Se kjøpshistorikk for App Store eller iTunes Store

Se en liste over hvilke apper, sanger, filmer, TV-programmer, bøker eller andre ting du har kjøpt med Apple-ID-en.

iPhone som viser kjøpshistorikk, inkludert en sang, en film og et Apple Music-abonnement.

I kjøpshistorikken kan du gjøre følgende:

• Se en fullstendig liste over kjøpene dine fra App Store og iTunes Store.
  • Be om refusjon.
  • Rapporter et problem med en app eller et annet objekt.
  • Se hvilken dato du kjøpte et objekt på, eller hvilken dato en bestilling ble belastet på.
  • Se hvilken betalingsmåte som ble belastet for et objekt.
  • Send en kvittering til deg selv på nytt via e-post.

Du kan se kjøpshistorikken ved å trykke eller klikke på denne knappen:

Se kjøpshistorikk-knappen

Hvis ikke kjøpshistorikken vises når trykker eller klikker på knappen, følger du fremgangsmåten under.

Hvis du må si opp et abonnement eller laste ned et kjøp på nytt, trenger du ikke å se på kjøpshistorikken.
Endre eller si opp et abonnement >
Last ned apper, musikk, filmer med mer på nytt >

iPhone som viser Kjøpshistorikk på Kontoinnstillinger-siden i Innstillinger-appen.

Se kjøpshistorikk på iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åpne Innstillinger-appen.
  2. Trykk på navnet ditt, og trykk på iTunes og App Store.
  3. Trykk på Apple-ID-en din, og trykk på Vis Apple-ID. Du kan bli bedt om å logge på.
  4. Rull til Kjøpshistorikk, og trykk på det. Hvis du vil se kjøp du har gjort for mer enn 90 dager siden, trykker du på Siste 90 dager og velger en datoperiode.
  5. Finn objektet, og trykk på Belastet totalt.
  6. Herfra kan du gjøre følgende:
  • Hvis du vil be om en refusjon eller rapportere et problem med objektet, trykker du på objektet, og deretter klikker du på «Rapporter et problem» og beskriver problemet.
  • Hvis du vil se hvilken dato du kjøpte objektet på, og hvilken enhet du brukte til å kjøpe det, trykker du på objektet.
  • Du kan sende en ny e-postkvittering til deg selv ved å trykke på Send på nytt. Du kan ikke sende kvitteringer for gratisobjekter.

Finn ut hva du kan gjøre hvis du ikke ser objektet du leter etter, eller hvis du ser uventede belastninger.

Se kjøpshistorikk på datamaskinen

1. Åpne Musikk-appen eller iTunes. På menylinjen øverst på skjermen velger du Konto og klikker på Vis konto.
  2. Rull ned til Kjøpshistorikk på Kontoinformasjon-siden. Ved siden av Siste kjøp klikker du på Se alle.
    Mac som viser linken til kjøpshistorikken i Musikk-appen.
  3. Finn objektet. Det kan ta litt tid før Kjøpshistorikk vises. Hvis du vil se kjøp du har gjort for mer enn 90 dager siden, klikker du på Siste 90 dager og velger en datoperiode.
  4. Herfra kan du gjøre følgende:
  • Hvis du vil be om en refusjon eller rapportere et problem med objektet, klikker du på Mer, og deretter klikker du på «Rapporter et problem» og beskriver problemet.
  • Du kan sende en ny e-postkvittering til deg selv ved å klikke på bestillings-ID-en og deretter på Send på nytt. Du kan ikke sende kvitteringer for gratisobjekter.
  • Hvis du vil se hvilken enhet du brukte til å kjøpe objektet, klikker du på Mer.

Finn ut hva du kan gjøre hvis du ikke ser objektet du leter etter, eller hvis du ser uventede belastninger.

Se nylige kjøp på enhver enhet

1. Gå til reportaproblem.apple.com.
  2. Logg på med Apple-ID og passord.
  3. Herfra kan du gjøre følgende:

Rapportere problemer eller be om refusjon

iPhone som er inne på reportaproblem.com og viser nylige kjøp, inkludert musikk og filmer.

Hvis du vil be om en refusjon eller rapportere et problem med et objekt, finner du objektet, og deretter trykker eller klikker du på «Rapporter» eller «Rapporter et problem».

Hvis du vil se belastninger for Apple Music, Apple News+ eller iCloud-lagring, eller belastninger for eldre kjøp, kan du se kjøpshistorikken via Innstillinger eller App Store.

Se kvitteringer

iPhone som er inne på reportaproblem.com og viser kvitteringer på nylige kjøp.

Hvis du vil se kvitteringer for nylige kjøp, går du til Kvitteringer-fanen. Hvis du ikke er sikker på hva du har blitt belastet for, men du vet det nøyaktige beløpet, søker du på beløpet. Hvis du vil se belastninger for eldre kjøp, kan du se kjøpshistorikken via Innstillinger eller App Store.

Hvis du vil sende deg selv en e-postkvittering, finner du objektet og trykker eller klikker på Kvittering. Nederst på fakturaen trykker eller klikker du på Skriv ut eller Send. Du kan ikke sende kvitteringer for gratisobjekter.

Hvis du ikke finner et objekt i kjøpshistorikken

Hvis du ikke finner objektet du leter etter, kan du prøve følgende før du kontakter Apple.

Finn ut om et familiemedlem har kjøpt objektet

Hvis du bruker Familiedeling, viser kjøpshistorikken hva du har kjøpt med Apple-ID-en din, men du kan ikke se hva andre familiemedlemmer har kjøpt. Hvis du vil se hva andre familiemedlemmer har kjøpt, logger du på med deres Apple-ID.

Hvis du vil styre hva barn kan kjøpe, bruker du Spør om kjøp eller Restriksjoner.

Slå på Spør om kjøp.

Bruk Restriksjoner på iPhone, iPad eller iPod touch.

Sjekk om du har kjøpt objektet med en annen Apple-ID

Hvis du ikke ser et objekt i kjøpshistorikken, kan du ha vært pålogget med en annen Apple-ID da du utførte kjøpet. Logg på med den Apple-ID-en for å sjekke om kjøpene ble belastet den aktuelle kontoen.

Logg på med Apple-ID.

Hvis du fremdeles ikke finner kjøpet, kontakter du Apple-kundestøtte.

Hvis du ser kjøp du ikke gjenkjenner, eller uventede belastninger

• Hvis du ser objekter i kjøpshistorikken som du ikke kan huske å ha kjøpt, må du sjekke om noen andre som bruker enheten, for eksempel et familiemedlem, har kjøpt objektet. Hvis noen andre bruker Apple-ID-en din og passordet ditt, må du endre Apple-ID-passordet.
  • Hvis du ikke gjenkjenner en belastning på kontoutskriften, kan du prøve denne fremgangsmåten.
  • Hvis du fremdeles trenger hjelp, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

Finn ut mer

Butikktilgjengelighet og -funksjonalitet kan variere etter land eller region. Finn ut hva som er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.