Hvis du ikke kan sende eller motta e-post på Mac

Hvis du har problemer med å sende eller motta e-post ved bruk av Mail-appen på Mac, kan du prøve de følgende løsningene.

Hvis du er sikker på at Mac er koblet til internett, men den plutselig slutter å sende eller motta e-post, er det sannsynligvis et midlertidig problem. Prøv igjen senere. Kontakt om nødvendig e-postleverandøren for å løse problemet. (Hvis du bruker iCloud Mail, kan du finne ut hva du kan gjøre hvis Cloud Mail ikke fungerer.)

Se etter statusmeldinger

Det kan vises et statussymbol, for eksempel et lyn eller advarselssymbol ved siden av kontoens innboks i sidepanelet til Mail, eller øverst til høyre i Mail-vinduet. Klikk på det for å få statusinformasjon.

iCloud-konto i Mail-sidepanelet med lynsymbolet vist

Test med webmail

Mange e-postleverandører har webmail, som er en måte å vise e-post på i nettlesere som Safari, i stedet for i en e-postapp som Mail. Hvis du for eksempel bruker en iCloud Mail-konto, kan du bruke iCloud.com til å sende og motta e-post.

Webmail er en fin måte å bekrefte at kontoen er gyldig på, men det trenger ikke å bety at kontoen er riktig konfigurert i Mail. E-postleverandøren kan hjelpe deg med å bekrefte e-postinnstillingene og se etter andre problemer som påvirker sending og mottak av e-post. Før du kontakter dem, kan du følge de andre trinnene nedenfor.

Kontroller e-postkvotene

E-postleverandøren din kan ha kontogrenser, for eksempel hvor mye av e-posten din som kan lagres på serverne deres, hvor mange meldinger du kan sende per dag og maksimal størrelse på en melding. Overskridelse av slike kvoter kan påvirke muligheten til å sende eller motta e-post. Hør med e-postleverandøren din hva som gjelder.

Hvis e-postleverandøren begrenser lagringsplassen for e-posten din, kan du bruke Mail for å finne ut om du har nådd denne grensen: Kontroll-klikk på kontoens postboks i sidefeltet, og velg deretter Hent kontoinformasjon fra hurtigmenyen:

Alternative tekst for bildet

Kontoinformasjonsvinduet viser hvilke postbokser som lagres hos e-postleverandøren og hvor mye av den totale tilgjengelige lagringsplassen disse postkassene bruker:

Alternative tekst for bildet

Hvis du har nådd lagringskvoten:

• Frigjør lagringsplass ved å slette meldinger fra en av postboksene som vises i kontoinformasjonsvinduet. Tøm deretter papirkurven ved å velge Postboks > Slett slettede elementer fra menylinjen.

• I stedet for å slette meldinger kan du flytte dem til en hvilken som helst lokal postboks på Mac. Lokale postbokser vises i delen På maskinen i sidefeltet. Du kan opprette en ny lokal postkasse etter behov, og deretter dra meldinger til denne postkassen for å flytte dem dit.

• Hvis lagringsplassen som tilbys av e-postleverandøren, også brukes til lagring av andre medier, for eksempel bilder, kalendere eller notater, kan det å fjerne noen av de andre mediene frigjøre mer lagringsplass for e-post. Hvis du for eksempel bruker en iCloud Mail-konto, kan du frigjøre mer lagringsplass i iCloud.

• Du kan også kjøpe mer lagringsplass fra e-postleverandøren. Hvis du for eksempel bruker en iCloud Mail-konto, kan du kjøpe mer iCloud-lagringsplass direkte på Apple-enheten.

Pass på at du ikke overser meldinger

Hvis du er noenlunde sikker på Mail kan sende og motta meldinger, men meldingene vises ikke der du forventer, kan du finn ut hva du kan gjøre hvis e-postmeldingene ikke vises.

Fjern e-postkontoen din, og legg den deretter til igjen

Hvis ingen andre løsninger fungerer:

1. Fjern e-postkontoen din i Mail.

2. Legg til e-postkontoen din i Mail igjen. Når du legger til kontoen, må du kontrollere at du har valgt riktig e-posttjenesteleverandør for e-postadressen din.

3. Prøv å sende og motta e-post på nytt.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.