljer, inkludert faktureringsdato og bestillings-ID. Hvis totalsummen var mer enn null, kan du trykke eller klikke på Skriv ut eller Send nederst på skjermen med fakturadetaljer for å få tilsendt en ny e-postkvittering.

Hvis du ikke finner et kjøp eller ser uventede belastninger

Finn ut mer

Butikktilgjengelighet og -funksjonalitet kan variere etter land eller region. Finn ut hva som er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din..

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.